Somalit

Hikipedia
Ohjattu sivulta Somali
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Osalla Suomen kantaväestöstä on tiettyjä ennakkoluuloja somalialaisia kohtaan - onkin vain hyvä, ettei tämä mies ole vielä pilannut nigerialaisten mainetta vierailemalla.

Somalit eli somalialaiset (tunnetaan myös monilla muilla loukkaavilla nimillä, joihin törmää laajemmin Helsingin metroasemilla) ovat tavallisia itäafrikkalaisia ihmisiä. He ovat Afrikassa kuin mustalaiset Suomessa. Somalit ovat Suomen alkuperäiskansaa, ja heille on myönnetty alkuperäiskansan asema mm. Ruotsissa ja Suomaliassa. Heitä asuu täällä noin 22000, eli aika paljon pieneksi vähemmistöksi. Suurin osa heistä on muslimeita ja osa kauniita naisia, valitettavasti useimmat molempia yht'aikaa. Asiaa pahentaa se, että naisten täytyy pitää huntuja ja pitkiä verhoja päällänsä. Tämä aiheuttaa kovaa hikoilua, joten he näyttäisivät todella puoleensavetäviltä, jos heidän pärstänsä ja tissinsä ruumiinsa olisi näkyvissä. Tyypillinen somalien pornolehti erotiikkakuvasto onkin täynnä kuvia, jossa somalinaiset vilauttelevat nilkkojaan ja sen avulla sitten vemputetaan maailman pisimpiä kikkeleitä Lähde?.

Somalien kansallisiin perinteisiin kuuluu kateuden ja vihan lietsominen muiden keskuudessa. Koska somalit ovat yleensä rikkaita Lähde?, kauniita ja miespuolisilla on maailman suurimmat kikkelit, tässä missiossa on onnistuttu helposti. Somalit ovatkin verrattavissa juutalaisiin. Tosin sillä erotuksella, että juutalaiset ovat ainoastaan rikkaita.

Somalit ovat myös tunnettuja työntekoon kohdistamastaan mielenkiinnosta ja ahkeruudesta, kuten myös Suomen lain noudattamisesta ja naisten oikeuksien kunnioittamisesta. He tekevät selkeästi vähiten rikoksia suhteutettuna väkilukuun. Itse asiassa valitettavan monet, kelvollisten ja perheyhteisöä kunnioittavien somalien tekemiksi väitetyt tapaukset, joissa on ollut erimielisyyksiä esim. omistussuhteiden tulkinnasta, halukkuudesta sukupuoliseen kanssakäymiseen tai sosiaalisten etuuksien väärinkäytöstä, ovat olleet kahden suomalaismiehen, Timo A. P. Yön, sekä Timo P. A. Yön, iljettäviä tekosia. Maamme lukuisten kihlakuntien järjestystä ylläpitävien yksiköiden kirjanpitojaoston tilastot kertovat yksiselitteisesti Yön Timojen olevan vastuussa huomattavan suuresta osasta em. konnuuksista.

Somalian kehittyneessä yhteiskunnassa vallitsevan innovatiivisen sivistysasenteen ansiosta somalit kunnostautuvat erityisesti kirjallisen kulttuurin alalla. Koska somalit oppivat kotimaassaan lukemaan jo huomattavan varhain ja useimmat kirjoittavat romaaneja sekä esseekokoelmia vapaa-ajallaan, on heillä erinomaiset edellytykset kyseenalaistaa traditionaalinen islam ja tuottaa siitä sekä teologisesti korkeatasoisia että moderneja, yhteiskunnallista liberaalipluralismia korostavia tulkintoja. Korkean sivistys- ja kulttuuritason vuoksi Somalia tunnetaankin lempinimellä Itä-Afrikan Weimar.

Korkean henkisen sivistyksen lisäksi somalit ovat tunnettuja myös insinöörintaidoistaan ympäri maailmaa. Ilman somaleja esimerkiksi Suomikin pysähtyisi ja lakkaisi kokonaan toimimasta. Usein somaleiden inssipaperit ovat kuitenkin jääneet Somaliaan, mutta se ei töiden paiskimista hidasta.

Katso myös[muokkaa]