Denat

Hikipediasta
(Ohjattu sivulta Spurgu)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Amerikkalainen perusdena, jonka pukeutumistyylistä mm. suomalaiset denat ovat hakeneet inspiraatiota.
Scotch Whisky.jpg Kansanholhousministeriö tiedottaa
Valvova viranomainen suosittelee tämän artikkelin kanssa nautittavaksi Viron tuontiviinaa.

Denat ovat ihmistyyppi, jonka tunnistaa lennokkaista jutuista ja vielä lennokkaammasta etenemistyylistä. Parhaiten dena erottuu tavallisesta ihmisestä lennokkaan ja estottoman oksennuksen perusteella. Denat ovat erittäin hyvää juttuseuraa joukkoliikennevälineissä.

Historia

Denojen historia on yhtä pitkä kuin kieltolain kesto suhteutettuna universumin ikään. Denat polveutuvat suoraan dinosauruksissa eläneistä loisista. Esi-isiensä tavoin nykydenat osaavat ottaa sen, joka heille ei kuulu, varsinkin aina silloin, kun se erikseen kielletään. Tämä oli yleistä brontosauruksien aikaan, ja nykydenat kokevat saman kohtalon Alkon tai kaupan kassalla. Hiljalleen denat kehittyivät kohti kahdella jalalla kulkevaa homo sapiens -lajia. Muutaman vahingossa sattuneen lisääntymistapauksen jälkeen (joihin ei tietenkään liity alkoholi) denat integroituivat lopullisesti ihmislajin yhteisöihin.

Dena lapsena. Vieressä vastavalmistunut puskakemisti.

Nykyään denat ovat riesa lähes joka paikassa. Esimerkiksi Helsingin kaupunki on polvillaan kasvavan denapopulaation edessä. Ratkaisumalleina on esitetty muun muassa metroa Espooseen tai denojen houkuttelua laatikkoon ja kaasuttamista hengiltä. Kaupunginvaltuusto päättänee asiasta pian. Maaseudulla denat eivät ole yhtä iso ongelma, sillä he hukkuvat tiheän puuston sekaan.

Denakanta on nykypäivinä suurimmillaan Helsingin Sörnäisissä ja Kalliossa. Isoin syy tähän on ovet aina avoinna pitävä, denojen perinnekapakka Roskapankki. Sörnäisten Helsinginkadulla denojen lukumäärä on pyöreästi 85 % koko Kallion väestöstä. Se on suoraa seurausta siitä, että Helsingin kulttuurin synnyinsijan Kallion joka toinen ovi kuuluu jollekin kapakalle, jonka alhainen hintataso ja happy hour -aukioloajat eivät tunne rajoja.

Katso myös