Sini Saarela

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Sini Saarela on Greenpeacen ympäristöaktivisti ja marttyyri. Ammatiltaan Sini on lastentarhanopettaja (evp). Meribiologian opinnot ovat katkolla hänen hurahdettuaan energia-aktivismiin. Saarela on myös innokas kiipeilijä. Tosin hän kärsii korkeanpaikankammosta. Aktivistipiireissä hänen tunnetaankin lempinimellä "Vertigo".

Rauhanomainen hyökkäys öljynporauslautalle[muokkaa]

Öljynporauslautta

Saarela oli syyskuussa 2013 mukana Greenpeacen mielenosoituksessa Venäjän arktisen alueen öljynporauksia vastaan. Aktivistit seilasivat Arctic Sunrise -laivalla Petšoranmerelle. Sini tunkeutui venäläisen öljynporauslautta Prirazlomnajan ulkolaidalle sveitsiläisaktivisti Marco Weberin kanssa. Kiipeilijöitä suihkutettiin vesitykeillä. Aktivistien nouseminen ei onnistunut lautan kannelle saakka. Saarela teki äänekästä vastarintaa huutelemalla "You fucking scum" Venäjän rannikkovartiostolle. Greenpeacen kumiveneet puskivat rannikkovartioston veneitä. Rannikkovartiosto ampui varoituslaukauksia. Sini hiljeni.

Tutkintovankeus[muokkaa]

Kaikki Artic Sunrise -laivalla olleet joutuivat tutkintovankeuteen. Aktivisteja epäillään huliganismista. Aluksi syytteenä oli merirosvous. Venäjä muutti syytteet huliganismiksi, koska muutoin syytteet olisi käsitelty kansainvälisessä merioikeudessa. Länsimaat paapovat rohkeita ja jopa väkivaltaisia aktivisteja. Ei kuulu edes soo soo vaan ooh ooh - etenkin mediassa. Tällaista Kreml ei voi sietää. Venäjän kansallisia etuja on suojeltava. Sini Saarela vangittiin Murmanskiin. Myöhemmin tuli siirto Pietariin naisvankila numero 5:een.

Ydinjäte Aurinkoon -hanke on jäänyt varjoon[muokkaa]

Sini Saarela esittelee Euroopan Unionin Posivator-rakettia. Unionin ydinjäte on tarkoitus ampua aurinkoon.

Ydinvoima 2020 -yhdistyksen jäsenlehti Positivis valitsi Sini Saarelan keskiaukeamatytökseen syys/talvinumeroonsa 2013. Sini Saarela toimii yhdistyksen kannatusjäsenenä.

Sini Saarela on tunnetusti globaalin ympäristöliikkeen mallijäsen. Useimmille yhteiskunnallista keskustelua aktiivisestikin seuraaville on yllätys että Sini kannattaa Euroopan unionin kiistanalaista Ydinjäte Aurinkoon -hanketta.

Sini Saarela ja Greenpeace[muokkaa]

  • Saarela on toiminut Greenpeacen Save the Arctic -kampanjassa.
  • Vuonna 2011 Sini oli osoittamassa mieltä Olkiluodon ydinvoimala-alueella.
  • Vuonna 2007 Saarela vietti viisi päivää kahlittuna työmaanosturiin Olkiluodon ydinvoimalatyömaalla.
  • Saarela on saanut useita sakkotuomoita aktivismiin liittyneistä teoista.

Tulevaisuus on unelmia[muokkaa]

Jouluna 2013 Sini Saarelan rikostutkinta lopetettiin laajaan armahdukseen. Venäjän perustustuslaki täytti 2o vuotta. Sotshin talviolympialaiset 2014 vaikuttanevat myös. Vahva presidentti Putin haluaa luoda näin hauskaa säpinää. Sini Saarela ei joudu istumaan jopa 7 vuotta telkien takana.

Sini Saarela ei ole paha ihminen. Shellin Jorma Ollila diggaa häntä. Myös ulkoministeri Erkki Tuomioja tykkää Sinistä. Vegaanit ja puhtaan energian ystävät arvostavat Saarelan kaukonäköisyyttä. Kansanedustajaksi Sinillä on halutessaan hyvät mahdollisuudet. Tulevaisuuden Suomi kutsuu Sini Saarelan linnan juhliin ja sitten kilistellään. Uskaliaimmat fanittajat näkevät Saarelan niiamassa Nobelin rauhanpalkinnon.