Taiwan

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kuinka kansantasavallasta tulee tasavalta

Taiwan (entinen Formosa) on maa ja samalla myös saari, joka väittää olevansa Kiina. Taiwan ei kuitenkaan ole mikään taivaallisen rauhan aukio, vaan entinen 00F0rk0saForm-osa. Kiina ei kuitenkaan ole antanut Taiwanille lupaa olla Kiina ja tämän takia Taiwan ei olekaan Kiina. Sitä ei tule sekoittaa myöskään Japaniin. Taiwanin olemassaolo tuo myös mukavaa vaihtelua länsimaalaisten ostamien tuotteiden (esim. vaatteiden) tuoteselosteisiin, sillä niissä voi lukea tekstin made in China sijasta made in Taiwan.

Taiwanilla tehdään paljolti tietokonetekniikkaa, minkä koodi 00F0rk0sa voi paljastaa.

Voiko sen syödä?[muokkaa]

Olomuodoltaan Taiwan on saari. Vuonna 1895 Kink-dynastian Kiina antoi saaren Japanille, koska Taiwan oli iso paska lillumassa keskellä merta, josta kukaan ei välittänyt. Kooltaan tuo lietelautta on noin Suomen vesistöjen pinta-alan verran, joten jos Suomi on Venäjän vierellä kartalla kärpäsenpaska, niin Taiwanin täytyy kaiken järjen mukaan olla Kiinan vierellä kuin punkin paska. Maa onkin ilmoittanut, ettei se ole aikeissa alkaa sotia minkään Belgiaa suuremman maan kanssa, jollei se sitten voi käydä kimppuun takaapäin ja iskeä kasseille. (Suomen kannalta tämä ei ole vain huono asia, sillä maassa asuu alle viisi kertaa enemmän väkeä kuin täällä. Tosin suomalaisten luontainen alkoholin sumentama tajunta, ylipäätään masentunut itsetuhoisuus sekä jääräpäisyys saavat yhden suomalaisen vastaamaan noin viittä taiwanilaista, joten taistelusta tulisi melko tasainen.)

Taiwan sijaitsee jossakin Syöpäpiirillä[1], samalla maantieteellisellä viivalla Intian, Iranin sekä Meksikon kanssa. (Taloudellisen maineensa vuoksi maa on tehnyt parhaansa ollakseen joutumatta yhdenkään kanssa mihinkään vertailusuhteisiin, ja jos olisi olemassa jono, niin se ei liittyisi siihen yhdenkään mainitun maan jatkoksi.) Sijaintinsa vuoksi saaren ilmasto on merisuolan makuista tropiikkia. Saarella on aivan liian lyhyt kesä, kun taas loput vuodesta sataa aivan kaatamalla. (Viimeisten muutaman vuoden aikana onkin voinut tehdä helpon erehdyksen luulemalla Suomea sateen hukuttamaksi Taiwaniksi, kun Suomen vesistöalue yhteensä edelleenkin vastaa suunnilleen Taiwanin mittoja.) Alueella saattaa joskus esiintyä trooppisia hirmumyrskyjä heinä-syyskuu- välisenä aikana. Tuhojen määrä on verrattavissa samaan aikaan Suomessa seuraavasta festarien ei-välitetä-mistään-asenteella tuotetusta jälkipyykistä.

Taiwanissa asuu noin 23 miljoonaa ihmistä. He ovat suurimmalta osalta Etelä-Koreasta, Japanista ja Kiinasta paenneita tietokonenörttejä. Taiwanin asukkaista suurin osa asuu saaren länsipuolella. Kun heiltä kysyy syytä tähän, he osoittavat sormillaan kohti idässä kasvavia suuria vuoria ja mumisevat omalla kielellään jotakin, mikä luultavasti olisi tulkin kuvailemana paikallisia kirosanoja höystettynä länsimaalaisia kohtaan osoitetuilla haukuilla. Taiwan onkin asuinpaikkana sekä haasteellinen että suvaitsevainen. Toisaalta saari ei anna mahdollisuuksia laskea mitään yhtään millekään, ettei se vierisi alas, mutta toisaalta saarella ei voi koskaan eksyä. Jos Taiwanissa on hukassa, niin pitää vain laskea alas jotakin pyöreää ja lähteä seuraamaan sitä. Pian löytää jo onnellisesti takaisin asutuksen luokse. (Totta kai sen verran pitää olla järkeä päässä, että tajuaa olla hukkumatta mereen. Monet suomalaiset sukeltajat ovatkin menehtyneet tällä tavoin Taiwanin matkoillaan, sillä eksyttyään he seuraavan vierivää palleroa aina merelle asti ja saavat spontaanin tarpeen hukuttautua sinne.)

Kiina-ilmiö[muokkaa]

Taiwanilaista tuontitavaraa: Laatuauto
Kuvassa sinisellä Taiwanista tulevan krääsän osuus Suomen irtoroinasta ja mediavitkuttimista. Punaisella tavaroiden laadullinen arvo.

Taiwan kuuluu kiinaan.

Taiwan ei kuulu kiinaan.

Toisaalta se tavallaan vähän kuin kuuluu Kiinaan, mutta toisaalta taas se ei ihan kokonaan tavallaan kuulu kiinaan[2]. Siellä on vähän kuin Kiinalainen hallitus, mutta toisaalta Kiinassa on kiinalainen hallitus, vaikka Taiwanin hallitus jossain määrin oli Kiinan hallitus ennen kuin se pakeni sinne Kiinalaisia. Saari oli välillä ilmeisesti myös Japanin, tai siis osa Japania, joten Taiwan oli Japani, mutta ei se sitä enää toisen maailmansodan jälkeen ole tietenkään ollut. Japanin… eipä kun Kiinan sisällissodasta asti Kiinan mannerta on hallinnut Kiinan kansan tasavalta, kun taas Kiinaa… ei kun Taiwania on hallinnut Kiinan kansantasavalta. Koska Taiwania siis hallitsee Kiinan hallitus, ja Kiinaakin hallitsee Kiinan hallitus, vain yksi asia on varma: Suomen hallitus ei saa hallittua niin yhtään mitään, vähiten Sote-uudistusta. Sen sijaan alkaa olla epäselvää, sijaitseeko Kiina siis Taiwanin saarella vai ei, koska jos Taiwan sittenkin on osa Kiinaa, niin silloinhan itse asiassa osa Kiinasta sijaitsee Taiwanin… ei vaan Kiinan ulkopuolella Kiinassa mantereella.

Asiaa on yrittänyt selvittää niin Yhdistyneet kansakunnat, Kiina. Taiwan… tai Kiina, USA[3], meressä asuvat eläimet Kiinan ja Kiinan välissä, asukkaita rinteiltään pois ajavat Taiwanin vuoret, Lapuan liike, Josif Stalinin haamu, siskon kaiman kummi sekä naapurin Irman puolisokea siskopuoleksi itseään valehteleva outo nainen.

Asian uskotaan ratkeavan heti, kun vesi Australian vessanpöntössä pyörii samaan suuntaan kuin pohjoisella pallonpuoliskolla ja kun Suomi pärjää jälleen urheilussa yhtä hyvin kuin kultaisina aikoinaan. (Monet arvelevat, että jokin luonnon onnettomuus tuhoaa koko saaren tai planeetan siihen mennessä, joten turha sillä on päätään vaivata heidän mielestään.)

Trumppaava Clinton[muokkaa]

Taiwaniin valittiin vuonna 2016 maan ensimmäinen naaraspuolinen presidentti, Tsai Ing-wen. Hikipedia ei ole saanut aikaan mitään selvää käännöstä, mutta oletukset vaihtelevat ”Muumimamma” ja ”Hillary-Clintonia-mahtaa-vituttaa” välillä.

Hän on roolimalli kaikille nykyaikaisille naisille; rikkaaseen perheeseen syntynyt nainen, joka on päässyt kalliin koulun avulla lakimieheksi ja sitä kautta sukupuolensa nostattamana presidentiksi. (Suomen ensimmäinen naispresidentti onkin jo yrittänyt ottaa yhteyttä Taiwaniin antaakseen vähämielisiä maailmanparannusvinkkejään uudelle hallitsijalle.)

” Olisinpa mäkin syntynyt naiseksi rikkaaseen perheeseen...”

~ Syrjäytyvä valkoihoinen länsimaalainen mies

Onko Taiwan hyvissä käsissä?[muokkaa]

Hänellä on lempinimi, joka ei pintapuolisen taustatutkimuksen mukaan tarkoita sitten niin yhtään mitään enempää kuin hänen oikea nimensä. Lempinimen kirjoitusasu on mustetahratesti.

Hänellä on kaksi kissaa, ja hän on kuusikymppinen lakinainen, joten hänellä täytyy olla kykyä itseironiaan. On pakko olla.

Hänen tähän asti huomionarvoisin ja nerokkain poliittinen toimensa oli soittaa USA:aan. Neuvonantajilta tihkuneiden epävirallisten tietojen mukaan hän ”päätti ihan vittuuttaan soittaa, kun se Trump voisi vaikka olla niin saatanan tyhmä, että se vastaa”. Loppu on sekä historiaa että pelottavan lähellä.

Viitteet[muokkaa]

  1. Että voikin ihminen olla hauska!
  2. Anteeksi linkin pituus. Byrokratiassa kaikki yleensä kestää pitkään eikä johda minnekään
  3. No, sen nyt ei voi olla mikään ihme että USA on sotkeutunut johonkin tällaiseen

Katso myös[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]

  • Sisävuoressa tai sisäpuolella noin puolesta siitä krääsästä, mitä talossasi on
Vaticanearth.jpg Tämä valtiota käsittelevä artikkeli on tynkä, varaton ja riidanhaluinen.
Voit auttaa Hikipediaa toteuttamalla taktisesti sijoitetun fission sen alueella.