Sovinismi

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Information.gif Voi olla, että tämä artikkeli ei ole syvältä, mutta ainakaan siinä ei ole kuvia.
Tee päivän hyvä työ ja kuvita artikkeli mielellään aiheeseen liittyvillä kuvilla.
Tarkempia tietoja saattaa löytyä keskustelusivulta.


 •  Naisen tulee pysyä kotona, istua hiljaa, hoitaa taloutta ja kasvattaa lapsia.
  -- Martti Luther
 • Sovinismi tarkoittaa miesten äärimmäistä sovinnaisuutta ja halua sovitteluun. Sovittelunhalu näyttäytyy etenkin voimakkaan naisen seurassa tarjoutumisena heittäytymään kynnysmatoksi, jolla peitetään lattian virheet. Yhteiskunnassa vallitsevat sovinnaiset arvot sovinisti kokee turvallisiksi, eikä hän koskaan korota ääntään huono-osaisten väestöryhmien puolesta.

  Lapsena sovinisti koetti vaatia itselleen etuja, kuten pakastepitsaa ja alkoholitonta olutta, mutta pian hänen äitinsä tyrmäsi yrityksen. Tämän yhden kerran jälkeen sovinisti on ollut hyvin sopeutunut ja läähättää vain silloin, kun kouluttaja niin haluaa. Aikuisuuden sovinisti viettää sopeutuneena palkattomaan yhdyskuntapalvelutyöhön.

  Suurinta vastenmielisyyttä sovinistissa herättävät aggressiivisesti latautuneet yksilöt, etenkin feministit. Sovinisti ei kykene ymmärtämään, miksi feministit asettavat oman etunsa muiden edelle; hän on täysin unohtanut pakastepitsan ja alkoholittoman oluen. Muuten rauhallinen sovinisti saattaa menettää täydellisesti malttinsa feministin läheisyydessä. Feministin puheet, sanoipa hän vaikkapa vain hyvää päivää, saattavat nostaa sovinistin tukahdutetun testosteronitason yllättäviin lukemiin.

  Merkittävimpiä sovinisteja[muokkaa]

  Katso myös[muokkaa]

  Stop crap.png Tämä artikkeli on kasa paskaa ja kaiken lisäksi tynkä.
  Laita hanskat käteen ja veistä artikkeli muotoonsa.