Speedy Keinonen

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Pertti Keinonen

”Speedy on noita! Speedy on kauhea noita!”

~Speedy Keinonen

”Speedy on sairaan nopee!”

~Speedy Keinonen

”Jeejee!”

~Saku Östermalm

”Pertti ei syö omenoita, eikä myöskään mustikoita, pertti vetää hirven papanoita!”

~Speedy Keinonen

Pertti "Speedy" Keinonen (s. 1946 - k. 1995) oli Hevin pioneeri, kansainvälinen seksi-ikoni ja hammaslääkärien painajainen. Keinonen oli syntyjään Tampereelta, mutta YK päätti antaa sen hänelle anteeksi, tämän musiikillisten ansioittensa vuoksi. Parhaiten hänet muistettiin yhteistyöstä Opiskelutoverinsa Saku Östermalmin kanssa.

Elämäkerta[muokkaa]

Keinonen näki ensi kertaa päivänvalon Tampereen infernaalisessa sairaalassa, missä syntyi poikkeuksellisesti korvan kautta. Hänen isänsä olivat molemmat pelättyjä maantierosvoja, ja hän oli perheen ainut lapsi. Jo alle kouluikäisenä Keinonen osoitti voimakkaita musiikillisia kykyjä, hakkaamalla perheen ulkohuussia, kiuasta ja antiikkiporsliinia vessaharjalla. Speedyn musikillisia vaikuttajia olivat hänen nuoruudessaan Judas Priest, Sex Pistols, Queen, Uriah Heep ja Hurriganes.

Koulussa opettajat näkivät Pertin musiikilliset kyvyt, hänen takoessaan päätään rytmikkäästi koulun ränniin ja hiekoitusarkkuun, minkä vuoksi he suosittelivat Pertin vanhempia lähettämään pojan Sibelius-lukioon, mikä onnistuikin, Keinosen herrasväen vietyä opettajainhuoneen kahvikassan.

Sibelius-lukiossa Keinonen keskittyi opiskeluunsa erittäin tiukasti, mistä kertoi jo nuorena erinomaiseksi kehittyneet soittotaidot kitaralla, tuuballa ja ruokalan kattiloilla. Hänellä sanotaan olleen myös erittäin heleä lauluääni. Opiskeluaikana hän tapasi myös Sakari Östermalmin, jonka kanssa ryhtyi valmistuttuaan soittamaan raskasta heviä, "Torakat"-nimisessä duossa. Torakoiden mitäänsanomaton karjuminen, hevareille tyypilliset pärstäkertoimet, puolituntiset kitarasoolot, olemattomat sävelet ja tuhmat levykannet takasivat heille suuren suosion joka puolella Maailmaa.

Torakat lähtivät Euroopankiertueelle ensi kertaa vuonna 1963, jolloin kriitikot ylistivät näiden musiikkia "Paskaksi", "Joutavanpäiväiseksi" ja "Turhaksi". Kiertueen jälkeen Keinonen julkisti suhteensa Kikan kanssa, ja onnellinen nuoripari vihittiin Töölön nakkikioskilla. Kikka pääsi kuitenkin pakenemaan, ja Keinonen suljettiin Kakolaan syytteenä ihmisryöstö epämääräiseksi ajaksi.

Vapauduttuaan Keinonen lähti (vankilan jäljiltä ankan askelin) uudelle kiertueelle Torakoiden kanssa, kiertäen tällä kertaa Grönlannin, Saharan ja teidän takapihan. Liput oltiin loppuunmyyty, ja Keinosella alkoi nousta menestys päähän. Hän myönsikin kiertueen päätteeksi olleen jokaisen keikan päätteeksi vähintään yhden naisen kanssa sängyssä. Keinosen levy-yhtiö alkoi tämän turvin luomaan Speedylle seksi-ikonin imagoa, mistä irtosi lisää irtosuhteita bändin seuraavalla galaksinkiertueella. Tämä pukkimaisuus koitui kuitenkin Keinosen kohtaloksi, kun yksi jos toinenkin tasa-arvojärjestö, joka oli suurosakkaana hänen levy-yhtiössään, vaati Keinoselle irtosuhteita myös miesten, mummojen, alaikäisten ja kivien kanssa. Keinonen kuoli kuppaan kesken yhtyeensä galaksinkiertueen.

Keinonen haudattiin Jätevuorelle, missä sanoi viihtyneensä poikkeuksellisen huonosti. Hautajaisissa oli Östermalmin ja vastentahtoisen Kikan lisäksi hänen vanhempansa, Darth Vader, Freddie Mercuryn aave, Muumipeikko, Remu Aaltonen, Hjassan, Saddam Hussein, Kissin koko jäsenistö, Paavo Lipponen, Ozzy Osbourne, Vladimir Iljitš Lenin, Yngwie Malmsteen ja Saatana. Spiritismissä paljastui, että Keinonen oli jälkikäteen valittanut, ettei hautajaisissa ollut tarpeeksi juotavaa.

Saatananpalvojat väittävät, että tätä nykyä Keinonen toimii Helvetin kulttuuriministerinä.

Diskografiaa[muokkaa]

 • Hän-mies (1961)
 • Uus hittibiisi (1962)
 • Keinonen on noita (1967)
 • YMCA (1971, levytetty vankilakokemusten pohjalta)
 • Lykantrooppinen sademetsä (1977)
 • Vittu mä kuolen kuppaan saatana (1982)
 • Nyt mä kuolin kuppaan (1986, levytetty galaksinkiertueella)
 • On haudassain matoja (1989, levytetty Helvetistä käsin)
 • Sakun seursutelu (1990)
 • Tuomiopäivä(1995)
 • Keinonen on noita (2004)
 • 13 vuotishääpäivä (2005)