Suklaa

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

"Elämä... elämä on kuin suklaarasia. Halpa, ajatukseton, pintapuolinen lahja, jota kukaan ei ikinä pyydä. Palauttamaton, koska saat vain takaisin toisen suklaarasian. Niinpä jäätkin ahmimaan tylsistyneenä joitain minttuköllejä, koska rasiassa ei ole muuta syötävää. Tietysti, aina silloin tällöin, löytyy maapänkinävoikonvehti, tai englantilaista toffeeta, mutta ne ovat mennyttä niin nopeasti, ja niiden maku on ... katoava. Niin sitten sinulle jääkin käteen vain murtuneita paloja, jotka on täytetty jo kovettuneella hillolla ja hampaita rikkovilla pähkinöillä. Ja jos olet tarpeeksi epätoivoinen syömään ne, kaikki mitä sinulle jää jäljelle on vain tyhjä laatikko - täynnään ruskeita, turhia käärepapereita."

~Tupakkamies

Heii!!!

~Forrest Gump

Oikealla heroiinia, vasemmalla suklaata, eri muodoissa.

Suklaa on lihottava, kallis ja aivotoimintaa merkittävästi haittaava aine, joka voi aiheuttaa lievää riippuvuutta sekä humalatilaa. Suklaata ulkomaailta tuliaisiksi tuovat joutuvat yleensä tulliin ja tavara takavarikoidaan, syynä siihen on lähinnä se että suklaalevyn ulkomuoto muistuttaa hämäävästi koka- tai heroiinipakettia. Suomessa suklaan käyttöön ei lähinnä ole säädetty minkään sorttisia lakeja, toisin kuin esimerkiksi Itävallassa, Sveitsissä ja Belgiassa, joissa syöntiä on rajoitettu max. 2 kg viikossa.

Suklaata saa nykyään melkein mistä tahansa ja melkein missä tahansa muodossa ympäri maailmaa, sitä saatetaan myydä mitä pienemmissä annoksissa mitä korkeimmilla hinnoilla. Lisenssinimiä on useita, kuten tupakallakin, suurimpia Suomessa näistä ovat Fazer, Marabou ja Panda, jotka kaikki ovat tappaneet miljoonia tuotteillansa.

Suklaan haittavaikutukset[muokkaa]

Suklaan aivotoimintaan vaikuttava piirre selittää muun muassa sen, että emme ole jo muuttaneet Amerikkaan, vaan katsomme Conan O'Brienin monta päivää vanhoja jaksoja livelähetyksen sijasta. Osasyy tähän lienee siinä, että amerikkalaisessa suklaassa ei ole samoja riippuvuutta aiheuttavia lisäaineita kuin eurooppalaisessa, joka aiheuttaa tunnetusti myös sen, että täkäläinen tavara ei ole yhtä laadukasta käyttäjien mielestä.

Useimmat suklaan viettelyksen uhriksi joutuneet painavat reilusti päälle sata kiloa, ja suurin osa heistä suunnitteleekin itsemurhaa; tämä taas selittää sen, miksi Suomen asukasluku vähenee nopeasti.

TV:stä tutun ravitsemusterapeutti Hanna Partasen omien kokemuksien ja testien mukaan suklaa lihottaa ihmisiä. Tämä taas johtuu maestron mukaan siitä, että suklaa muistuttaa erityisen paljon rakenteeltaan ja väriltään ihmisen ulostetta ja tästä johtuen ihmisen kehon ei tarvitse muuttaa suklaan olomuotoa pahemmin sen kulkeutuessa ruoansulatuselimmistön läpi eikä kaloreita tästä johtuen kulu tässä prosessissa. Afrikassa syödään paljon suklaata, toisin kuin yleisesti luullaan, mutta siellä ihmiset eivät liho suklaasta, vaan sillä on jokin muu ilmentymä, josta ei saa kuitenkaan suomessa puhua julkisesti, kuolemanrangaistuksen uhalla, maahanmuuttoministeri Astrid Thorsin pyynnöstä.

Suklaa palvonnan kohteena[muokkaa]

Muutamissa alkuperäisamerikkalaisissa kulttuureissa suklaa nostettiin yleensä maallisista eineksistä ylimmäksi, johtuen sen huumaavista vaikutuksista, jotka aiheutuivat myöhemmin kansojen tuhoiksi johtuen siitä, että heimojen naiset korvasivat seksin suklaalla.

Myöhemmin raaka-aine nousi valuutaksi miesten kesken, jolla he yrittivät ostaa palveluita naapuriheimoilta. Näin syntyi myös jumalhahmo Quetzalcoatl, ns. Sulkakäärme jonka arkeologit myöhemmin yhdistivät paholaiseen joka aiheutti tämän todella traagisen saippuaoopperan, vuotta myöhemmin espanjalaiset saapuivat ja polttivat kaikki suklaapavut luullessaan niitä eläintenjätöksiksi. Tänä päivänä kaikki suklaa on keinotekoista johtuen tästä ikävästä tapahtumasta.

Päihdekäyttö[muokkaa]

Suklaata voi verrata huumeisiin:

  • Molempiin voi jäädä ja jää koukkuun
  • Molemmat aiheuttavat vakavaa masennusta ja lopulta hitaan ja tuskallisen, mutta nautinnollisen kuoleman
  • Molemmista voidaan tehtailla sievän ja houkuttelevan näköisiä nappeja joita tekisi mieli maistaa.
  • Molempien ensimmäinen annos tarjotaan yleensä myyjän puolelta "ilmaisena maistiaisena" ja lopulta kaikki rahasi menevät aineisiin.

Wikipedian nörttitutkimusryhmän mukaan suklaa on monin verroin vaarallisempaa kuin huumeet, sillä suklaaseen koukkuun jääneet kärsivät tavallisten huumeista johtuvien oireiden lisäksi myös poikkeuksellisen suurista ihra- ja/tai rasvaprosenteista, jotka vaikeuttavat merkittävästi mahdollisuuksia kävellä kauppaan tai mahtua autoon. Joista johtuen uhri voi kuolla tuskallisesti vieroitusoireisiin tai siihen, kun ei vain voi millään mahtua farkkuihinsa.

Suklaan merkitys nuorten keskuudessa[muokkaa]

Suklaa jakaa nuoret kahteen lahkoon: osa ihmisistä on lihavia ja syö suklaata, osa taas on "pikkuaikuisia", jotka eivät syö suklaata ja mahtuvat pelottavan laihohin farkkuihin, luullen että laihuus on kaikki kaikessa. Näitä pikkuaikuisia kutsutaan myös nimellä pissis tai, mikäli syömättömyys on yltynyt jo erittäin pahaksi, kyse on anoreksiasta.