Slipknot

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Thor.jpg
VAROITUS! – tämä artikkeli on metallimusiikin jumalan, Jurpan suojeluksessa, joten älä vandalisoi sitä, tai hän tulee kännissä riehumaan kotiisi ja pistää paikat tasaisiksi!!!

Slipknot (suom. solmu lipesi [satunn. kirjoitetaan Shitknot, suom. solmu paskansi]) on amerikkalainen pop-yhtye, jonka musiikkityylissä on otteita useista eri musiikkityyleistä, eroten kuitenkin kaikista siten, että kukaan heistä ei osaa soittaa. Esimerkiksi yksi kappale saattaa olla erinomaisen heavy-vaikutteinen mutta seuraava kappale saattaa olla pelkkää humppaa. Slipknot sai alkunsa vuonna 1994, jolloin yhtyeen jäsenet kukin tahoillaan tajusivat osaavansa soittaa. He soittivat melko huonosti siihen kunnes bändiin saatiin mukaan Joey Jordison, kaikkien rumpaleiden kuningas (tai niin he luulivat, oikea rumpalikingihän on Remu Aaltonen. Joey saavuttaa sijan 235134). Ensimmäinen levy M.F.K.R ei myynyt hyvin, koska kukaan ei tiennyt, mitä M.F.K.R tarkoittaa ja aina kun yhtyeeltä asiaa kysyttiin, he alkoivat nauraa keskenään. M.F.K.R:n ilmestymisen jälkeen puolet yhtyeen jäsenistä erotettiin tai he pakenivat omasta tahdostaan.

Uusi kokoonpano[muokkaa]

Hieman tuntemattomampi omakustanne-ep vuodelta 1994

Kun herrat Joey Jordison, Paul Gray ja Shawn Crahan olivat enää bändissä he uskoivat että se olisi tämän soitinyhtyeen loppu, mutta toisin kävi. Bändiin tuli Kanadasta kitaristi Mick Thomson, ja vetäistyään muutaman biisin kitara selän takana, silmät kiinni ja samalla tanssien sambaa, muut hyväksyivät hänet bändiin. Ilmoittautumispaikkaan eksyi Craig Jones, joka halusi soittaa kitaraa. Hänestä tuli tietenkin samplaaja.

Joey oli sattumalta lukenut sellaisia lehtiä, mutta yhdessä lehdessä luki, että henkilö nimeltä Corey Taylor osaa laulaa. Joey soitti Coreylle, että tulisiko hän bändiin basistiksi. Corey ei suostunut, mutta hänet otettiin silti laulajaksi. Corey otti mukaan ystävänsä Jim Rootin, joka osasi soittaa kitaraa. Bändiin halusi myös kaksi heppua hakkaamaan roskatynnyreitä, Greg Welts ja Chris Fehn. Koska jostain syystä ilmottautumispäivänä Greg Welts oli jäänyt auton alle, Chris Fehn pääsi bändiin. Bändiin löytyi DJ, Sid Wilson. Hän otti pienempänä yliannostuksen LSD:tä ja luuli ilmottautumispaikkaa baariksi. Hänet otettiin tiskaajaksi.

Uudella kokoonpanolla alettiin tehdä seuraavaa albumia, ja Slipknot rukoili, että se olisi edes hiukan parempi kuin entinen. Shawn sai käsittämättömän idean: Hän tuli kerran studiolle ja työnsi kaikille jäsenille naamion. Koska Shawn oli roteva kaveri, muut eivät väittäneet vastaan vaan soittivat maskit päällä.

Seuraava levy sai kekseliäästi nimen Slipknot, joka on yllättäen sama nimi kuin bändin, mutta eivät he parempaa keksineet. He alkoivat levyllä myös käyttää punaisia talvihaalareita, koska Shawnin mielestä keikoilla tulee kylmä.

Tässä siis lopullinen Slipknotin kokoonpano:

 • Joey Jordison – Se rumpujen pärisyttäjä, jota kaikki luulevat maailman parhaimmaksi.
 • Sid Wilson – Hän on se tiskijukka, hän on myös Lordin veli.
 • Paul Gray – Kuoli dramaattisesti syödessään sämpylää
 • Chris Fehn – Perkussiot roskatynnyrit, koska Greg Welts kuoli traagisesti
 • Mick Thomson – Se parempi kitaristi. Mutta kun hän kuuli Howling Wolfin soittoa, hän teki itsemurhan, ampumalla ensin kitaransa, ja sitten itsensä
 • Jim Root – Se toisiksiparas kitaristi
 • Craig Jones – Samplaa, vaikka unelmoi kitarasta ja on bändin kävelevä aikapommi.
 • Shawn Crahan – Soittaa hakkaa perkussioita roskatynnyreitä (ja dj:tä), hyppii lavalla ja laulaa välillä.
 • Corey Taylor – Laulaa puhuu ja mölisee jotain epämääräistä jotenkuten.

Kolmas levy[muokkaa]

Slipknot-levy menestyi niin hyvin, että bändi aikoi tehdä kolmannenkin levyn. Seuraavalla levyllä punaiset haalarit olivat mustia ja maskit vaihtuivat:

Joey Jordisonin maski
 • Joeyn maski – Valkoinen ja Verinen, koska joutui baaritappeluun.
 • Sidin maski – Kaasunaamari, sillä keikoilla voi haista.
 • Paulin maski – Possunaamari, joka sopii hänelle oikein hyvin.
 • Chrisn maski – Pinokkiomaski, maskilla oli hulvaton nenä, josta eturivin fanit yleensä repivät
 • Jimin maski – Jokerimaski, mutta hän heilutti lettiä niin ettei maskiin keskitytty
 • Mickin maski – Jääkiekkonaamari, Mick on haka jääkiekossa
 • Craign maski – Piikkipää, varmaan sattus.
 • Shawin maski – Pellenaamari, ei mikään ihme
 • Coreyn maski – Harmaa ja rastat, paikallinen musta mies joutui luopumaan rastoistaan

Kolmas levy sai nimen Iowa. Se menestyi niin hyvin, että yksi Yhdysvaltain osavaltio nimettiin Iowaksi. Siltä levyltä hittejä olivat People=Shit, The Heretic Anthem, Left Behind ja Disasterpieces ja kaikki muutkin. Syntyi maailmanlaajuinen kiertue, jossa yhtye kävi Amerikassa, Suomessa, Euroopassa, Venäjällä, Virossa, Afrikassa, Japanissa, Aasiassa, Australiassa, Kanadassa, Brasiliassa, Amerikassa ja Euroopassa ja lopuksi Suomessa.

Menestyksen jälkeen yhtye toimi niin kuin kaikki itseään kunnioittavat taiteilijat toimivat: he suuttuivat toisilleen. Kaikki alkoivat sanoa Paul Grayta Paul Gayksi, ja Shawn alkoi tehdä töitä Rick Rubinin kanssa. He eivät tavanneet kolmeen vuoteen, mutta sitten Shawn kutsui kaikki kahville ja kekseille. Kaikki suostuivat, ja neljättä levyä alettiin tehdä. Sen nimeksi tuli Vol.3, Subliminal verses. Kukaan ei tajua, mitä Vol.3 tarkoittaa, säädä äänenvoimakkuus kolmelle ehkä? Levystä tuli taas über-suosittu niin kuin muistakin. Taas alkoi maailmanlaajuinen kiertue, joka oli niin pitkä, että he tekivät siitä viidennen levynsä, 9.0. Kiertueella he kävivät mm. Etelänavalla soittamassa Pingviineille.

Musiikki[muokkaa]

Slipknotin musiikki on pääasiassa huutamista. Sanat viittaanevat saatananpalvomiseen, mikäli epäselvän karjumisen kakofonian välistä on mahdollista mitään ymmärtää. Corey ja Paul voisivat vaihtaa naamarit keskenään, sillä Coreyn laulu kuulostaa mylvivältä sialta.

Neljäs levy[muokkaa]

Jotenkin IOWA levyn menestyksen takia tullut yritys tehdä samat kappaleet uudestaan mutta vielä kovempina. Levyn nimeksi tuli vol:3 sublimal verses joka taas oli täynnä ylimääräistä karjumista kitaran rämpytystä. Albumi kuitenkin menestyi hyvin ja kappale Duality nousi listojen kärkeen. Samaan aikaan bändin jätkät vihasivat itseään niin paljon etteivät edes harjoitelleet enne kuin lavalla ollessaan. Tämän voi kuulla vieläkin jos he jotenkin maagisesti vielä pystyvät seisomaan.

Katso myös[muokkaa]