Syksy Räsänen

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Syksy Räsänen - ja hänen alkuräjähdyksen todistama kampauksensa - vanhana. (Ei näytetä elokuvassa.)

Syksy Räsänen (o.s. Matti Räsänen tms.) on[1] kosmetologi, joka on itse todistanut alkuräjähdystä[2]. Syksy Räsänen yrittää elää tavallisten ihmisten kanssa, mutta hän on tähän liian kaunosieluinen, herkkä ja erilainen.[3]

Syksy Räsäsestä on tullut kuitenkin lämminsydämisyydessään legenda. Jos pieni lapsi kysyy vaikka isoäidiltään, mistä universumi on peräisin, niin vastauksena kysymykseen nainen kertoo tarinan nuoresta Syksy-nimisestä miehestä, joka ei ole tavallinen mies, sillä hänellä on kaukoputkinäkö. Räsäsen alkuperäksi selitetään, kuinka nerokas keksijä on luonut ihmisenkaltaisia olentoja, ja tämän luomistyön lopputuloksena on nuori poika, jonka jää keskeneräiseksi, kun keksijä kuolee sydänkohtaukseen. Ja Syksy Räsänen jää keskeneräiseksi, elää erilaisena ihmisten keskuudessa ja kasvaa pikku hiljaa mieheksi, joka on taitava selittämään tavallisille ihmisille universumin salaisuudet[4].

Julkinen kuva[muokkaa]

Useimmissa julkisissa kuvissa Syksyllä on poikkeuksellisen pörröiset hiukset. Hiusten pörröisyys ylittää Albert Einsteinin hiusten pörröisyyden. PR-kampanjana Syksyn hiukset ovat olleet erittäin onnistuneet: kuten Esa Saarisen kohdalla, Suomessa yliopistotutkinnon suorittanut ei-alkoholisoitunut mies pääsee julkkikseksi riittävän kummallisilla vaatteilla tai kummallisilla hiuksilla. Pörrö on Syksyn ainoa tunnusmerkki, ja Syksy voikin vetäytyä halutessaan täysin anonyymiin elämään poistamalla pörrön saksilla tai kammalla ja hiusgeelillä.

Viitteet[muokkaa]

  1. Saksikäsi Edwardin näköinen
  2. Siksi hänen kampauksensa ja eksistentialistinen elehdintänsä
  3. Eivätkä käsien paikalle asetetut sakset helpota elämää kulttuurissa, joka on vesisänkyjen kaltaisten objektien läpitunkema.
  4. ja leikkelemään pensaita ja synnyttämään lumihiutaleita jääveistoksia rakentaessaan