Setämies

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

”Lääh,,, Puuh! Tyllerövittu ;)))”

~Setämiesten raapustamia hurmaavia hieroglyfejä luolien seinillä
Setämies-artikkeliin 106160378 1607633362734117 6235495495428703265 n.png

Setämies on ihmistyyppi, jolla ei yleensä ole lapsia, mutta nuorimmalla pikkuveljellä on idyllinen perhe, joka laulaa jokaisena lauantaina ruotsipoppia paikallisbussin takapenkillä. Setämies juo Alkosta ostettuja hieman kalliimpia ja vahvempia lonkeroita ja oluita, kun taas kaikki muut tyytyvät perusliukuhihnalagereihin. Aurinkolasit toimivat setämiesten häivetekniikkana tarkastellessaan vastaantulevien rintoja tai ohi kulkevien takamuksia, yleensä naisten. Elämän rajallisuuden poistuttua setämiehelle tyypillinen baarilähestyminen koostuu matelijamaisesta kielen lipomisestä ja varaanin kaltaisesta tepastelusta kohti raha-vajatta ritsapimppaa.

Setämiehen mytologia

Setämies oli suomalaisessa mytologiassa taruolento, joka oli puoliksi ihminen, puoliksi persu. Hommahomojen kuningatareen Laura Huhtasaaren ja valkoisen, lihaa syövän heteromiehen ristisiitoksesta syntynyt hirviö teljettiin Mestarin käskystä Eduskuntatalon katakombeihin, johon sille vietiin joka yhdeksäs vuosi 12 lukioikäistä läähäteltäväksi. Perussuomalaisten hajottua vapautui Setämies, mutta joutui Me Too -kampanjan medialynkkauksen uhriksi. Vanha suomalainen taru saattaa olla vertauskuvallinen kertomus siitä, kuinka Bathykolpian- ja Callipygian-puheesta tuli tabu.

Katso myös


Miehiä

Fiktiossa
Teräsmies - Kivimies - Megamies - Ihmemies - Lepakkomies - Hämähäkkimies - Vesimies - Scatman

"Elämässä"
Ammattimies - Esimies - Äidin uusi mies - Palomies - Setämies - Virkamies - Pieni vihreä mies - Aviomies - Tason mies - Tosimies - Pelimies - Hupparimies - Risumies

Wiki letter w.png Tämä artikkeli on tynkä. Artikkelin kirjoittajat ovat todennäköisesti myös.
Ole Hikipedian kaveri ja laajenna artikkelia.