Sherlock Holmes

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tarkoititko ehkä Scroll Lockia??
Herlokki Solmunen
Holmes Paget.jpg
Koko nimi: Sir Sherlock Mildred Holmes
Syntymäaika: 1863
Syntymäpaikka: Lontoo
Uskontokunta: Englannin kirkko
Kuolintapa: Tuntematon. Edes Sherlock ei voi ratkaista tätä ongelmaa, enää.
Hiusten väri: tumma
Saavutukset: selvittänyt melkein kaikki tutkimansa
rikokset
Miksi mainitaan
Hikipediassa:
hyvä tyyppi
Pilkkanimet: Piippurassi, Dorka-Sherlock,
Basil Rathbone, Basil-hiiri, Serverlock, SCROLL LOCK

”Yksinkertaista, rakas Watson”

~Sherlock

”Ei paska, Sherlock?”

~Watson

”Kaiva syvemmältä, Watson.”

~Sherlock

Sir Sherlock Mildred Holmes (s. 1. toukokuuta 1863, Lontoo – k. 1953?) oli 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun kuuluisin kalapoliisi. Sherlock tuli tunnetuksi loogisesta ongelmanratkaisumenetelmästään, jossa kohde on epäilty kunnes hänet on todistettu viattomaksi. Hänen kehittämänsä eliminatiivisen menettelyn mukaisesti epäillyistä eliminoidaan kohteet yksi kerrallaan, ja viimeksi hengissä selvinnyt saa hirttotuomion. Vastaavaa ongelmanratkaisua käytetään myös Tositelevisiossa. Loistavan etsintäkyvyn ansio johtuu Sherlockin sairastamasta Latentti Inhibiitiosta. Holmes tekikin siistiä jälkeä.

Holmesin asunnossa on usein haisevaa ja savuista, kokaiinin ja siihen liittyvien kemiallisten kokeiden vuoksi. Epämääräiset kaasut voivat myös jotenkin selittää Sir Holmesin kiinnostuksen niinkin inhottavaan harrasteeseen kuin viulunsoittoon. Hän myös polttelee piippua varsin paljon, joka saattaa johtaa aikaiseen ja tuskalliseen kuolemaan.

Sir Arthur Conan Barbaari ja Professori Moriarty yrittivät tappaa Sherlockin heitättämällä tämän vesiputoukseen, mutta Holmes selvisi tästä hengissä. Koska Holmesin kuolinajasta ei ole varmuutta, vaikka jossain lähteissä on mainittu 1921, eikä todistetta, että hän olisi kuollut, hänet luokitellaan kuolemattomiin hahmoihin. Viimeinen varma havainto Sherlockista oli 1950-luvulla. Viimeisin, joskin vahvistamaton, havainto hänestä on Lontoosta vuodelta 2012. Hänet on nähty Afganistanin sodan veteraanin John Watsonin seurassa.

Holmesin kyvyt[muokkaa]

Holmesin tiedot eri aihealueista vaihtelevat seuraavasti:

 1. Kirjallisuus.—ei tiedä mitään, sekoittaa Danten Shakespeareen.
 2. Filosofia.—ei tietoja.
 3. Tähtitiede.—ei hajuakaan.
 4. Politiikka.—heikot tiedot.
 5. Kasvitiede.—vaihtelevat tiedot. Tuntee kaikki myrkyt (erityisesti opiaatit), mukaan lukien Hänen Majesteettinsa luonnonmukaiset ja kosteuttavat ihovoiteet. Ei tiedä mitään puutarhanhoidosta tai maanviljelyksestä.
 6. Geologia.—käytännönläheiset tiedot. Tuntee kaikki maalajit yhdeltä silmäykseltä, pystyy sataprosenttisella varmuudella sanomaan, mistä esim. kengänpohjissa oleva maa-aines on peräisin ("Olette käynyt viime aikoina Mongoliassa, eikö totta, herra baronetti?")
 7. Kemia.—syvälliset tiedot. Osaa annostella huumeet oikein, tekee usein kokeita, joista aiheutuu suurta vahinkoa sisustukselle. Ei tiedä, että piipunpolton yhteydessä elimistöön ja ympäristöön pääsee haitallisia aineita.
 8. Anatomia.—täsmälliset, mutta jäsentymättömät tiedot. Osaa erottaa jalat korvista ja tuntee myös "nolot" ruumiinosat (kuten polvilumpion).
 9. Roskalukemistot.—syvälliset, hämmästyttävät, jopa pelottavat tiedot. Tuntee kaikki skandaalit 1800-luvun alusta alkaen.
 10. Musiikki.—soittaa viulua "hyvin". Watson käyttää usein korvatulppia, samoin kaikki Baker Streetin asukkaat.
 11. Urheilu.—erinomainen nyrkkeilijä ja miekkailija. Surkea vakioveikkaaja.
 12. Tuntee lain yleisesti ottaen hyvin, mutta silti pidättää ihmisiä jostain syystä omatoimisesti ja hankkii toisinaan todistusaineistoa rikollisesti.
 13. Holmesin ATK-taidoista ei ole tietoa.

Kuuluisia tapauksia[muokkaa]

"Uskomatonta, Sherlock! En tajua, kuinka oikein teet sen."

Sherlock Holmes on selvittänyt uransa aikana käytännössä yksin tuhansia rikoksia. Huomattavimpia tapauksia:

Kuuluisia fiktiivisiä tapauksia[muokkaa]

Sherlock Holmesista tehtiin näyttelijä 1950-luvulla, jossa hän aluksi näytteli itseään, mutta myöhemmin roolin otti Christopher Lee. Sherlock-elokuvissa on ollut mm. tällaisia tapauksia:

Metodi[muokkaa]

Holmesin deduktiivinen metodi on maailmankuulu. Kun mahdoton eliminoidaan, jäljelle jää totuus, olipa se miten uskomaton tahansa. Mikäli totuuden selvitys osoittautuu vaikeaksi, syytetään professori Moriartya, jota ei jostain syystä milloinkaan ole saatu kiinni.

Katso myös[muokkaa]

Shemale.jpg Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.