Sokkotreffit

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Sokkotreffit on Yhdysvalloissa 90-luvulla kehittynyt tunne-elämän seurapeli, joka on suunnattu lähinnä näkövammaisille.

Pelaajat[muokkaa]

2-5 pelaajalle. Suositeltu ikä on 15-45 vuotta. Yli 18-vuotias ei saa pelata alle 16-vuotiaan kanssa. Kaikkien pelaajien oltava sokeita jännityksen ylläpitämiseksi.

Säännöt[muokkaa]

Peli alkaa pelaajien valinnasta. Yleensä pelaajan paras ystävä (tai vihamies) ilmoittaa pelaajan mukaan. Pelipaikkana on yleensä ravintola tai muu tunnelmallinen paikka, kynttilät hyvä lisämauste. Peli alkaa samaan pöytään istumisesta. Pelaajien tarkoituksena on tutustua kanssapelaajiin ja saada heidät kuljetetuksi pareittain tai ryhmässä hotellihuoneeseen. Osalla pelaajista parit muodostuvat muutaman tunnin jutustelun jälkeen, välillä pareja ei muodostu lainkaan. Pelaajien on koordinoitava toisensa kaupungin läpi hotelliin voittaakseen pelin. Ensimmäinen pari hotellihuoneessa voittaa.

Pelaaja (lasit päässä) ja hänen valmentajansa

Huijauksia[muokkaa]

Tässä pelissä on nähty monenlaisia huijausyrityksiä:

  • Eräässä pelissä parinmuodostus tuotti pahoja ongelmia, joten mieskilpailija päätti käyttää Tyrmäystippoja. Vastakkaispelaajan pökerryttyä hän vain kantoi pökertyneen hotelliin, mutta tuomari sai hänet rysän päältä kiinni.
  • Kaupungilla kulkemisessa on käytetty joskus koiraa ohjaamassa reittiä, tämä on kuitenkin ankarasti kiellettyä.
  • Valkoisella kepillä voi tutkia edessä olevaa maastoa helposti, joten sekin on kiellettyä. Tästä tunnistaa helposti kaupungilla näkiessäsi epärehellisen sokkotreffipelaajan, hänet voit ilmiantaa huutamalla vihaisella äänellä "Saatanan sokea vammainen".

Triviaa[muokkaa]

  • Pelissä on viimeisen 10 vuoden aikana kuollut 4 ja vahingoittunut vakavasti 30.
  • Tämä peli EI ole olympialaji.
  • Voimassa oleva Suomen ennätys on 20 minuuttia.