Suurvandaali

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Suurvandaali on tavallista ponnekkeempi vandaali. Muiden vandaalien keskuudessa suurvandaalit ovat kulttihahmoja. Suurvandaalien juhlapäivää vietetään 24. syyskuuta. Jotta vandaalista tulisi suurvandaali, hän tarvitsee:

 1. Dynaamisen IP:n, avoimen proxyn tai vähintään
 2. Lukuisia sock puppetteja.
 3. Jäljittelijät ja/tai kätyrit eivät ole pahitteeksi.
 4. Tehokkuus vandalismissa (tärkein).
 5. Oikeanlainen käytös (peeloilee; nerokas, mutta osaa teeskennellä tyhmää; osaa sarkasmin; kykenee hienovaraisiin loukkauksiin).

Hikipedian ja Wikipedian suurvandaaleja[muokkaa]

Pääartikkeli: Wikipedian vandalismi
Pääartikkeli: Hikipedian vandaalit

Oklahoman yliopiston vandalologian tiedekunnan vandaaliasiantuntijoiden mukaan.

 • Levykevandaali. Selvä suurvandaalien n:o 1. Hahmona jo legenda. Ei käy Hikipediassa kovin usein, vaan vandalisoi useammin Wikipediaa. Tavataan myös internetin keskustelupalstoilla.
 • Podax-vandaali. Ei yhtä legenda kuin Levykevandaali, mutta Hikipediassa sitäkin ponnekaampi. Ks. Tuoreet muutokset-lista. Lienee myös havaittu internetin keskustelupalstoilla.
 • Jaajaajoo. Wikipedian ponnekas ylläpitäjähuijari ja aina uusin kasvoin palaava vandaali. Peelo pitää häntä Suurena Mestarina.
 • Nakkimies-vandaali, jonka tähden Wikipediassa on nykyään teknisesti mahdotonta aloittaa asiallistakaan sivua otsikolla "Nakkimies". Sittemmin Hikipedian ylläpitäjäksi päässyt Ikkan lienee alkuperäinen nakkimiesvandaali.
 • YUP-vandaali. Hikipedian mallinevandalismin kovin sana.
 • Corleone. Asiallinen Hikipedia käyttäjä, joka vandalisoitui kerrassaan. Viimeksi tavattaessa hän oli yksi ikävimmistä vandaaleista.
 • Sankarivandaali. Voi olla sama kuin Corleone. Ainakin hän on osoittanut yhtä mautonta kirosanojen käyttöä.
 • Kopiovandaali. Hikipedian vandaali, joka ilmestyy erilaisilla "Halpa kopio" -tyylisillä tunnuksilla ja vandalisoi jonkun muun tyylillä. Kyseessä lienee kuitenkin yksi vandaali. Ei tiedetä, onko Kopiovandaali kenties sama kuin Sankarivandaali tai Corleone.