Telia

Hikipediasta
(Ohjattu sivulta Sonera)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sonoran Autiomaassa syntyneen Soneran uusi kotimaa.

”-Sonera SUXX!!!”

~Amk-opiskelijat Torniossa, joille esitettiin opinnäytteen tekemistä Soneralle. Telialle olisivat sen tehneet yhtä kaikki kylläkin. Ja osa ehkä varmaan tekikin.

Telia Company on vaikutusvaltaisten humanoidisukujen salaliitto suomalaisuuden tuhoamiseksi. Toiminnalla on kaksi pääpainopistettä, suomen kielen turmelu ja Suomen valtion ajaminen konkurssiin.

Historia[muokkaa]

Kaikki lähti liikkeelle, kun mustapukuiset miehet olivat viettämässä torstai-iltaa. Yllättäen eräs heistä rikkoi hiljaisuuden kysyen muilta: "Eikö teillä ole ikinä tylsää?" Muut katsoivat pöyristyneinä toisiaan ja sitten kysyjää, ja olivat hiljaa. Vasta viiden minuutin päästä tilanne laukesi, kun eräs hahmoista yskäisi vahingossa. Tämän tekosyyn nojalla toinenkin yskäisi, ja pian koko lauma yski. Yskintä avasi hieman tumman seurueen sosiaalista ilmapiiriä, jolloin he pystyivät juttelemaan, kentien ensimmäistä kertaa elämässään. Lopulta päätettiin yksimielisesti pitää kerrankin hauskaa.

Alko oli jo menossa kiinni, kun mustapukuiset vain yksinkertaisesti "ilmestyivät" paikalle. Silminnäkijöiden kuvaukset seuranneista tapahtumista ovat ristiriitaisia, mielikuvituksellisiakin. Tyypillisimpiä oireita olivat muistin menetys, palovammat ja myöhemmät, yllättäen ilmenevät "flashbackit" tapahtumiin. Syvähypnoosin ja psykoterapian avulla on kuitenkin saatu rekonstruoitua tapahtumien kulku, joskaan ei aivan aukottomasti. Ilmeisesti miehet ottivat haltuunsa viinaksia, ja yrittivät poistua maksamatta. Vartija tuli väliin, mutta miehet saivat jotenkin "ylipuhuttua" vartijan. Toisaalta myyjä ilmeisesti yritti estää miehiä poistumasta, mutta miehiä oli enemmän. Joku käytti liekinheitintä. Savun haihduttua olivat miehet poissa. Eräs paikallaolijoista tosin kertoo nähneensä, miten ufo poistui paikalta hiljaa suristen.

Loppu onkin jo historiaa, sillä monet mustapukuisista ovat jälkeenpäin kirjoittaneet muistelmissaan tapahtumista. Sinä iltana mustapukuisilla oli siis juotavaa yllin kyllin. Alkoholi vaikutti kuitenkin voimakkaasti näiden hahmojen keskushermostoon, ja heidän sosiaaliset kykynsä parantuivat huomattavasti. Illan ja yön aikana olikin jo suunniteltu koko maailman valloitus. Yhteyttä seurueen välillä päätettiin pitää alkoholin avulla.

Seuraavana aamuna seurueen kuitenkin kohtasi shokki. Miehet eivät olleet ottaneet huomioon krapulaa. He yrittivät epätoivoisesti keksiä, miten maailman valloitus voisi onnistua, kun puolet ajasta heidän sosiaaliset kykynsä olisivat entistäkin huonommat. Jopa pysyvää humalatilaa mietittiin ilmeisesti aivan vakavissaan vaihtoehtona, mutta toisaalta olennot tiesivät varsin hyvin, etteivät rappiojuopot pystyisi oikeastaan mihinkään. Hahmot päättivät luopua maailman valloituksesta, ja aluksi kokeilla valloittaa pelkästään Suomen. Myöhemmin, jos Suomi saataisiin vallattua, voitaisiin harkita uudelleen koko maailman alistamista.

Hahmot yrittivät keksiä suunnitelmalleen sopivaa nimeä. Eräs heistä meni tällä välin oksentamaan. Vessasta kuului yllättäen hirmuinen örinä. "Ai sanoitko Sonera?" kysyivät muut. Pian kaikki maistelivat ihmeissään uutta sanaa. Jokainen kävi myös vuorollaan kokeilemassa, miten ufomaiselta "Sonera" kuulostaa vessanpönttöön lausuttuna. On jäänyt hämärän peittoon, onko sama seurue taustalla myös Postin nimen vaihtamisessa Itellaksi, Tieliikennelaitoksen nimen vaihtamisessa Destiaksi, Meriliikennelaitoksen nimen vaihtamisessa Fennofloatiksi, ja vastaavissa viime aikojen nimenvaihdoksissa. Tutkijat ovat kuitenkin yksimielisiä siitä, että näitä tapauksia yhdistää vähintään aatteellinen ja leppymätön viha suomen kieltä kohtaan. Vihan lähteestä ei tosin ole yksimielisyyttä. Jotkut pitävät osaan tapauksista syyllisenä konsulttejakin.

Kielen turmelu[muokkaa]

Koska Telia Company on pääasiassa salaliitto, se ei periaatteessa voi avoimesti tehdä tiettäviksi tarkoitusperiään. Tämä on kuitenkin vain periaate, sillä jopa salaliiton takana olevat olennot itse ovat kertoneet motiiveistaan melko avoimesti muistelmateoksissaan, eikä asiasta ole juurikaan noussut kohua. Tiedot Telia Companyn todellisista päämääristä ovat periaatteessa jokaisen saatavilla, mutta tämä ei kuitenkaan haittaa Soneran toimintaa, sillä suomalaisista suurin osa ei ole millään tavalla yhteiskunnallisesti aktiivisia tai valveutuneita. Itse asiassa merkittävä osa Telia Companyn toimintaa on suunnattu juuri suomalaisten yhteiskunnallisen tiedonjanon sammutukseen. Tässä välitavoitteessa ollaankin onnistuttu melko hyvin, tosin kaikkea ei voida lukea yksin Telia Company ansioksi. Huomattavasti yhteistyötä on nimittäin tehty lukuisten muiden, saman tavoitteen omaavien ryhmittymien, kuten Helsingin sanomain, Yleisradion, EU:n ja RKP:n kanssa.

Soneran tehokkain ase suomen kieltä vastaan lienee Minun Sonera-liittymä (muita nimiä ovat Minän Sonera ja Minä Sonera). Jo itse liittymän nimi on mitä kauhistuttavinta kielen raiskausta. Liittymän tarkoitus oli alun perin liittää yksilön minuus Soneraan, jolloin yksilön identiteetti katoaisi, ja hänestä voitaisiin muokata Soneran orja. Käytännössä Sonera siirtyi kuitenkin pian jo perustamisensa jälkeen "poltetun maan taktiikkaan", ja on siitä lähtien yrittänyt lähinnä aiheuttaa mahdollisimman suurta vahinkoa. Tähän pyritään muun muassa pakottamalla kielenkäyttäjä kommunikoimaan mahdollisimman pikaisesti tai riittämättömällä merkkimäärällä. Näin sanat lyhenevät ja ilmaukset pinnallistuvat, ja kieli muistuttaa entistä vähemmän esivanhempien puhumaan Suomen kieltä. Lopulta kielen käyttäjä hukkaa täysin identiteettinsä, ja tällaisten juurettomien ihmisten muodostamaa massaa voidaan ohjata ja alistaa helposti kuin lammaslaumaa.

Valtion alasajo[muokkaa]

Tämä ilmakauppoja koskeva osio on vielä keskeneräinen

Sonera osti ennen Teliaan liittymistään v. 1999 kalliisti 3D -ilmatilaa Saksasta, jonka painovoima oli 2 G:ta. Sen hinnaksi tuli 3 mrd. Summa oli aikanaan markkoja, joka tosin sekin kohosi korkoineen ja koronkorkoineen euroja vastaavaksi. Vastineeksi suomalais-yhtiö sai vain pelkkää ilmaa. Tuolloin Soneran tpj. oli Kaip-Pari Tela-Vanne. Koska Sonera oli mennä konkkaan, joutui se yhtiöitymään ts. fuusioon ruotsalaisen valtiollisen Telian kanssa. Muistettakoon että ennen kuulun Posti-Peken (Pekka Vennamon) aikoja, oli Sonera ollut Posti-Tele, ja niin ikään valtiollinen yhtiö. Uuden yhtiön nimeksi kaavailtiin SonTeli, eurooppalaiseen muotoon muunnettuna PasKeli.


Lähteet[muokkaa]

  • Äänet päässäni