Sykäräinen

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Sykäräinen eli Sykrybyy eli Sykry on pieni kylä Keski-Pohjanmaalla. Sykäräisessä asuu yhteensä 459 ihmistä, jotka ovat pääasiassa keski-ikäisiä maajusseja – mutta muutama muu hullu myös löytyy. Sykäräisen keskusta koostuu kyläkaupasta, nätistä pinkistä Säästöpankin talosta ja muutamista muista vielä rumemmista taloista. Sykrypyyssä pullotetaan teidän äitien vedet.

Sykäräisen sijainti[muokkaa]

Sykäräinen ei oikeastaan ole lähellä mitään sen suurempaa paikkaa, eikä lähimpiin lähikuntiinkaan ole pitkä matka. Sykäräisen lähin suurempi kaupunki on kai Ylivieska, joka sijaitsee 60 kilometrin päässä. Toinen vähän isompi taajama on Kokkola, joka sijaitsee n. 90 kilsan päässä, bussi ihme ja kumma menee vielä sinne joskus harvoin, tai se on joskus nähty kylällä. Sykäräinen sijaitsee Länsi-Suomen läänissä, keskellä ei mitään. Tienviittoja löytyy sieltä täältä, mutta harvempi kylän löytää. Kuuleman mukaan kylä kuuluu Toholammin kuntaan, mutta siitä vaietaan puolin et toisin.

Sykäräisen nähtävyyksiä[muokkaa]

  • Säästöpankin talo on Sykäräisen suurin nähtävyys. Sitä koristavat nätit vihreät säästöpankin kirjaimet, itse talo on vaaleanpunainen. Säästöpankki muutti pois kylästä liki 30 vuotta sitten, mutta jätti talonsa sinne.
  • Kylän läpi virtaa myös joki ja sen voi hyvällä tuurilla löytääkin rämeikön keskeltä.
  • Maalaisväki saattaa kummastella sivistyksestä tulleita turisteja heidän kulkiessaan maantiellä. Yleisempiä piirteitä paikallisilla ovat hyvin pitkät katseet turisteja kohti ja vakavat epäilykset väitteistä, joiden mukaan maa ei muka olisi litteä eikä Keskusta Suomen ainoa puolue.


800px-Taajama 571.svg.png Tämä paikka ja sitä käsittelevä artikkeli ovat tynkiä.
Estä väkivaltaiset alueliitokset laajentamalla artikkelia
.