Takatukka

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Takatukka on 80-luvulta kotoisin oleva kansansairaus, josta on mahdollista parantua vain hiukset amputoimalla. Operaatio voi olla kivulias henkisesti, mutta sitä on mahdollista helpottaa nukuttamalla potilas. Operaatio suoritetaan parturiksi kutsutussa salissa. Tunnettu takatukkaa sairastava henkilö on esimerkiksi David Hasselhoff, joka on kuitenkin pystynyt elämään kohtuullisen ihmisarvoista elämää sairaudestaan huolimatta.

Takatukalle on useita nimityksiä, kuten takajörgen, takaflyygeli, murmelinperse ja takamäyrä.

Takatukka on noussut muotiin myös typerän nykynuorison keskuudessa. Vaikutteita he ovat saaneet tsekkikiekkoilijoilta kuten Jaromir Jagr. Takatukka lienee jääkiekkoilijoiden tavaramerkki, jolle nauretaan televisiossa ja sen ulkopuolella.

Mediassa huolipaniikkia aiheuttaneisiin nuorison muotiharrastuksiin huuhteluaine -fine diningin ja bläkkiksen rinnalle on päätynyt Facebookissa luotu tapahtuma Takatukan Arvostuspäivä (25.03.2011), jossa keskeiseksi ylivihaajaksi nousi tri Antti Heikkilä (nimi muutettu) kommentillaan: "Jos näet takatukan jossain, sano siis 'Leikkaa homo lettis'."

Snow.svg Artikkeli on tynkä kuin tontun pippeli pakastimessa.
Laajentamalla artikkelia saat Hikipedian lämpötilan nousemaan.