Siiderivalas

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Star.svg
Tämä artikkeli on kouluesimerkki siitä, miltä hyvä sivu voi näyttää. Tee näin.
Siiderivalas on saavuttanut kehityskaarensa pään.

Siiderivalas (lat. Cetacea goldencappus) on naisihmisestä kehittynyt laumoissa elävä nisäkäs, joka on huomattavan ylipainoinen. Siiderivalaalle luonteenomainen käytös sisältää lightsiiderin ja proteiinipatukkojen syöntiä. Siiderivalaita esiintyy pääasiassa suurkaupungeissa. Niiden tyypillisiä ajanviettopaikkoja ovat halvat, mutta trendikkäät baarit ja yökerhot. Siiderivalaat eivät elä kovin vanhoiksi, mutta jotkin yksilöt saattavat kehittyä edelleen lasolivalaiksi (Cetacea goldencappus lasolus). Siiderivalaiden keskimääräinen ikä on Helsingin aliopiston tutkimusten mukaan 28,4 vuotta.

Siiderivalaan käytös on viettien varassa, ja siksi yksilöiden käytös muistuttaakin suuresti toisiaan. Siiderivalaiden laumakäyttäytymiseen kuuluu siiderin juominen ja erilaisten juorujen levittäminen. Siiderivalaat yrittävät epätoivoisesti saada kiinni pahaa-aavistamattomia miehiä. Siiderivalas ei kuitenkaan ole sosiaalisesti älykäs. Siiderivalaat viestivät pääasiassa huutelemalla. Ihminen voi oppia tulkitsemaan siiderivalaiden viestejä. Tyypillisiä huutoja ovat "HUORA", "VITTU" ja epämääräiset "MÖYAAARG"-äänet. Siiderivalaille ominaista on reviirikäyttäytyminen.

Siiderivalaat eivät tiedosta omaa ylipainoisuuttaan. Sen takia ne käyttävät usein muutamaa kokoa liian pieniä vaatteita. Siiderivalas kuitenkin ymmärtää lihavuutensa alitajunnan tasolla, minkä takia se saattaa käydä esimerkiksi jossain jumpassa, joka mukamas pudottaa painoa. Jumppatunnit siiderivalas kuluttaa äännellen lajitovereidensa kanssa. Siiderivalaat valittavat usein keskustelupalstoilla "vääristyneistä kauneusihanteista".

Siiderivalaan tyypillisin jalkine on feikki-crocsi.

Siiderivalaan kehityskaari[muokkaa]

Siiderivalaan esiaste[muokkaa]

Siiderivalaan esiaste on ihQ lål -pissis. Kaikki pissikset eivät kehity siiderivalaiksi. Siiderivalaan esiasteelle on tyypillistä alkoholinkäytön ihannointi ja muiden samanikäisten huoraksi haukkuminen. Haukkuminen ei vielä tässä vaiheessa kohdistu niin tehokkaasti, kuin varsinaisella siiderivalaalla. Siiderivalaan esiaste on tyypillisesti 13–18 vuoden ikäinen.

Varsinainen siiderivalas[muokkaa]

Varsinainen siiderivalas on tyypillisesti 18–30 vuoden ikäinen.

Lasolivalas[muokkaa]

Ellei siiderivalas lyhisty oman painonsa alle ennen 30 vuoden ikää, siiderivalaalta loppuvat rahat. Silloin on pakko siirtyä käyttävään helpommin saatavilla olevaa polttonestettä. Lasolivalas on Sossun tyypillinen asiakas.

Lisääntyminen[muokkaa]

Siiderivalaan poikanen, musta kuten isänsä. Eikö olekin söpö?

Siiderivalas parittelee baarista löytämänsä uroksen kanssa. Siiderivalaan fysikaalisten ominaisuuksien takia tämä onnistuu ainoastaan, jos molemmat ovat tarpeeksi kännissä. Jos siiderivalas ei onnistu löytämään parittelukumppania, se turvautuu tyypillisesti mamuun. Tästä saattaa seurata ikäviä asioita.

Monien myyttien vastaisesti siiderivalaan lisääntyminen on suvullista, nimittäin siiderivalaan geeni siiryy jälkeläiselle 2,1 % todennäköisyydellä. Syytä epätasapainoon ei tiedetä, mutta erään hypoteesin mukaan siideri tuhoaa siiderivalaan geenejä.

»Päällä ei pysy, alle ei uskalla mennä, takaa ei yllä.»
(Anonyymi kommentoija)

Siiderivalas lemmikkinä[muokkaa]

Siiderivalaan voi ottaa lemmikiksi. Tällöin täytyy huolehtia riittävästä polttonesteen saannista. Myöskään hampurilaisia ei sovi unohtaa. Jos otat siiderivalaan lemmikiksi, piilota kotoasi kaikki vaa'at ja muut painonmittauslaitteet, sillä muuten ne saattavat joutua oudon sabotaasin kohteiksi. Miltäs tuntuisi huomata, että vaaka näyttää -30 kiloa, ja kun menet siihen seisomaan, lukema siirtyy 20 kiloon? Jännää.

Salaatti on siiderivalaille myrkyllistä. Sitä ei sovi olla ruokapöydässä, sillä siiderivalas saa sen näkemisestä pahoinvointioireita. Jos siiderivalas näkee salaattia, ota yhteys eläinlääkäriin.

Kustannusten vähentämiseksi voit juottaa siiderivalaillesi seuraavalla reseptillä valmistettua siideriä. Siiderivalas ei huomaa eroa.

  • Vettä 50 l
  • Lasol(tm) 50l
  • Kokis 1,5 l

Sekoita ainekset. Nautitaan viileänä. Huomaa, että sekoitettaessa etanolia ja vettä tuloksen tilavuus on muutaman prosentin pienempi kuin lähtöaineiden tilavuus etanolin ja veden kemiallisten ominaisuuksien takia.

Ympäristövaikutukset[muokkaa]

Siiderivalaita ei tunneta älykkyydestään. Kuvassa älykkyysosamääräkäyrä - toivottavasti se ei muistuta sinua liikaa Wikipediasta.

Siiderivalaan aivo- ja tavallisilla pieruilla on globaalia ilmastoa lämmittävä vaikutus. Siiderivalas vaikuttaa myös lähiympäristön sosiaaliseen ympäristöön negatiivisesti. Siiderivalaan ympäristövaikutuksia on tutkittu vähän, mutta ne ovat itsestään selviä. Sosiaalisen ympäristön tuhoamista selittää osin siiderivalaan heikko älykkyys (ks. kuva).

Aiheesta muualla[muokkaa]

Katso myös[muokkaa]