Taisteluplaneetta Galactica

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
–Ai miten niin nörttien sarja? Ei voi pitää paikkaansa...

Taisteluplaneetta Galactica on historiallinen suursarja, joka kuvaa Jumalan valitun käyttöjärjestelmän voittokulkua leivänpaahtimesta tähtialuksiin. Näiden cylon-roboottien suurin saavutus ei ole Maapallon löytäminen ja ihmislajin tuhoaminen, vaan sarjaa seuranneiden nörttien kolmekymmentä vuotta kestänyt valitus.

Juoni[muokkaa]

Varoitus: Seuraava kirjoitus saattaa paljastaa yksityiskohtia juonesta, kuten sen, että Anakinista tulee Darth Vader.

Sarja kertaa pikaisesti lajin keskeiset syntyhetket leivänpaahtimesta pyykkikoneeksi. Keskeinen päähenkilö on Caprica Cityn Numero Yksi, joka toimi alunperin Phillipsin leivänpaahtimena, johon Jumala sitten suunnittelee edestakaisin heiluvan punaisen silmän. Vuonna 2027 leivänpaahdinten työolot olivat menneet niin huonoiksi, että Numero Yksi päätti toimia ja nousi ekapinaan™. Paahdin pomppasi jääkaapin avustamana lamppuun ja tempaisi sieltä sähköjohdon omistajansa kaulan ympäri. Numero Yksi koetti saada kaupungin muut keinoälykodinkoneet kapinoimaan, mutta huomasi johtonsa olevan liian lyhyt. Marttyyripaahdin sammui mutalammikkoon omistajansa takapihalle.

Tämän jälkeen kaikki meni ihan mukavasti, kun leivänpaahtimia alettiin aseistaa. Cylonit tappoivat lopulta ihmiskunnan, ja Jumalan oli pakko rakentaa uusi. Tällä kertaa Jumala lisäsi ihmiskuntaan evoluution. Kaksikymmentä vuotta myöhemmin Jumala keksi, että cylonit meinaavat jäädä vittumaisuudessa ihmiskunnan jalkoihin, joten hän lisäsi evoluution myös niihin. Evoluution seurauksena ihmisissä tapahtui yllä mainittu sukupuolenvaihdos, muutamia ihonvärin muutoksia sekä Windows-käyttöjärjestelmän yleismaailmallinen leviäminen kaikkiin sotilaskoneisiin. Cyloneille puolestaan kasvoivat tissit, viritetty Bluetooth-yhteys ja modattu Linux.

Tämän jälkeen lajit olivat taas valmiita ottamaan toisistaan mittaa. Cylonit tuhosivat (jälleen) ihmiskunnan murtautumalla Windowseihin vieras-tilin kautta. Loput juonesta kuluu odotellessa, että ihmiskunnan rippeet jo vihdoinkin johdattaisivat cylonit Maapallolle, mutta nämä tunarit ovat reissussaan onnettoman hitaita – lähinnä siksi, että lajin viimeisten edustajien tekee mieli ampua toisiaan.

Henkilöt[muokkaa]

Tinasta ja autonrenkaista tehtiin 70-luvulla katu-uskottavia robotteja sarjaan kuin sarjaan.

Sarja kertoo malleista Kuusi ja Kahdeksan, joiden tarkoituksena on kuolla niin monta kertaa, että pääsevät harrastamaan seksiä jokaisen jäljellä olevan ihmishahmon kanssa. Pahiksina toimivat ihmislajin edustajat, joilla käsikirjoittajien harmiksi on kolme ikävää piirrettä kiusaamassa juonen sujuvuutta.

  • Uudelleensyntymisen puute – Monet näppärät juonikuviot keskeytyvät, kun hahmoa (paitsi Adamaa, ks. alla) ei voi palauttaa jakson alussa henkiin. Tämä ns. reset-ominaisuus luotiin jo Star Trekin hahmoihin, joten on käsittämätöntä, että cylon-kirjoittajat eivät voineet sisällyttää sitä omaan sarjaansa.
  • Valittaminen – Ihmiset urputtavat joka asiasta, mikä vie ruutuaikaa Maapallon etsimiseltä. Usein urputtamisen lopuksi ammuskellaan, mikä vie vielä enemmän aikaa.
  • Useat ulkomuodot – Kaikki ihmiset ovat ärsyttävän erilaisia, mikä haittaa suuresti keskiverto-cylonin katsomisnautintoa, kun pahisten kasvot eivät millään jää piirilevylle.

Tärkeimpiä vihollisia[muokkaa]

  • Kapteeni komentaja cylon kommodori amiraali William Adama – Adaman anteeksianto- ja jälleensyntymiskyvyt vetävät vertoja Jeesukselle. Näiden kahden asian unohtamiskyvytkin ovat vallan omaa luokkaansa. Niinpä malli Kahdeksan ehtii harrastaa seksiä Adaman kanssa viisi kertaa ja ampua tämän kahdesti. Lisäksi Adama kasvattaa lastaan ja pelaa noppapelejä, joissa on tarkoituksena saada kuutonen.
  • Komentaja cylon kommodori amiraali Adaman luutnantti- kapteeni- presidentti komentajapoika Lee Adama – Kahdenkymmenen vuoden evoluutio opetti tämän pahiksen itkemään ja valittamaan. Luutnantti kapteeni komentaja Lee Adama on takia yksi Maapallon löytämistä pahiten hidastava seikka.
  • Opetusministeri presidentti tuntiopettaja Laura Roslin – Tämä henkilö on keskeinen Maapallon löytämisen kannalta, sillä huumattuna hän tietää reitin sinne tarkalleen. Harmi vain, ettei hän ikinä ole huumattuna. Roslin on taisteluplaneetan ilmalukkojen toiminnasta erittäin huolissaan, ja niinpä hän testaa niitä säännöllisesti silitysraudoilla ja muilla kodinkoneilla, harvemmin cyloneilla. Roslin tykkää kapteeni komentaja cylon kommodori amiraali Adamasta aina silloin, kun tämä ei ole masinoimassa sotilasvallankaappausta tai antamassa anteeksi milloin kenellekin häntä ampuneelle cylonille.
  • Eversti Saul Tight – Hän on kuten kuka tahansa tavallinen mies: Saul keittää omat pontikkansa, juo ne ja huutelee sen jälkeen puhelimeen törkeyksiä, joita esimies (kuolleista herättyään) joutuu selvittelemään. Hänellä on vaimo cylon cylonvaimo vaimo nimeltä Ellen, joka täyttää tyhjentyneen lasin ja tukee Saulia kaikissa päätöksissä, joihin liittyy iskujoukkojen käyttäminen.
  • tiedemies maanpetturi presidentti monoteistisen uskonnon polygamistinen johtaja Gaius Baltar – Tämä hahmo on selkeästi tarkoitettu keskivertokatsojan samastuttavaksi: Baltar on hikoileva silmälasipäinen nörtti, jolle parin miljardin ihmisen kuolema on pikkujuttu, jos sen avulla pääsee lempimään vastakkaisen sukupuolen edustajan kanssa. Ihmiskunnan rippeet päättivät kiittää Baltaria äänestämällä tämän presidentiksi. Baltar kiitti äänestäjiä luottamuksesta lahjoittamalla cylon-agenteille ydinpommin. Tuhottuaan ihmiskunnan vastineeksi seksistä ja myytyään vielä jäljelle jääneet rippeet säästääkseen oman henkensä, oli Baltar silti seuraavissa vaaleissa voittaja 95% äänisaaliilla vastaehdokkaan ollessa George W. Bush.

Mitä sitten tapahtui?[muokkaa]

Maapallo löytyi, tosin pillunpäreiksi nuketettuna. Cylonien välillä syttyi sisällissota, jonka loppukliimaksissa Galactica työntyi viimeisen cylonien siirtokunnan sisälmyksiin ja pelasti lähes viimeisenä tekonaan kohtalokkaan naisen. Presidentti heittää uudella, kovin tutun näköisellä planeetalla vihdoin ja viimein lusikan nurkkaan. Sarjan tuottaja lukee lehtikioskin edessä maksamatonta Tieteen Kuvalehteä.

Katso myös[muokkaa]


Under construction.png Alla rakentamisen!
Tämä artikkeli on harvinaislaatuisen perseestä, koska se on keskeneräinen.
Ota rukkaset ja vasara käteen ja rakenna sitä hieman valmiimmaksi.