Syntipukki

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

”Senkin syntipukki!”

~Mona Lisa Leonardo da Vincille

Syntipukkeja on ollut maanpäällä jo Jeesuksen ajoista lähtien. Syntipukit kuuluvat syntisten alaryhmään ja ovat erotettavissa omaksi vuohilajikseen.

Historia

Syntipukit ovat perimätiedon mukaan syntyneet yhden syntisen ja yhden vuohen risteytyksenä. Kun Jeesus vielä oli maan päällä, halusi hän tehdä jotain isänsä töistä ja rankaisi syntisiä. Yksi syntisistä kävi niin pahasti nokkiin, että Jeesus päätti risteyttää tämän pukin kanssa, ja *puf*: ensimmäinen syntipukki oli syntynyt.

Syntipukit lisääntyivät melko nopeaa tahtia, ja syntipukit olivatkin useimmiten niitä pukkiyksilöitä, jotka heitettiin ulos raakaan luontoon pois suojaisasta pihapiiristä. Syntipukit siis ovat oppineet toimimaan omillaan, ja luonnossa ne ovat jopa vaarallisia eläimiä.

Merkitys nyky-yhteiskunnassa

Jossain vaiheessa pukit kaiketi muistivat vanhan synnyintarinansa, ja niistä haarautui sekä pukkeja että ihmisiä. Siksi vielä nykyajan yhteisöistäkin heivataan ulos joitakin yksilöitä. Tutkijat epäilevät, että on kyse nimenomaan ihmisen alitajuntaan jääneestä syntipukkiaistista. Tämä aisti havaitsee kaikki syntipukit, ja sen seurauksena aivot ikään kuin painavat tuhoa-nappia.

Katso myös


Bee.svg Tämä eläinlaji on vaarassa kuolla sukupuuttoon. Laajentamalla kantaa saat sen ehkä selviytymään.