Hiktionary:T

Hikipediasta
(Ohjattu sivulta Taikuri)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Help-books-aj.svg aj ash 01.svg
Tervetuloa Hiktionaryyn, Hikipedian kadonneeseen sisarprojektiin, jonka tavoitteena on määritellä kaikki se, mikä olisi parasta jättää määrittelemättä.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö *

T niin kuin teratogeeninen

T-juna

Yöjuna, joka kuljettaa humalaiset juhlijat sankarit Helsingistä takaisin ankeisiin betonilähiöihin. Suosittu oksentamis-, tappelu- sekä suunsoittopaikka. "Hyvät matkustajat, tämä on T-juna Riihimäelle. Hyvää matkaa!".

Taajuus

Taajuuden usein luultu vaihteleva värähtely, on täysin todistettavissa oleva vale. Taajuus on oikeasti vain opettajien kehittämä, riesa/kiusa oppilaille, jota kukaan ei voi muistaa, taajuuden ulkoaopettelulla ei todennäköisesti voi oppia mitään, eikä ketään kiinnosta. Kuitenkin useiden kurssien pääaiheina joillakin aloilla, on taajuudet. Esimerkiksi muistamalla langattoman verkon taajuudet hyödyt.. mitä?

Tabu

Tabu on pieni, useimmiten pyöreä, apteekissa myytävä pyhä asia, josta ei sovi puhua ääneen. Tabujen rikkominen ei ole suositeltavaa, koska lääkärit määräävät tabuja vain tarpeen mukaan eikä reseptissä suositeltua määrää kannata omin päin mennä puolittamaan. Tabuja on helpointa nauttia ison kaljan tai vesilasillisen kanssa

Taco

Taco on suuren toukan kovettunutta nahkaa, joka on sitten muotoiltu pyöreäksi. Yleensä tacoja löytää Eines-kaupoista ja matofarmeilta. Tacoja voi myös tehdä itse leikkaamalla kädestä tai jalasta nahkaa ja kovettamalla sitä saunassa tai parvekkella kahden viikon ajan.

Tahmatassu

Tahmatassu on käpäliltään hyvin tahmainen ja erityisen vaarallinen jos sen päästää lähellekkään tulitikkuaskia. Tahmatassuja metsästetään yleensä kevättalvina ja niistä voi tehdä mm. murekkeen. On huhuttu, että Tahmatassu-laji oli syntynyt vahingossa Tšernobylin ydinvoimalan räjähdyksessä.

Taikasieni

Taikasieni on sieni, jolla on vain tavallista voimakkaammat supervoimat. Tätä lajiketta kasvaa jostain syystä ainoastaan laatikoissa, joissa on kysymysmerkki. Tätä lajiketta suosittelevat sienestäjät, putkimiehet ja Traani. Taikasientä voi nähdä joskus LSD: Dream Emulator -pelissä. Taikasienisukukunta on lähes kaikissa maissa rauhoitettu, mutta sen viljely ja teollinen käyttö jatkuu yksityistalouksissa ja kommuuneissa edelleen. Taikasienistä valmistetaan mm. atsteekkikuvioita ja äänimaiseman kaikuefektejä.

Taikuri

Taikuri, toiselta nimeltä silmänkääntäjä, on yleensä tyyppi joka kusettaa ihmisiä halvoilla pahvimukitempuilla ja saa siitä seuraavien viikonloppujen kaljarahat. Silmänkääntäjä EI tarkoita sitä, että taikurit kääntelevät silmiä tai muuta vastaavaa.

Taikurin hattu

Muumit löysivät sen vuorelta. Muumit käyttivät taikurin hattua hyväkseen esimerkiksi laittamalla sinne Muurahaisleijonan, Vilijonkan ja Louskan. Mutta kun Muumipeikko meni sinne sisään ei nauru enää maittanut, koska hän muuttui joksikin hörökorvaiseksi örkiksi.Muumipeikko tiedotti tappavansa Tuutikin huomenna, ja siveli puukkoaan.Muumipeikko muuttui lopulta omaksi itsekseen ja he pelastivat Tiuhdin ja Viuhdin antamalla hatun ilkivaltaa rakastavalle Mörölle.

Talous

Taloutta elvyttämässä

Käsitteen talous ilmaisi Nalle Puh ensimmäisen kerran teoksessaan Talousarvio. Varsinainen taloutta käsittelevä teos Kong-Kurssi selittää talouden seuraavalla riimillä riimillä:

Talous on jotain harmaata,
alkoi kolottaa varpaasta.
Maksuvälinenä pimeä raha,
rahallisesti pienempi paha.
Konkurssipesä,
tuli vihdoin kesä.
Ala- ja ylämäki,
lopussa tuloksen näki.

Ihan oikeasti talous tarkoittaa ihmisten välisten nyrkkitappeluiden vedonlyöntipetoksista tehtyä vuosittaista talousarviota. Talousarvio taas tarkoittaa ihmisten pimeästi myytyjen vihannesten syömää markkinaosuutta kalasaalista.


Tammi, Abdullah

Abdullah "Osama" Tammi on entinen neuvostovakooja ja Pekka Siitoimen tukija, joka nykyään vaatii ihmisiä pitämään uimahousuja suihkussa käydessään. Hänellä on tiettävästi yhteyksiä Suomen islamilaisena puolueena tunnettuun aktivistijärjestöön, mikä osaltaan selittää tätä mielihalua. Tammen olematon puolue on ollut maahanmuuttokriittisen kansalaiskeskustelun merkittävin todiste Suomen islamisaatiosta jo 15 vuoden ajan.

Tapahtumahorisontti

on singulariteettia ympäröivä rajapinta, jonka sisällä painovoima on niin voimakas, ettei mikään aine tai energia, edes valo, pääse sieltä pois. Mikään, mitä tapahtumahorisontin sisäpuolella eli "takana" tapahtuu, ei siis voi millään tavalla vaikuttaa ulkopuoliseen maailmaan. Tästä tulee nimitys tapahtumahorisontti; se on äärimmäinen raja, jonka jälkeen tapahtumat ovat täydellisesti poissa meidän maailmastamme. Mikään informaatio ei voi kulkea tapahtumahorisontista ulos, joten tapahtumahorisontin sisäpuolelle pudonnut avaruuslentäjä ei voisi millään keinolla viestittää ulkomaailmaan kokemuksistaan. Siksi kukaan ei voi tietää, mitä tapahtumahorisontin sisäpuolella on tai tapahtuu. Tapahtumahorisonttia ei voi havaita edes taiteilijat. Sille, joka ensimmäisenä pääsee tapahtumien taakse ja palaa, saa 10 000 Euroa (e). Kukaan ei tiettävästi tähän mennessä ole palanut.

Tapiiri

Tapiirit ovat omituisia noin metrin korkuisia kärsäkkäitä ja sikamaisia eläimiä, joilla on kaviot. Kärsällään se tonkii maata ja on kaikkiruokainen. Tapiirit ovat erittäin uhanalaisia, niitä metsästetään koko ajan ja niiden kotimetsiä hakataan, joten ne ovat kuolemassa sukupuuttoon erittäin runsaslukuisia. Niitä ei metsästetä ollenkaan, eikä niiden metsiä hakata, joten ne eivät voi kuolla sukupuuttoon.

Tarmo Rampio

Tarmo Rampio on ohutjalkainen ruokavaras. Rampio (lat. vaaleatähkämunkki) leirilläkin vaan pelaa huojuvaa tornia.

Tarmon suku

Rampion Tarmon suku on ongelmaista ja käyttää lasipurtiloita. Lääkekaappi täynnä läpinäkyvää.

Tarralappu

Tarralappu on lappu, jonka toiselle puolelle on sotkettu liimaa. Toiselle puolelle sotketaan kirjoitusta tarpeen mukaan.

Tarralapun historia juontaa kuuluisaan tiedemieheen Tohtori Houst Van Kikkelbananaan, joka keksi tarralapun vahingossa etsiessään uusia tapoja ihmisten satuttamiseen. Tarralappu oli markkinoille ilmestyessään suuri hitti, mutta sekin valjastettiin aivan liian pian toimistokäyttöön. Tarralappuja käytetään yleensä kirjoittamalla siihen HOMO, ja liittämällä (paste, CTRL+V) toisen selkään.

Tasapaino

Tasapaino on se tila joka edeltää kaatumista. Kaatuminen on se tila joka edeltää tasapainoa.

Tatti

Tatti on eräänlainen mukava ja hyväsydäminen sieni. Se maistuu pehmoleluilta ja vetureilta. Kun tattia kypsennetään, se kiehuu ja alkaa hihittämään söpösti. Kun tatti on valmis, se kannattaa nauttia vasta parin päivän päästä että kaikki paineet pääsevät purkautumaan tatin hyvästä sydämestä.

Tea Party

TO HAVE A CUP OF TEA WITH ME!

If I had a world of my own, everything would be nonsense. It is because everything would be that isn't. And contrary wise: what it is it wouldn't be. And what it wouldn't be, it would, you see?

~Mad Hatter, "Alice In Wonderland"

Teekutsuliike on poliittinen puolue, jonka pääidea keskittyy Liisa ihmemaassa -kirjasta tuttuihin teekutsuihin. Teekutsuista mieleen saattaisi tulla brittiläinen kohteliaisuus, mutta teekutsuliikkeen kohdalla korostetaan päin vastoin poliittisen epäkorrektiuden ideaalia.

Tee on päätynyt joukkion nimeen sitä kautta, että Liisa ihmemaassa -kirjan (Hullu) Hatuntekijä piti brittejä vastustavia teekutsujaan jänisten ja muiden hahmojen kanssa. Naamiojuhla-teebileet pidettiin tiettävästi Bostonissa. Niihin liittyi sellaisia iskulauseita kuin ”Ei verotusta ilman edustusta” ja Obama on vastuussa 9/11-iskuista koska ei ollut Valkoisessa talossa vaan golfaamassa.

Teemupunk

Kakka-Hätä 77:n, Pää Kiin, Kytänsoittajien ja Heartburnsin keulahahmo Teemu Bergmanin nimen mukaan ovat jytäisemmän, ja itseansaitulla kovalla rahalla kustannetun punkrockin muusikot kylmässä Suomessa alkaneet kutsua nimellä teemupunk bisnesjyrä Stupido Recordsin alla levyttävien 2010-luvun hipsteriystävällisten yhtyeiden musiikkia, jota on kritisoitu sovinnaisesta valtavirtaisuudesta ja kaupallisuudesta punkrockin kuluttajien keskuudessa.

Teeskentely

Teeskentely on tekemiselle samaa kuin käyskentely on kävelylle. Teeskentelyssä siis tehdään, mutta epämääräisemmin ja vähemmän. Kun ihminen teeskentelee hän antaa ihmisille väärän kuvan siitä mitä hän oikeasti tekee. Teeskentely johtuu yleensä siitä että ihmiset yrittävät tehdä vaikutuksen muihin. He ajattelevat aina että mitä joku ajattelee hänen tekemisistään eikä siksi tee koskaan sitä mitä itse oikeasti haluaisi. Lopuksi hän kuolee, vaikka ei haluaisi, paitsi joskus kuolee kun itse haluaa.

Tämän vuoksi teeskentelevä ihminen ei esimerkiksi osta kaupasta karkkia kun ajattelee että mitä kassa ajattelee hänestä jos hän tekee niin, vaan jos haluaa sen karamellin niin ostaa kylkiäisenä jotain vihanneksia tai jotain muuta hämäämään kassaa.

Teho

Teho on energiajuoma joka tunnetaan terveyskeskuksissa nimellä virtsanäyte. Teho on erityisesti nörteille suunniteltu juoma, joka tarjoaa kaiken ravinnon. Yleensä tämän juoman kanssa nautitaan jotain erittäin rasvaista. Tietoon on tullut tapauksia, missä voipaketti ja Teho-tölkki ovat alkaneet reagoida ja uhri joutui sairaalaan. Jos olet joskus juonut tehoa, olet luultavasti joskus juonut naapurisi pissanäytettä. Teho on Olvin tekemä juoma.

Teineys

Teineys tarkoittaa teininä olemista. Teini puolestaan on erittäin epäpätevä henkilö, jonka äo on 34-47 tasoa, muttei välttämättä lopullisesti.

Teiskon maitolaiturimuseo

Maitolaiturimuseo sijaitsee Tampere-Ruovesi -tien varrella Velaatan kaupunginosassa Tampereella. Kyseessä on yksi Suomen pienimmistä museoista.

Teknologia

Teknologia on tiede, joka tutkii teknomusiikkia eli technoa. Jotkut kyllä väittävät teknologian olevan muuta, mitä se ei missään tapauksessa ole.

Telegram

Telegram on Isis-järjestön käyttämä sosiaalisen median sovellus.[1]

Teline

Teline on turha rakennelma, josta ei ole mitään hyötyä. Arkkitehdit ja insinöörit väittävät, että telineiltä rakentaminen on turvallista, vaikka todellisuudessa moni on pudonnut niiden päältä vakavin seurauksin. Turvallisempi ja halvempi vaihtoehto onkin heittää köysi rakennettavan talon jonkin palkin nokkaan, josta voi kätevästi heilauttaa itsensä paikasta toiseen putoamista pelkäämättä.

Teollisuus

Teollisuus on valtion tuotantoa (myös valtioita tuotetaan). Sitä tuotetaan monissa paikoissa eri puolella maailmaa mutta ei kuitenkaan kaikissa valtioissa. Maailman teollisen tuotannon kehtona pidetään yleiseti Tonavan suistoa, jonka yli 20 000 vuotta vanhoista sedimenttikerroksista on löydetty jäänteitä puusta. Onkin siis aivan ilmeistä, että esi-isillemme tuo alue on ollut merkittävä sahateollisuuden keskittymä.

Teoria

”joo ei semmost ole”

~Ludwig Wittgenstein

Teoriat ovat käytäntöä hienompia ajatusmalleja, joita huvittavat ja viisaat ihmiset rustaavat suruttomin mielin. Ikävä kyllä käytännössä heidän teoriansa päätyvät ammattikoulutason ihmisten sovellettavaksi ja muutenkin todellisuuden kanssa tekemisissä oleviksi versioiksi itsestään, eikä siitä synny mitään hyvää. Esimerkiksi kommunismi on teoriassa kaikkein tasapuolisin ja paras valtiomuoto, mutta käytäntö näyttää, miten tässäkin tapauksessa onnistuttiin sössimään majesteetillisesti. Teorioiden eräs hupaisa ominaisuus on, että ne ovat tulevaisuudessa melkein absoluuttisen varmasti väärässä, mutta silti niiden kanssa kannattaa kujeilla.

Teroitettu nakki

Nakki, joka on teroitettu, on teroitettu nakki.

Tervehtiminen

Kansanjoukko tervehtii innoissaan johtajaansa, toivottaen täten tälle pitkää ikää.

Tervehtiminen on kohtelias tapa, jolla karkoitetaan sairauksia. Tervehtimisellä on useita koulukuntia. Länsimaissa seurataan useimmiten Pyhän käden koulukuntaa, jonka opeissa suositaan kädestä päivään sanomista, koska tätä kautta tervehdittävän bakteereja siirtyy tervehtijään ja tätä kautta tervehdittävä parantuu. Tätä perua on myös kristillinen käsilläparannus, jossa käsien päälle laittaminen parantaa sairaudet. Äärimmilleen vietynä tämä tarkoittaa halaamista tai poskisuudelmia. Niissä bakteerit tarttuvat parhaiten. Itämaissa taas suositaan kumartamista, koska siitä syntyvä ilmavirta lennättää bakteereita muualle tervehdittävästä, eivätkä ne tartu tervehtijäänkään.

Teräs

Teräksellä on useita erilaisia käyttökohteita. Mm. teräsbetoni on raudoittajien suosiossa, sillä tällöin erilliset työvaiheet vähenevät. Vitun kestävästä teräksestä valmistetaan mm. erotiikkaravintoloiden "tanssijoiden" tangot, ja teräsvillasta kudottiin keskiajalla ritareiden haarniskat.

Tesla, Nikola

Serbialais-syntyinen sisäsytytteinen keksijä, joka kilpaili monella sähköalalla Thomas Alva Edisonin kanssa. -Kun käämit käryää, niin silloin ei ole Teslan puslat pelanneet. Sähkötuoli on eräs Teslan loihtima lämmittävä keksintö, missä syntyy muun ohella paistettuja munia. Näin ainakin kun miespuolista henkilöä grillataan sähkövartaassa. Nikola Teslaa on pidetty myös tunnekyvyttömänä autistina. Mahdollisesti Juha Sipilä voi olla hänen epäsuora jälkeläisensä.

Nikola Teslan perintönä on aivan helevetin kalliita sähköautoja. Niitäkin voi käyttää sähköiskuihin sekä syötävän lihan grillaukseen. Lompakon tainnuttimena toiminee myös varsin tehokkaasti. Paha kyllä, nämä autot tulevat Amerikasta eikä Uudestakaupungista.

Tetanus

Tekniikka&Talous-lehdestä käytettävä pilkkanimi.

Texas Hold'Em

Villissä Euroopassa kehitetty korttipeli. Pelin keksivät läskit ihmiset, jotka tunnetusti huijasivat paljon. Panoksena yleensä oli neekeriorjia, kultakaivoksia tai kylmää käteistä.

Tiedonhaku

Väinämöisellä ja muilla entisaikojen myyttisillä sankareilla ja tietäjillä tiedonhaku vaati pitkiä matkoja. Oikean tiedon löytämiseksi oli lähdettävä rohkeasti seikkailuun. Reissu vei monesti manalan puolelle. Tiedon hankkiminen oli usein hengenvaarallista. Nykyistäkin tiedonhakua voidaan pitää seikkailuna. Hengenvaarassa tiedonetsijä enää kuitenkaan onneksi ole, mikäli hän pysyy retkillään sananvapautta kunnioittavissa kulttuureissa eikä eksy hakemaan tietoa hämäräbisnesten parista.

Tietosanakirja

Tietosanakirja on se, mitä ihmiset käyttivät ennen Google kääntäjää. Nykyään tietosanakirjoja ei käytetä, sillä ne ovat niin kalliita ja painavat liikaa. Turha on turhaa. Tietosanakirjan voi nykyäään (2020) löytää parhaiten kierrätyksestä taikka roskalaatikosta. Tosin niitä ei saa tai saisi enää heittä roskiin, vaan net on kierrätettävä.

Tiikeri

Tiikerit (Kattius Tigrus) ovat julmia petoja, joiden elinalue rajoittuu lähinnä Korkeasaareen ja sen lähiympäristöön. Tiikerit käyttävät ravinnokseen liian uteliaita lapsia ja eläintenhoitajia. Jos näette tiikerin muualla kuin Korkeasaaressa, ampukaa se tai juoskaa helvetin kyytiä karkuun. Tiikerit ovat myös oranssi-musta raidallisia mielikuvitusolentoja. Uskomus näiden olentojen todenperäisyydestä on lähtöisin Kelloggsin muropaketeista, jossa nämä esiintyivät säyseinä ja laiskoina kissamaisina olentoina. Niitä esiintyy myös valkomustaraidallisina, jolloin niitä ei kannata sekoittaa seepraan. Tiikereillä viitataan usein myös astetta kovempiin palkkasotureihin. Tunnetuiksi nämä tulivat erään öljy-yhtiön "Tunge tiikeri tankkiin!" -mainoskampanjassa, jolla pyrittiin rekrytoimaan sotilaita Tset-Tsetniaan.

Tiivitaavitiivi

Sijamuotoihin viittaava sijamuoto. Esiintyy muun muassa Saksassa. Esiintyy myös Suomen joissakin sanoissa, joissakin murteissa.

Sanan perse tiivitaavitiivi on perC.

Tippalukko

Tippalukko on kahvinkeittimen suodatinsuppilon alaosaan rakennettu mekaaninen laite, joka pidättää suodattimesta valuvan kahvin viimeistä pisaraa siihen asti, kunnes kahvikannu poistetaan keittolevyltä.

Tiputtajat

Tiputtajat ovat joukko Savon perämetsissä asuvia alkoholin pienvalmistajia ja suurkuluttajia. Tiputtajat pyrkivät pääsääntöisesti käyttämään vapaa-aikansa ollakseen humalassa. Tämän omituisen joukon tavoteilluin titteli on kevät- tai syystiputtelijan arvonimi. Arvonimen voi saada itselleen olemalla aktiivinen ryyppäämisen saralla ja suorittamalla eri mittaisia tiputusputkia. Kerran vuodessa porukasta valitaan Tippajumala, joka on vuoden aikana osoittanut suurta kunnioitusta olemalla alkoholin vaikutuksen alaisena ja aiheuttamalla pahennusta. Tiputtajat saivat valtakunnallista julkisuutta MTV3:n ja AVA:n esittämässä TV-sarjassa Suurin tiputtaja.

Tissimaito

Tissimaidon juomista

Tissimaito on vuosisatojen aikana kehittynyt naisilla rinnanalueelta erittyvä nestemäinen, hieman vaaleahkonmakea vauvojen ja joskus hieman vanhempien ihmisten, yleensä miesten suosima juoma.

Juomaa nautitaan kausiluontoisesti suoraan sen alkulähteeltä ilman pilliä tai muuta apuvälinettä, jotta juoman sisältämässä lämpö- ja ravintoenergiassa ei tulisi hävikkiä.

Juoman aiheuttama suussa syntyvän ultraeuforisen tunteen jälkiseurauksena syntyvä ääntely ja maiskuttelu johtuu juoman nirvananhimokkaasta koostumuksesta ja lämmön aiheuttamasta yhteisvaikutuksesta. Ylisuuren määrän seurauksena nauttija on saattanut myös nukahtaa.

Lääketieteelliset tutkimukset eivät ole kyenneet valjastamaan tuota unettavaa vaikutusta lääketieteelliseen käyttöön, eikä myöskään juomaa ole aikuisväestölle kaupallistettu, että sitä voisi ostaa nykyisistä juoma-automaateista, mikä osaltaan aiheuttaa uimarannoilla ja festari, ym. alueilla paljasrintaisiin naisiin kohdistuvia himokkaita katseita ja viheltelyä. Joissakin ääritapauksissa on todettu myös alentuvan oloista epätoivoista vonkaamista ja jopa lapsenomaista itkemistä.

Tissinnyrjähdys

Tissin tai tissien nyrjähdys (myös kieliopillisesti oikein kirjoitettu tissinnyrjähdys [engl. Tit Cramp]). Tissinnyrjähdyksen todennäköisyys lasketaan [math]\displaystyle{ Kuppikoko x Paino x Pituus }[/math] ja kaavaa voi ja pitää soveltaa kaikkeen ja kaikkiin jotka ovat alttiita nyrjähtelemään.

Titaani

Titaani on alumiinin tapainen aine, jota yleensä vaan löydetään jostain. Koska kenelläkään ei oikeastaan ole hajuakaan siitä miten se syntyy, sitä on todella vaikeaa etsiä. Yleisimmät paikat joista sitä on löytynyt ovat: keittiön lattialta, maton alta, kivien alta, nurmikolta, puhelinluettelon välistä ja vasemmanpuoleisesta perstaskusta. Titaanin oletetaan syntyvän tietynlaisten kaasujen kohtaamisesta, mutta tästä ei voida olla varmoja. Sitä vain aina ilmestyy jonnekkin.Titaanin myyminen on taloudellisesti erittäin kannattavaa sen korkean hinnan vuoksi. Titaanin hinta on n. 500e/g, johtuen sen harvinaisuudesta ja siitä ettei koskaan tiedä mistä ja milloin sitä saa.Titaania käytetään venäläisten valmistamiin kitaroihin. Sitä voi myös syödä jos siltä tuntuu. Ei ole täysin tavatonta, että Titaani tulee vastaan työliikenteessä. Myös päiväkodista on monesti kuultu Titaania löydettävän.

Toffee

Toffee on yleinen karamelli joka on yleisimmän käsityksen mukaan ihmisten mielestä hyvää. Toffee on eräänlainen makeinen. Se on ripulinväristä, jos platinatoffeeta ei lasketa. Yleensä se tarttuu ärsyttävästi hampaisiin ja repii ne irti. Onneksi ei kuitenkaan aina.

Toimisto

Toimisto on turhuuden ilmentymänä toimiva paikka, jonne ihmiset menevät istumaan epämukavilla tuoleilla, tekemään tylsiä tehtäviä, kuuntelemaan epämääräistä lässytystä sekä kärsimään kiusauksesta. Vrt. koulu. Toimisto tilana on labyrinttimainen rakennelma, joka on pyritty suunnittelemaan mahdollisimman vaikeasti kuljettavaksi. Se on paikka, jossa jokaisen elävän olennon suuntavaisto lyö lukkoon. Tyypillinen toimisto on yleensä useita kilometrejä halkaisijaltaan oleva monikerroksinen koppisokkelo, jonka seinät ja huoneet liikkuvat ja muuttavat jatkuvasti muotoa, ja jossa on yksi ovi sisään eikä yhtään ulos. Toimistoja rakentavat erilaiset yhtiöt ja valtiot, ja niiden pääasiallisena tehtävänä on hillitä väestönkasvua surmaamalla kaikki niiden sisäpuolelle joutuneet.

1980-luvulla alkanut "Paperittoman toimiston aikakausi" tarkoittaa sitä, että kaikki vanhat ja turhat paperit voidaan tuhota heti sen jälkeen, kun ne on hiellä ja tuskalla raavittu kasaan. Ja kunhan niistä on ensin otettu kopio "arkistoon" (työpöydällesi).

Toivomuskaivo

Toivomuskaivossa voi olla hauskaakin

Toivomuskaivo on kaivo johon epäonnistuneet ihmiset heittävät rahaa ja toivovat saavansa elämän. Välillä myös mafia käyttää toivomuskaivoa ruumiiden piilottamiseen, ja toivovat että kukaan ei löydä ruumita. Myös Roope Ankka on käyttänyt toivomuskaivoa rikastumiseensa.

Miten käytät toivomuskaivoa
 1. Lähde kotoa kohti toivomuskaivoa
 2. Muista ottaa rahaa mukaan (sopiva summa on jotain 300€-400€)
 3. Heitä rahat toivomuskaivoon
 4. Toivo mitä ikinä haluat
 5. Odota...
 6. Odota lisää
 7. Vielä vähän
 8. Nooiiiiinnnn... olet oppinut käyttämään toivomuskaivoa (Älä odota toivomuksilta liikoja koska ne eivät kuitenkaan toteudu)
 9. Lähde kotiin (jos sinulla on kotia tai jos löydät sinne)
 10. Käy seuraavanakin päivänä

Tolppa

Tolppa on hyvin monen ihmisen ja monen muun liikkuvan asian yksi pahimmista vihollisista. Olet varmasti pelannut GTA:ta ja törmäät usein tolppiin...

Tonkka

Tonkka on maaginen (+2) esine, josta Kekkonen joi joka päivä koko elämänsä ajan kaksikymmentä litraa maitoa. Tonkan tarusta kirjoitti ensimmäisen kerran Karl-August Fagerholm, joka kertoi sen olevan täynnä elämän eliksiiriä, mutta jos vääräuskoinen olisi siitä juonut, olisi hänen naamaansa tullut paiseita. Tällä luultavasti tarkoitetaan laktoosi-intolerantikoita. "Tuho tonkatta tulevi, perikato pänikättä" –Kalevala

Torjuntavoitto

Torjuntavoitto on historiallinen ja kansallis-itsepetoksellinen käsite, joka tarkoittaa sodan hävinneen osapuolen todellisuudessa voittaneen sodan, jos tappio ei ollut täydellinen huolimatta siitä, että vastustaja oli ylivoimainen, sää oli paska ja liikavarpaita kolotti. Torjuntavoitto on aina itse saavutettu, hyvällä tuurilla maailmanpoliittisten vaihtelujen suhteen ei koskaan ole asian kanssa mitään tekemistä. Torjuntavoittoa ei saavutettu myymällä sielua natseille.

Torni

Torni on (yleensä pyöreä) korkea rakennus. Tornit aiheuttavat usein syöpää, koska niiden päällä on antenneja.

Toutain

Toutain (Aspius aspius) on siitä mielenkiintoinen kalalaji, että sen suomenkielinen nimi kuulostaa ranskalaiselta sotamarsalkalta ja latinankielinen nimi puolestaan Aspergerin oireyhtymästä kärsivän henkilön pilkkanimeltä.

Trad

Trad on eräs maailmanhistorian tuottoisimpia ja tunnetuimpia säveltäjiä. Tästä huolimatta on Trad pystynyt pysyttelemään pitkälti tuntemattomana musiikkihistorioitsijoille, eikä hänestä ole säilynyt yhtään muotokuvaa tai aikalaiskuvausta. Ei olla edes täysin varmoja siitä, milloin Trad on oikeastaan elänyt, mutta nykytutukimus viittaa siihen, että Trad olisi ollut musiikintuotannossa viimeksi ehkä vuosisadan verran sitten. Useimmista Tradin säveltämistä kappaleista, jotka ovat nykypäivään säilyneet, on tullut ajattomia klassikoita.

Trampoliini

Trampoliinit ovat teräskehikosta ja jousien avulla kiristetystä kankaasta koostuvia, lentävää lautasta muistuttavia ponnahdusalustoja. Ne suunniteltiin 1940-luvulla alun perin sotilaskäyttöön, mutta nykyään niiden ympärille on kehittynyt oikea maailmanlaajuinen uskonlahko, joka palvoo niitä jumalkuvinaan.

Travolta, John

Dämä artiggeli kirjotetu maholsman selevästi jota Jon Dravodlan sugulaiz voi luqe menestdysdarina mahtisnäydelijä Jon Dravodladsta.

Jon Dravodla on näydelijä. Ameriga on godi. Näydellä paljo leffa, josgus zarja. Mondi leffa viiz dädhi, vjäyhempi nelejä. Gatzoa leffa ZubDV dao Maiguril.

Aeninaydle Bawo Beazhushini-hengilo perustuva Bawo Beazhushini-sarja. Onz Betrik.Ja edelliseen huttuun lisäyksenä ripaus asiaa, joka saa hedelmälliseen, paskankyllästämään maahan istutetun melkotiedon kukoistamaan luoden melkein Hikipedia kelpoisen artikkelin. Nuorempana pikku John erehtyi esiintymään tanssiaisissa, jotka hänelle etukäteen kertomatta filmattiin. Siihen aikaan kukaan nuorehko jolppi ei olisi kehdannut esiintyä julkisesti vanhemman naisen, edes Olivia Newton-Johnin kanssa kaikkein hämyisimmässä kuppilassa, saati sitten valkokankaalla. Joka tapauksessa kokaiinipäissään suoritetut askelkuviot iskostuivat koko maailman tietoisuuteen ja Johnista tuli tähti kuumeisenakin ainakin yhdeksi lauantai-illaksi. Tajuttuaan mitä oli mennyt tekemään, John vetäytyi Kauniista ja Rohkeista tutuksi tulleeksi Bear Mountainin mökille häpeämään ja vetämään lisää kokai...munakokkelia, mikä muutti hänen salskean ulkomuotonsa normaalin miehen mittoihin. Häpeän suuruus oli mitattavissa verrannollisesti päivittäin kulutetun Budweiserin määrään, joka peittosi moninkertaisesti keskiverto amerikkalaisen auton kulutuksen/100 km. Nykyisin kaikki highschoolin tai collegen pojat pitäisivät Johnia Suurena Sankarina, joka kellisti puuman paljain vehkein... niin jälkikasvuista on mainen kunnia.Travoltan onneksi koitui muuan videovuokraamon työntekijä, joka harrasti ainakin omasta mielestään elokuvien tekemistä luonnossa tarpomisen ohessa. Eräänä iltapäivänä näännyksiin asti patikoinut Quentin sattumalta törmäsi em vaatimattomaan 500 neliömetrin torppaan keskellä korpea kiroten huonoa tuuriaan varusteita ostaessaan, matkan varrella oli PULPahtanut mieleen useampaan kertaan tappaa BILL, joka moiset releet oli myynyt, teki mieli repiä naama irti moiselta roistolta ja kysyä kukas nyt puhuu..Tarantino kuitenkin luopui aikeestaan todettuaan Travoltan olevan varpaillaankin tanssiessa melkoinen pätkä, tosin hyvä sellainen ja tyytyi pelkästään toteamaan olevansa väärä ihminen tuomaroimaan jotain hullusta kaupunkielämästä karannutta, kapiaisen tytärtä nainutta, loppupeleissä coolia jätkää. Tästä alkoikin hedelmällinen yhteistyö, John kuunteli pitkän pimeät illat Quentinin pitkäveteisiä jorinoita takkatulen loimussa, alistuen valkoisen miehen taakkaan toimia olkapäänä ja hulluuden olevan vain veteen piirretty viiva nerouden välissä todeten ihmeiden ajan koittaneen. Ja niin se todella koittikin, John sai uuden mahdollisuuden, joka oli lähes loppua hänen epähuomiossa ammuttuaan erästä enkelisilmäistä Marvinia keskelle naamaa, mutta onneksi paikalle kurvasi Harvey Keitel, joka totesi pelottavassa ilmapiirissä moisen olevan normaalia ja skippasi raadon suoraan 49:N piirin kyttäaseman rappusille.Nykyisin sekä Johnilla,että Quentinillä menee todella lujaa, ilman tajuntaa laajentavia ja ymmärrystä supistavia aineita. John on ansioitunut lentäjä, joka odottaa tilaisuutta kuljettaa kaikki omistamaansa Boeing 747:n mahtuvat scientologit emäalukselle kuun pimeälle puolelle ja Quentin hengailee hieman huonomaineisten kavereidensa kanssa aina, kun Angelina sattuu Bradin päästämään viihteelle.

Ts.

Ts. tarkoittaa toisin sanoen. Se tarkoittaa, että sanotaan/kirjoitetaan ensin jotain luvattoman monimutkaisesti tai hankalasti muotoiltua tai älyllisesti epärehellista ja/tai epäselvän oloista, josta on vaikea saada kenenkään perusvastaanottajan selvää, ja sitten sen jälkeen kirjoitetaan ts. ja sanotaan sama asia yksinkertaisemmin ja hillitymmin muotoiltuna. Toisin sanoen se tarkoittaa, että myöhemmin selvennetään alun perin typerää ilmausta.

Tsädäm

Tsädäm on taikasana, jota käytetään taikasuolan yhteydessä taikatempuissa. Sitä käyttävät mm. Criss Angel, Penn & Teller, Simo Taikuri, David Copperfield, Taikuri Luttinen, Iiro Seppänen ja Harry Houdini. Ulkomaalaisilla taikureilla on ollut hieman vaikeuksia lausua ja kirjoittaa ko. sanaa, koska siinä on Ä-kirjaimia. Houdini oli ensimmäinen taikuri joka käytti tsädämiä julkisessa näytöksessä. Hän heitti taikasuolaa yleisön silmiin, sanoi tsädäm ja juoksi pakoon. Seuraavana päivänä lehdessä sanottiin että Houdini teki houdinit eli katosi.

Tukholma

Helsingin merentakainen esikaupunkialue, jossa hienoston kielenä on vielä säilynyt ruotsi. Köyhempi väestönosa sen sijaan puhuu sujuvasti suomea, somalia jne. Tukholman "kuuluisa" saaristo on saanut nimensä siitä, että blondi miehen ja naisen risteytys, iskelmälaulaja Anneli Saaristo (ruots. Onnellinen Saa Riston) ei ole syntynyt siellä.

Tulevaisuus

Tulevaisuus on sellainen jännä ajankohta, jolloin hankkeesi onnistuvat, ystäväsi ovat uskollisia ja onnesi on vakaa ja varma. Tätä odotellessa.

Tulitikkulaatikko

Tulitikkulaatikko on hassu sana. (Mieti nyt!)

Tulitikkulaatikko on sitä, miltä se kuulostaakin eli tulen, tikun ja laatikon yhdistelmä. Sitä käyttävät ahkerasti varsinkin eräät.

Alla sarjakuva sanan muodostumisesta:

Tulitikkulaatikosta saadaan tulta, joka on hyödyksi varsinkin eräille. Monet ihmiset tarvitsevat tulitikkulaatikkoa päivittäin, varsinkin eräät. Jotkut, varsinkin eräät, pitävät sitä aina farmarien takataskussa. Eräiden mielestä tulitikkulaatikko on ihmiskunnan toiseksi hienoin keksintö.

Tulitikkulaatikon keksi eräs sytyttimen (toiselta nimeltään sytkärin) käyttöön kyllästynyt henkilö.

Tulostin

Tulostin on paperiliiton salainen hanke, jolla varmistettiin, ettei paperittomasta toimistosta tule koskaan totta. Tulostinfirmat taas haluaisivat ajaa itsensä konkurssiin, joten mustekasettien hinnat on nostettu itse laitetta korkeammiksi, toistaiseksi tuloksetta.

Tuning-linja

on kaikkien Suomen amisten suosima linja. Kaikilla ammattikouluilla on velvollisuus pitää opintosuunnitelmissaan ainakin yksi painotettu tuning-linja ja kaksi tavallista/luokkahuone. Linjan sisältö vaihtelee koulun mukaan, mutta mopojen väkräystähän se kuitenkin pidemmän päälle on...

Tunteettomuus

Tunteettomuus on sairaus, jossa ihmisellä ei ole tunteita. Se on ennen kaikkea oidipaalinen ongelma. Tunteettomuutta esiintyy ihmisten ja turskien keskuudessa. Suomessa tunteettomuus vapauttaa kärsijänsä syyntakeellisuudesta. Tunteettomuutta hoidetaan samalla tavoin kuin monia muitakin sairauksia. Paras, halvin ja tehokkain tapa tunteettomuuden toteamiseen on lyödä potilasta kolmen kilon pajavasaralla varpaille, mikäli potilas ei reagoi millään tavalla, hänet voidaan luokitella tunteettomaksi ja myöntää kanta-asiakaskortti mm Alkoon.

Tuotantoelin bändin logo

Tuotantoelin

Tuotantoelin on Suomen Nääsvillessä perustettu maailmaa epäonnistuneesti valloittava bändi. Bändin keulakuva ja ainoa jäsen JuhaTheReaper laulaa ja soittaa yksin kaikkia soittimia keikoilla, jotka pidetään pääsääntöisesti hänen makuuhuoneesta väsätyssä kotistudiossaan.

Alkuaikoina bändi soitti lähinnä Eläkeläisistä coveroitua raskasta Doom-metallia mutta nykyään bändi soittaa kevyempää, sanoiltaan piristävää ja ilon tuovaa kansanmusiikkia. Discografiaa selaamalla päätyy kuitenkin siihen tulokseen, että työttömän yhteiskunnan perseessä olevan finnin yksityissotaa pahaa maailmaa vastaan tämäkäkin tapaus lopulta on.

Koska bändin suosio on niin huima, Tuotantoelin joutuu (ymmärrettävästä syystä) jakamaan musiikkiaan ilmaiseksi Mikseri.netissä.

Tupperwarez

Tupperwarez on vertaisverkkoihin laittomasti ladattavaksi levinnyt, muovinen keittiövälinesarja, joka sisältää erilaisia tiiviöitä, purkkeja, kulhoja ja rasioita. Jos on 1337, voi myös ladata piirustukset omaan käyttöön ja pistää 3D-tulostimen laulamaan.

Tupsu

Tupsu (siansaksaksi hupsu) on kanasta kerittyä lankaa, joka on vain pyöritetty palloksi! Tupsujen tarkoitus on toimia aseena; sillä heitetään opettajaasi. Tupsut osaavat hoitaa hommansa! Tässä on ohje, kuinka voit luoda vaikeasti oman tupsusi.

 1. Hanki kana (pölli vaikkapa sellainen naapurin kanalasta)
 2. Maalaa kana (upota kana maaliin)
 3. Imuroi kana (ime se pölynimurin sisään)
 4. Tyhjennä pölynimuri (liitä kaikki roskat yhteen ja syö ne kaikki)
 5. Done. Nyt sää löyhkäät paskalta ja kärsit vatsanpuruista. Kiitos kiitos.
 6. Ainiin se kana...

Turun Sinappi

Eräs aikanaan joskus 1930-luvulla kehitetty, ja aikoinaan 1940–1990-luvuilla valmistettu, Suomen asevoimien salainen kemiallinen ase. Turun Sinappia lisättiin Suomen Armeijan hernekeittoon, voimia ja lisäpuhtia antamaan nuorille taistelijoille. Tämä sinappi lisäsi hernerokan kaasullista potentiaalia varsin merkittävästi. Sittemmin sitä käytettiin Puolassa. Reseptiä oli kuitenkin vääristelty Ruotsissa, joten se ei tehonnut. Nykyisellään eli 2010-luvun loppupuolella sillä räjäytellään kaivoksia Pohjois-Suomessa. Niin kutsuttu sinappivaakuna tultaneen liittämään Pyhäjärven (Ol) kunnanvaakunaan vuoden 2020 tietämillä. Katso myös kohta: Turku. Lidlin ketsuppia ei saa käyttää yhtä aikaa Turun Sinapin kanssa, sillä siitä voi seurata ylikuumentumista. Tuo kestuppi valmistetaan Tsekissä.

Turve

Turve on rahkasammalen varsiin sitoutunutta öljyä, jota löytyy enimmäkseen soilta. Suomeksi sanottuna siis suolta kaivettua paskaa, jota polttamalla saadaan ilmeisesti sähköa (tieto perustuu ruotsalaiseen tutkimukseen). Turpeenpolton huumaannuttavat vaikutukset ovat vielä epäselviä. Turvetta on käytetty myös Ismo Laitelan turvekylvyissä. Tanja *Miss Universum* Jääskeläinen tykkäsi turpeesta jokin vuosi sitten.

Tuulilasinpyyhin

Tuulilasinpyyhkimet ovat normaalisti yksi turhimmista varusteita, mitä autoihin on ikinä asennettu. Monet luulevat, että niitä käytetään veden pyyhkimiseen tuulilasilta, mutta tämä ei pidä paikkansa, sillä vesihän valuu automaattisesti maan vetovoiman vaikutuksesta alas tuulilasilta. Tuulilasinpyyhkimet ovat kuitenkin välttämätön varuste kaikkein korkealaatuisimmissa automerkeissä, kuten Trabanteissa ja Wartburgeissa. Niiden tehtävänä onkin pyyhkiä lasilta pois helposti irtoamattomat mädät kananmunat ja tomaatit, joita kateelliset köyhät, tai laatuautotta jääneet rikkaat, heittelevät kohti tuulilasia.

Tylypahka

Tylypahka on Skotlannissa sijaitseva lasten mielisairaala. Laitoksen tarkoituksena on suojella taikuutta (etenkin sienipirtelöä) kokeilleita lapsia itseltään. Tylypahkan nykyisinä tiloina toimii suuri ja sokkeloinen linna, jossa suunnistaminen on melkein yhtä helppoa kuin Ikeassa. Laitos kehittääkin portaaliteknologiaa yhdessä Ikean ja Aperture Sciencen kanssa. Useita oppilaita menehtyy vuosittain GLaDOSin (laitoksen omistajan) tyhmiin testeihin.

Tyyny

Tyyny on monien ihmisten käyttämä pään alle nukkumisen aikana sijoitettava sangen pehmeä esine, joka korottaa pääsi asentoa. Hammaskeijot piilottavat ryöstämänsä rahat lasten tyynyjen alle.

Tyynyjen keskuudessa esiintyy myös tyynyklaanin mustia lampaita, tappajatyynyjä, jotka poraavat salaa nukkujan päähän reiän ja syövät tämän aivot. Niitä on käytetty hyväksi mm. jalkasienen poistossa asettamalla jalat tyynyn päälle pään sijaan.

Tyynyä käytetään tarvittaessa myös sinun suullesi tulpaksi silloin, kun sinä kuorsaat ja herätät minut, eli valitettavan usein.

Työnantaja

Työnantaja on henkilö – tai huonommassa tapauksessa useita henkilöitä – jotka eivät itse osaa mitään. Näin ollen he joutuvat pyytämään apua työntekijöiltä, jotka tekevät työn. Työnantajat antavat työtä, eli nakittavat. Ja kaiken lisäksi he antavat huonoa palkkaa eivätkä välttämättä sitäkään jos keksivät jotain vikaa.

Tämä sivuhan nyt on niin huono että se pitäisi poistaa, mutta koska se on 6000. artikkeli, me emme voi sitä tehdä!

Tämän sivun ajatus, toteutus ja kuvat ovat niin päin aukkoa että on kumma että se on vielä olemassa.

Koska pikku Cho pitää tästä sivusta, ja koska sivu sattuu olemaan 6000. Hikipedian artikkeli, on se vielä olemassa.

Toim. huom: Tämä oli Hikipedian 6001. artikkeli muutaman ohikiitävän hetken 17.11.2009. Sen piti olla 6000., mutta saapui kuusi minuuttia liian myöhään. Surullista.

Tärpätti

Tärpätti on mehukattitiivisteen pääainesosa. Tärpättiä käytetään myös maalinpoistoaineena, mutta eipäs mennä pikkuasioihin. On myös huomattu, että rehtorien yksityiset vessat sisältävät paljon tärpättiä. Eniten sitä on pöntön juuressa ja seinillä. Samoilta alueilta on myös löydetty virtsaa. Tärpätti aiheuttaa myös hengitettynä mukavan olon, joten sitä kannattaakin harrastaa paljon. Tärpättii tulee, mistä tulee.

Lähteet

Sisällysluettelo