Stockmannin ale

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Stockmannin alennusmyynnistä.

Stockmannin vuotuiset alennusmyynnit ovat ihmiskunnan historian suurin katastrofi, johon varsinkin naiset ottavat mielellään osaa suurin joukoin, useimmiten maailman vaarallisimmalla aseella, mummovainaan käsilaukulla, aseistautuneina. Onnettomuudesta käytetään Pelastuslaitoksen koodistossa lempinimeä Hullut päivät, mikä kuvaa paikalle osuneiden mielentilaa. Melkein yhtä kuvaava termejä ilmiölle ovat kuoliaaksi tallautuminen sekä onpa täällä ahdasta ja voi vittu mikä jono. Myös hullujen päivät on vakiintunut termi.

Ilmiön alkuperää ei tunneta tarkasti. Suurin osa uhreista assosioi hullut päivät keltaisiin kaapuihin pukeutuneisiin muukalaisiin. Järkevä ihminen ymmärtää tämän oikeasti olevan merkki maksasairaudesta. Alennusmyyntien suosion syy on jokseenkin paradoksaalinen. Sosiologeja hämmästyttää, mikä saa ihmiset tungeksimaan Stockmannille juuri silloin, kun sieltä kahdesti vuodessa sattuu saamaan samoja tavaroita samaan hintaan kuin tavallisesta kaupasta.

Stockmannin alennusmyynnit ovat mainioita tilaisuuksia harjoitella röyhkeää kyynärpäätaktiikkaa kassajonossa, sovituskoppijonossa, hissijonossa, lihatiskijonossa, kahvilajonossa, maistiaisjonossa, liukuporrasjonossa ja vessajonossa. Alennusmyynnit ovat Suomessa ainoa tapahtuma, jossa on mahdollisuus nähdä suomenruotsalaisen käyvän (julkisesti) toisen suomenruotsalaisen kimppuun.

Katso myös[muokkaa]

Tapahtumassa tarvittavia kansalaistaitoja


Pencil2.jpg Tätä artikkelia on työstänyt lössi kirjoittajia, mutta silti se on tynkä.
Tule, näe ja voita artikkeli laajemmaksi.