Suomen hallitus

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Satiirisesti huomattavista hallituksista katso Kataisen-Stubbin hallitus, Sipilän hallitus, Orpon hallitus.

Suomen Hallitus (SuHa) on vaarallinen irakilainen terroristijärjestö, joka tähtää maailmanvalloitukseen. Voidaan sekoittaa myös Suomeen, jossa toimii samanniminen mafia.

Mafia.jpg
VAROITUS! – Tämä artikkeli on Mafian hallinnassa, joten emme suosittele sinun vandalisoivan tätä...

Suomen hallituksen tehtävänä on toimia suomalaisen yhteiskunnan aivoina ja "kuunnella mitä viestejä kentältä tulee". Hallituksen korville on kaavailtu tästä syystä vaikun poistoa jo vuosikausia.

Aito ja alkuperäinen[muokkaa]

Koska Suomi itsenäisenä valtiona on sykkii vasta pirteässä sadan vuoden ikähaarukassa, ei Suomen hallitus ole toiminut maan nimeltä Suomi hyväksi ennen tuota aikaa.(On tosi kyseenalaista, onko tämä tilanne muuttunut Suomen valtion syntymisen jälkeenkään.)

Ennen vuotta 1917 Suomen alueen (joka on vaihtanut muotoaan nopeammin kuin teinin kasvojen iho) hallinnointi oli erilaisten alueella vaikuttaneiden eturyhmien murhe. Tuo työmaa oli murhe, koska maa-alue itsessään oli yksi iso murhe. Jo ensivuosinaan heimojen jäsenet alkoivat esimerkiksi tapella siitä, kenen suku saisi rakentaa kesämökin heidän löytämälleen rannalle, kunhan he oppisivat miten rakennetaan kesämökkejä.

Ensin alueen hallinnoinnista vastasivat metsästäjäkeräilijät. Heidän hallinnointitavoistaan on jäänyt jälkipolvien ihailtavaksi museoiden kirveet, nuijat sekä terävät luun palaset. (Joskus tosin kävijä saattaa erehtyä, sillä monilla suomalaisilla paikkakunnilla tämä on edelleen aivan pätevä ja tunnustettu paikallishallinnollinen rakenne baarien, sairaaloiden sekä keskimääräisten perheiden sisätiloissa ja joidenkin paikkakuntien toreilla.)

Kun alueelle levittäytyi ruotsalaisia, hallinnollista toimintaa alkoivat kuvata löyhästi vallassa roikkuvat kuninkaat, sukkahousut sekä tarve yrittää olla niin sivistyneitä, niin sivistyneitä. Tätä hallinnollista jäännettä löytää yhä länsirannikolta.

Kun alueelle levittäytyi venäläisiä, hallinnollista toimintaa pääsivät värittämään vodka... ja ei paljon muuta. Koska päätökset tehtiin usein silmät pyörien päässä, Suomi oli milloin autonominen suurruhtinaskunta, milloin aivan siinä kulttuurillisesti syödyksi tulemisen rajoilla.

Näistä syistä nykyaikaisessakin päätäntävaltaisessa työssä ei hallitus usein pääse toimimaan sillä omapäisyydellä, jolla se muuten haluaisi toimia, sillä on pakko ottaa huomioon muutamia kulttuurihistoriallisia jäänteitä.


 1. Pitää tarkistaa, josko Ruotsi olisi jo tehnyt saman ja apinoida se, oli päätös kuinka paska tahansa. Ei haittaa, vaikka päätöksen voisi todeta paskaksi jopa katsoessa hytin ikkunasta Tukholman satamassa.
 2. Pitää tarkistaa, mitä mieltä Venäjä on, koska Suomi pelkää Neuvostoliittoa.
 3. Pitää muistaa varmistaa, ettei päätös vaikuta kirveiden, alkoholin tai marjojen saatavuuteen. Muuten alkaa kaikki kaikkia vastaan- heimosota


Esimerkki[muokkaa]

Alla olevissa, Suomi 100- vuotta- työryhmän julkaisemissa kuvissa on Suomen alueella vaikuttaneen, ihka ensimmäisen hallituksen kokoonpano. Alkuperäisten, Hirvensonnalla luolaan piirrettyjen maalausten uskotaan olevan muinaisia, vaikkakin rautakauden merkittävä vaikutus on havaittavissa. Luolamaalausten perusteella on arvioitu, että alkeellinen hallintomuoto ei perustunut kielelliseen verbaliikkaan tai hienostuneeseen filosofiaan, sillä luolan seiniltä ei löytynyt muita kirkoitettua sanoja kuin "Suomi" "Perkele" sekä "Pelto?"


Ostajan katumus[muokkaa]

Teknisesti ottaen Suomen hallitusta pitäisi itse asiassa kutsua Suomen valtioneuvostoksi.

Tämä asiantila toteutuu todella harvoin. Syy siihen on yksinkertainen; neuvosto-osa. Vaikka ei otettaisi lukuun sitä, miten epämukavalta keskimääräisen kansalaisen suussa maistuu mikään, missä on edes vivahde sanasta NEUVOSTOliitto, niin vastuuta ei koskaan ole mukavaa kantaa. Tästä asiasta on esitetty niin paljon vastakkaisia kantoja esittäviä lausuntoja, ettei mikään määrä ilmaisia ämpäreitä riittäisi niiden kantamiseen todistajanaitioon. Koska aina huonon päätöksen jälkeen aletaan selvittää, kenen helvetin idiootin neuvosta sellaista päätöstä oli lähdetty toteuttamaan, kukaan ei halua kuulua neuvostoon, varsinkaan maan asioiden vastuun taakkaa kannattelevaan neuvostoon.

Sen sijaan hallitukseen on ihan eri kivaa kuulua. Siinä on niin mukava hallita-sanan kaiku, että ihan korvat itkevät hunajaa. Hikipedian tiukkapipoisella sisarussivustolla on hallituksen koostumuksesta paljon monimutkaisempi erittely, mutta kaikki nyt haluavat vain osallistua hallitsemiseen ja siinä se.

Lain mukaan pääministerin ehdottamat ja presidentin määräämät ministerit tulevat olla "rehellisiksi ja taitaviksi tunnettuja" Suomen kansalaisia[1]. Monet väitöskirjat tappelevatkin yhä siitä, milloin jo 1917 vuonna perustettuun Suomeen on muka valittu ainuttakaan ministeriä...

Hallituksen odotetaan toimiakseen nauttivan eduskunnan luottamusta. Minkä tahansa istunnon aikana tulee aina selväksi, ettei hallitus missään nimessä nauti eduskunnan luottamuksesta, mutta koska oppositiossa kannatus aina nousee, ei kukaan koskaan erehdy kaatamaan paskintakaan Suomen hallitusta niin kauan, kuin oppositiossa istuminen tuo ääniä laariin.

En tajunnu[muokkaa]

Hallituksen peruskoostumus on:

 • Pääministeri
 • Ministerit
 • Ministerien tuotokset
 • Valtioneuvoston kanslia
 • Ministerit maksaneet tahot
 • Tahot, jotka eivät takuulla ole missään sukulaissuhteissa tai muuten sidoksissa ministerien päätöksiin


Ministeriöt[muokkaa]

Suomessa näkyy vahvana heikkenevän kirkon asema, sillä vapahtajalta opitun mukaisesti asioita on toteuttamassa kaksitoista täysin erilaista tahoa, joiden ylikiihkoisuuden määrää kompensoi toisten osallistujen täydellinen passiivinen saamattomuus.

 • Valtioneuvoston kanslia
 • Ulkoasiainministeriö
  • jossa yritetään sovittaa Suomen hallituksen päätökset Venäjän täysin rauhanomaiseen ja tuttavallisia neuvoja antavaan mielipiteeseen
 • Oikeusministeriö
 • Sisäministeriö
  • Sitä kutsuttiin vuoteen 2013 asti Sisäasiainministeriöksi, mutta kun siellä ei saatu mitään asioita hoidetuksi, päätettiin nimi virtaviivaistaa tehokkuuden ja rehellisyyden nimissä
 • Puolustusministeriö
  • jossa mietitään miten helvetissä maksaa kaikki velalla ostetut Hornetit samaan aikaan kun varusmiehiä ei saa juoksuttaa enää edes ruokalaan...
 • Valtiovarainministeriö
  • jossa yritetään opetella kiertämään kuivaa pyyhettä niin tiukkaan että siitä saataisiin vielä pari veripisaraa tirisemään edustustilien kassoihin
 • Opetus- ja kulttuuriministeriö
  • joka oli aiemmin vain opetusministeriö, mutta koska nykypäivänä kaikki aika menee opettaessa ihmisille, miksi naisten ahdisteleminen sekä Irakista pakeneminen Syyrian sotaa karkuun ovat kulttuuria, nimeä päätettiin laajentaa tehtäväkentän laajuuden mukaiseksi
 • Maa- ja metsätalousministeriö
  • jossa yritetään keksiä mitä tehdä kun metsät on jo kaadettu ja maakin on kohta tehdasvahinkojen takia käyttökelvotonta
 • Liikenne- ja viestintäministeriö
  • jossa ollaan yhä pahoillaan siitä, että suomalaiset eivät olleet tarpeeksi tyhmiä alkaakseen maksaa jokaisesta kilometristä erikseen suuryrityksille, joiden osakkeita jotkut olivat jo varmaan ostaneet varastoon laukkukaupalla
 • Sosiaali- ja terveysministeriö
  • jossa kukaan ei enää tällaisena aikana osaa olla sosiaalinen tai kestä terveenä kaikkea ristipainetta
 • Työ- ja elinkeinoministeriö
  • jolla ei ole tarjota töitä mutta paljon talkoohommia ja muita puhdetöitä löytyisi sellaisille, jotka uskaltavat olla rohkeita ja tarttua toimeen ilman palkkaa osoittaakseen työkykynsä töihin, joita siis ei ole
 • Ympäristöministeriö
  • jonka työntekijät eivät tajua, miten maa- ja metsätalousministeriön jäljiltä jäävä jättömaa pitää kipata nurkan takana heidän niskaansa


Ministerivaliokunnat[muokkaa]

Ministerivaliokunnat on sellainen sanahirviö, joka pelästyttäisi kuoliaaksi kenet tahansa, jonka eteen tämä kammotus loikkaisi pimeässä. (Se luulisi tekevänsä sen takaapäin, koska se ei todellakaan tajuaisi, että jopa itsetuhoisista juopoista koostuva Suomi ei ole aivan niin tyhmä kuin se luulee.)

Käsitteestä tekee sanahirviön ajatus yhdistää sanat ministeri ja valio. Koska nuo käsitteet ovat juuri niin kaukana toisistaan kuin voisi kuvitella, on noiden sanojen yhdistämisestä päätetty toteutettavaksi vain terveydelle haitallinen- varoituksen kanssa. Vuonna 2014 päätettiin jopa, ettei tuota sanaa saisi yhdistää edes kuvitelmissaan ilman viikon mittaista harjoituskurssia (hinta 50 euroa/päivä + käsittelymaksu 40 euroa + virallisen luvan noutaminen 50 euroa), koska useilla mitään tervettä järkeä omistavilla räjähti kallo sisäänpäin sellaisesta ajatuksesta.

Hirviön koko käsitteestä tekee myös sanojen valio sekä kunnat' yhdistelmä, paljolti samoista syistä.

Ministerivaliokunnat on jaettu raakavedoksina turvallisuuteen, rahaan, talouteen sekä EU-hun. Tämän on todettu vastaavan hyvin arkipäiväisen suomalaisen kotioloja, joissa ei ole turvallisuudentunnetta, ei rahaa, ei enää aina edes taloutta mitä ylläpitää, mutta jossa on ihan helvetisti EU:n direktiivejä, joissa keski-Euroopan isot hallitukset määräävät, miten Suomen kaltaisessa valtiossa on järkevintä lämmittää taloa, maksaa peruselintarvikkeista kuin ne olisivat öljyvaltioiden raviratoja ja sietää keski-Euroopasta saapuvan rikollisuuden seuraukset ja ylipäätään miten elää muka omassa kodissasi.

Kuvassa oleva suomalainen hallituksen ministeri on lähtenyt tutustumaan kansaan[2].

Koska mä voin![muokkaa]

Valtioneuvoston jäsenyys kuulostaa kaiken vastuullisuuden ja taakan vuoksi alusta asti luotaantyöntävältä. Ei siis ole ihme, että tehtävään ei palkata ihan ketä tahansa ja että edut vastaavat tuota suurta kiveä, jota kaikki Tiikkajan Eliaksen mukaan pyörittävät.

Valtioneuvoston jäsenelle maksetaan noin kymmenen tuhatta euroa kuukaudessa. Perusteluina tälle ratkaisulle on, että hyvästä työstä pitää saada asianmukainen korvaus. Koska kuitenkin on posketonta olettaa, että heidän kaltaisensa köyhät valtioneuvoston jäsenet selviäisivät arkielämästään tuollaisella mitättömällä rahasummalla, heille myös maksetaan heidän matkustamisensa. Koska kuitenkin jo melkein kuluttomasta virasta voi silti muodostua heille jotakin kulua, mikä nyt herran jumala ei käy päinsä, heille maksetaan myös kohtuullisuuden mukaan kulukorvauksia.

Kaikille jäsenille kuuluu kolmenkymmenen päivän loma sekä lomaraha. Sehän nyt on vain oikein tilanteessa, jossa heidän työnsä koostuu tärkeistä palavereista, jossa he äänestävät ajoittain tyhjää, sekä köyhien ihmisten kohtaamisesta toreilla vaalien alla.

Koska jotkut kiittämättömät kansalaiset eivät osaa arvostaa näiden ahkerien työntekijöiden panosta ansaitulla tavalla, heille maksetaan myös harkinnan mukaan turvallisuuspalveluita, joita tavallinen kansalainen joutuisi ostamaan yksityisiltä tahoilta hintaan, jonka maksamisen jälkeen ei enää olisi varaa taloon tai omaisuuteen, jota oli tarkoitus puolustaa.

Missä tässä on oikeus?[muokkaa]

Oikeuskanslerin ja tämän alaisuudessa olevan viraston tehtäviin kuuluu valvoa presidentin lisäksi valtioneuvoston muodostaman kokonaisuuden ja toisaalta sen jäsenten toiminnan lainkuuliaisuutta. Usein uutisissa voidaankin havaita, miten oikeuskansleri ilmoittaa jostakin puutteesta, johon pääministeri tai muu taho sitten vastakommenttina ilmoittaa muistikatkoksen tai täydellisen syyttömyyden tekevät oikeuskanslerin väitteistä täyttä puppua. Sen jälkeen kaikki ovat kavereita taas, sillä kyllähän nyt ministerin on oltava rehellinen, jos se on vaatimuksena koko viran saamisessa. Sehän olisi yhtä hullua syyttää ministeriä epärehellisyydestä kuin lääkäriä siitä, ettei tämä ole suorittanut tutkintojaan loppuun asti tai kunnolla. Ministerit vetoavatkin usein siihen, että heillä on huonompi muisti kuin paikallisen hoitokodin Irmalla, jolle pitää joka päivä ja monta kertaa esitellä uudelleen tämän omat lapset, mutta eihän hyvä muisti nyt ole mikään välttämätön osa kokonaisen hallituksen työn toteuttamisessa.


”Sori... Eiiiii... Ei voi millään muistaa. Mitään minä en tästä asiasta tiedä, mutta sen voin todeta, etten kyllä missään nimessä ole mitään väärin tehnyt tässä asiassa, josta siis en mitään tiedä ja johon minulla ihan varmasti siis ei ole mitään henkilökohtaisia sidoksia, ainakaan omia sukulaisia. En laske enoani sukulaiseksi... Enkä siis lapsiani. Minulla on sitä paitsi kiire tarkistamaan, minkä ihmeen takia se meidän perustuslain vastainen esitys nyt vieläkin on jumissa virkamieskierroksella, joten en ehdi nyt muistella sitä asiaa, josta en siis tiedä mitään mutta joka on ihan ok.”

~ Nimimerkki Juhis[3]

Statsit[muokkaa]

Suomen tasavallan hallituksien nykyinen määrä: 74

Keskimääräinen elinikä: 490vrk[4]

e. = Enemmistöhallitus, joka pyritään luomaan hallitustyön onnistumisen vuoksi.

v. = Vähemmistöhallitus, joka jokaisesta hallituksesta tulee noin viikon sisään sen synnytyksestä, kun sen ensimmäiset takinkäännöt ja ylipäätään päätökset alkavat tulla julkisuuteen.

vm. = Virkamieshallitus, joka muodostetaan jos mitään muuta ei saada kasaan, ja jonka ei oleteta saavan aikaan mitään pitkiä ratkaisuja vaan pitävän laivan pinnalla business-as-usual"-mallilla, kunnes toimiva hallitus saadaan kasaan. (Monien mielestä tämä onkin ollut hallituksen jatkuva tila jo pitkän aikaa ja vaihdoksista riippumatta...)

Viitteet[muokkaa]

 1. Lähde: Wikipedia
 2. Huomioikaa evoluution vaikutukset, sillä poliitikon keskivartalo on laajentunut osoittamaan asemaa, silmät lasittuneet estämään oikeasti näkemästä köyhää kansaa tartunnan välttämiseksi sekä suun laajeneminen, että puppua mahtuu ulos mahdollisimman paljon jokaisella leukojen louskuttamisella.
 3. Aika varmasti tämä sama vitsi on jossakin muualla jo Hikipedian syövereissä, mutta eihän tässä kohtaa voi tällaista jättää mukaan liimaamatta
 4. Tämä on noin 485 päivää enemmän, kuin mitä voi odottaa vanhuksen keskimäärin selviytyvän suomalaisessa eläkeläismaailmassa yksinään tai hoidassa ja 489 päivää enemmän kuin voidaan olettaa Sote-uudistuksilla luodun terveydenhoitojärjestelmän potilaan elinennusteeksi sairaalahoidossa


Katso myös[muokkaa]