Siwa

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

”Siwa on yllättävän lähellä”

”Siwa on selvää säästöä”

Siwan pääkonttori Intiassa on louhittu kallioon.
Siwa-ketjun yleiseurooppalainen logo, joka ei kuitenkaan ole käytössä ketjun Suomen myymälöissä.

Siwa (Siperian Walinta) oli Intiasta peräisin oleva laatikkokauppaketju, jonka julkaisuoikeudet Suomessa omisti Keskon tytäryhtiö K-Market Oy. Maailmalla Siwa esiintyi muun muassa Lidl (=Natsi-Siwa), Aldi ja Wal-Mart-merkkien alla. Siwalla on takanaan kunniakas historia, sillä Aleksanteri Suuri julistettiin Zeus Ammonin pojaksi hänen vieraillessaan Siwassa tarkoituksenaan ostaa hopliiteille kaljaa Persiaan suuntautuvaa retkeä varten.

Olutkauppa[muokkaa]

Tärkein Suomen myymälöissä myytävä artikkeli on epäilemättä niin sanottu pussikalja. Pussikaljan myyjänä Siwa keskittyy lähinnä määrään, eikä valikoiman laajuudella sinänsä ole suurta merkitystä. Aivan viime vuosina myös alkoholipitoiset siideri- ja long drink -juomat ovat merkittävästi lisänneet osuuttaan siwojen top 10 -listalla.

Sijainti[muokkaa]

Siwa-myymälä toimintavalmiudessa (Suomi).
Siwa-myymälä toimintavalmiudessa (Saksa).

Siwa pyrkii ensisijaisesti asettumaan niin lähelle kohderyhmäänsä kuin mahdollista. Siwa on vuokra-asuntolähiöiden ehdoton lähikauppa ja hinnoiltaan huomattavasti halvempi kuin esimerkiksi R-kioski. Lisäksi Siwassa työkseen asioiva saa ostoksistaan niin sanottua jälkihyvitettä eli bonusta. Eräiden tietojen mukaan jopa kaukaisessa Egyptissä on Siwa.

Asiakasystävällinen[muokkaa]

Siwassa myytäviä monikäyttövälineitä. Voi syödä tai pelkästään maistaa.

Siwoissa henkilökunnan määrä on pidetty rajoitettuna osittain siitä syystä, että asiakkaat voisivat rauhassa tehdä ostoksia ja vertailla hintoja. Myös myymälävarkaat ja -häiriköt, joiden osuus Siwojen asiakaskunnasta on merkittävä, osoittavat tätä toimintamallia kohtaan syvää ymmärtämystä ja myötätuntoa. Siwoissa saa palvelua vain ja ainoastaan, mikäli sinulla on kommunistien puoluekirja mukanasi (SDP:n, Vihreänliiton tai Vasemmistoliiton jäsenkirja). Vastaavasti mikäli olet arvostettu porvari, sinut leimataan ja lavastetaan heti myymälävarkaaksi.

Auki vuoden jokaisena päivänä[muokkaa]

Kuten huomattava osa asiakkaistaankin, Siwa on auki vuoden jokaisena päivänä. Siwa tarjoaa lähiöihmiselle mahdollisuuden käydä ostoksilla tai varkaissa melkein vuoden jokaisena päivänä. Siwan merkitys rattijuoppouden hillitsijänä on usein näin voitu kiistattomasti osoittaa, kun ryyppyporukoiden ei ole tarvinnut lähteä etsimään lähintä huoltoasemaa täydentääkseen olutvarastojaan. Siwa hoitaa homman yllättävän lähellä, ja se on erityisesti Suomen romanivähemmistön suosiossa.