Skorpioni

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Yksi suurimmista skorpioneista.

Skorpioni (ei tule sekoittaa muihin pionehin, jotka ovat kukkia) on yksi hämähäkkieläinten laaja ryhmä, johon kuuluu yli 1000 lajia. Skorpioneja elää lähes maailman joka kolkassa, vuorilla, sademetsissä ja meren pohjassa. Maailman pohjoisin skorpioni elää pohjoisnavalla ja käyttää jääkarhuja ravintonaan.

Skorpionien pituus vaihtelee 0,5:stä 18 metriin, häntä pois luettuna. Naaraiden koko on kuitenkin suurempi kuten useimmissa muissakin eläinlajeissa. Keskellä Ahm Sheren aavikkoa sijaitsevassa sademetsässä elävä Skorpionikuningas kuuluu isoimpiin skorpioneihin.

Yleensä skorpionit pukeutuvat mustaan, sillä onhan se muotia, mutta jättävät kuitenkin jalkoihinsa valkoiset sukat. Skorpionin elinikä on lähes yhtä pitkä kuin kotikissalla eli 5-25 vuotta. Skorpioni muistuttaa hyvin paljon satoja miljoonia vuosia vanhoja fossiileja, joiden perusteella onkin todistettu että skorpioni polveutuu suoraan siluurikautisesta kanasta.


Rakenne[muokkaa]

Skorpioni on hämähäkkieläin. Se on määritelty hämähäkkieläimeksi sillä se on lähes niin kuin normaali hämähäkki. Eroavaisuuksina ovat vain koko, ulkonäkö, pihtijäsenet, silmät, väri ja häntä. Skorpionilla on hämähäkeistä poiketen haarniska, joka suojaa pahimmilta vaurioilta.

Aistimukset[muokkaa]

Vampyyrien uskotaan myös olevan skorpioneille sukua, sillä molemmat kammoksuvat aurinkoa ja liikkuvat ja tuikkivat reikiä mieluiten yöllä. Skorpionien kehoa peittävät myös tuntokarvat, joiden avulla ne tietävät missä mennään.

Elämä[muokkaa]

Suurimman skorpionilahkon logo.

Skorpionit saalistavat yleensä yöllä, ja päivisin ne vetäytyvät pimeisiin koloihin kuten tyhjiin kenkiin, alushousuihin ja maitopönttöihin. Kun saalista tulee, se syödään, paloitellaan ja myrkytetään. Ei kuitenkaan annetussa järjestyksessä. Ruokatauko kestää yleensä 24 tuntia, eikä sen jälkeen syödä kuin vasta puolen vuoden päästä.

Suvun jatkaminen[muokkaa]

Koiras piilottaa muotoilemansa spermatophore-paketin kuoppaan, minkä jälkeen koiras ja naaras suorittavat taitavan In-Tango esityksen. Romanttisen heilumisen päätteeksi naaras siirtää tämän spermapaketin omiin sukupuolielimiinsä ja homma on hoidettu.

Naaras synnyttää eläviä poikasia, jotka roikkuvat sitten viikon tai pari hänen selässään, kunnes alkavat painaa liikaa. Silloin pikkuiset, söötit ja suloiset tappajat, ovat valmiita lähtemään omille teilleen myrkyttämään muita pieniä ja suloisia eliöitä.

Skorpionin myrkky[muokkaa]

Kaikki skorpionit ovat myrkyllisiä, vaikkakin vain pari kaikista yli 1000 lajista on hengenvaarallisia. Mitä pienempi skorpionilla on, sitä myrkyllisempi se on. Suuruus ei tarkoita että skorpioni olisi myrkyllisempi kuin muut lajinsa edustajat, mutta kokonsa takia siitä alkaa jo muutenkin tulla vaarallinen.[1]

Suurimmat lahkot veljeskunnat[muokkaa]

Tällä hetkellä suurimmaksi lah.. siis veljeskunnaksi on osoittautunut Brotherhood Of NOD, jota johtaa ei-niin-hyvis messias[2] Kane. Näitä kyseisiä ruton lailla leviäviä skorpioneja tuhoamaan on perustettu järjestö nimeltä Global Defense Initiative. Jos näet NOD-veljen, potki häntä kunnes apujoukot saapuvat paikalle.

Viitteet[muokkaa]

  1. Kymmenmetrisellä skorpionilla alkaa olla jo aika vahvat pihdit.
  2. Ainakin hänen omien sanojensa mukaan