Suomirap

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Vanhan liiton pökälehousuja kävelemässä hoodseilla

Suomalainen rap eli suomirap on alkoholipsykoosin, delirium tremensin, sivuoireena syntynyt koko Suomen kattava lieveilmiö. Sen tunnusmerkkeihin kuuluu poliittisesti epäkorrekti kielenkäyttö sekä virkavaltaa halventava uhoaminen, joka on verrattavissa krapulassa tunnettuun ylikorostuneeseen seksuaaliviettiin. Lisäksi suomirapille on ominaista käsittämättömän laaja-alainen sanasokeus, teennäinen ulkomaisen rap-kulttuurin matkiminen ja ylipäätään kaikenlainen noloilu.

Lintubongareiden ja sekalaisten hörhöjen muodostaman keskusliiton, LBJSH Ry:n tekemän kattavan tutkimuksen mukaan suomirapin edustajilla on havaittu vakavia sulkijalihasongelmia, mikä ilmenee liian isojen farkkujen käyttönä pökälevaran ylläpitämiseksi. Jotkut ns. "new age" -räppärit ovat kuitenkin päässeet yli kyseisestä ilmiöstä ja ovat siirtyneet tiukempiin farkkumallistoihin, joita he käyvät ostamassa yleensä H&M:n naistenvaateosastolta.

Historiaa[muokkaa]

Kuvakaappaus elokuvasta 8 peninkulmaa, joka kuvaa lallin ja Piispa Henrikin musiikillista mittelöä ennen kirvespainia

Suomirap rantautui Suomeen ensi kerran ensimmäisen ristiretken aikoihin Piispa Henrikin mukana 1200-luvun alussa. Uskonnollisia ulottuvuuksia sisältänyt rapin alalajina myöhemmin tunnettu "catholic-rap" (joissakin asiayhteyksissä myös gospel) sai kuitenkin varsin huonon lähtölaukauksen, kun tunnettu Köyliöläinen kapitalisti Lalli Leipäjuusto piti enemmän Eppu Normaalien kappaleesta: "Tuhansien murheellisten laulujen maa". Kyseinen taiteellinen erimielisyys johti lopulta nyrkkitappeluun, joka eteni loppujen lopuksi vanhan suomalaisen tradition mukaisesti kirvespainiksi, jonka seurauksena Piispa Henrik sai surmansa. Alkoholilla ei perimätiedon mukaan ollut osuutta asiaan. Suomirap sisältää monia eri tyylisuuntauksia, vaikkeivat demarit ja kokoomuslaiset sitä virallisesti myönnäkään. Tyylilajit vaihtelevat eurodancen ja poliittisesti kantaaottavan katkeran uikutuksen väliltä aina reggae-tyylisempään myssypäiden jammailuun. Nooolooooooo valikoimaaaaa! Se mikä ylipäätänsä edes kuuluu suomirap-genren sisälle, on yksistään aiheuttanut monia kärjistyneitä sisäpoliittisia kiistoja, joista tunnetuimpia ovat vuosina 1596-1597 käyty nuijasota sekä vuonna 1918 käyty Suomen sisällissota. Sisällissodan aikana tapahtunut kansan kahtia jakautuminen rappareihin ja lallilaisiin ei ole vielä tänäkään päivänä kitkeytynyt kokonaan pois suomalaisesta yhteiskunnasta. Tämän seurauksena lukuiset erilaiset salaseurat kuten Ku Klux Klan ja Suomen Hiihtoliitto ovat lisänneet kannatustaan.

Tunnettuja suomirappareita[muokkaa]

Kaupungeissa liikkuvien huhujen mukaan Eevil Stöö olisikin todellisuudessa itse Sale.