Suurkaupunki

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Suurkaupunki on määritelty poikkeuksellisen mahtavaksi metropoliksi, jossa asuu vähintäänkin muutama miljoona asukasta (tosin esimerkiksi olympialaisten aikaan, joitan suurkaupungeissa järjestetään noin kerran viikossa, asukasluku voi moninkertaistua hetkellisesti). Esimerkkejä suurkaupungeista ovat sellaiset maailman mahdin keskuspaikat kuten Utsjoki (Suomi), Ulan Bator (Mongolia) ja Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch (Wales), joissa asuu yhteensä laskettuna enemmän väestöä kuin koko muussa maailmassa yhteensä.

Keskimääräinen suurkaupungin asukas on niin rikas, että hän voi tapetoida asuntonsa pandan nahalla ja ostaa tulostinmustetta useammin kuin kerran vuodessa. Toisaalta, koska suurkaupungeissa asuu niin paljon ihmisiä, joudutaan suurkaupungeissa usein asumaan melko tiiviisti; ei ole ennenkuulumatonta, että yksiön siivoskomerossa asuu vuokralla kokonainen vieras perhe. Suurkaupunkien asukkaille on myös tärkeää oppia sietämään taustamelua ja ilmansaasteita, sillä esimerkiksi ambulansseja saataa ajaa asunnon ikkunan alta kerran minuutissa ja kevään tullen katupöly pienentää näkyvyyden noin 0,26 senttimetriin. Tästä huolimatta suurkaupungeissa kannattaa asua, sillä muualla ei voi nauttia McDonaldsista, vaatekaupasta tai parturiliikkeestä jokaisessa kadunkulmassa. Joskus parturiliikkeet ovat jopa aivan toistensa naapurissa. Muutaman kerran on havaittu myös ns. parturi-kampaamoiden kvanttilimittymistä, jossa kahden parturi-kampaamon etäisyys on pienentynyt nollaa pienemmäksi ja liikkeiden atomirakenteet ovat puristautuneet limittäin toistensa sisään. Tälläinen on mahdollista vain parhaiten parturivarustetuissa suurkaupungeissa, joissa parturitiheys on lähellä parturitapahtumahorisonttia.

Suurkaupungit ovat myös ainoita paikkoja maailmassa, joissa sijaitsee liikkeitä, jotka myyvät juuri sitä tavaraa, jota sinä haluat.

Stop crap.png Tämä artikkeli on kasa paskaa ja kaiken lisäksi tynkä.
Laita hanskat käteen ja veistä artikkeli muotoonsa.