Setämies

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
”Lääh,,, Puuh! Tyllerövittu ;)))”
~Setämiesten raapustamia hurmaavia hieroglyfejä luolien seinillä

Setämies on ihmistyyppi, jolla ei yleensä ole lapsia, mutta nuorimmalla pikkuveljellä on idyllinen perhe, joka laulaa jokaisena lauantaina ruotsipoppia paikallisbussin takapenkillä. Setämies juo Alkosta ostettuja hieman kalliimpia ja vahvempia lonkeroita ja oluita, kun taas kaikki muut tyytyvät perusliukuhihnalagereihin. Aurinkolasit toimivat setämiesten häivetekniikkana tarkastellessaan vastaantulevien rintoja tai ohi kulkevien takamuksia, yleensä naisten. Elämän rajallisuuden poistuttua setämiehelle tyypillinen baarilähestyminen koostuu matelijamaisesta kielen lipomisestä ja varaanin kaltaisesta tepastelusta kohti raha-vajatta ritsapimppaa.

Setämiehen mytologia[muokkaa]

Setämies oli suomalaisessa mytologiassa taruolento, joka oli puoliksi ihminen, puoliksi persu. Hommahomojen kuningatareen Laura Huhtasaaren ja valkoisen, lihaa syövän heteromiehen ristisiitoksesta syntynyt hirviö teljettiin Mestarin käskystä Eduskuntatalon katakombeihin, johon sille vietiin joka yhdeksäs vuosi 12 lukioikäistä läähäteltäväksi. Perussuomalaisten hajottua vapautui Setämies, mutta joutui Me Too -kampanjan medialynkkauksen uhriksi. Vanha suomalainen taru saattaa olla vertauskuvallinen kertomus siitä, kuinka Bathykolpian- ja Callipygian-puheesta tuli tabu.

Katso myös[muokkaa]


Miehiä

Fiktiossa
Teräsmies - Kivimies - Megamies - Ihmemies - Lepakkomies - Hämähäkkimies - Vesimies - Scatman

"Elämässä"
Ammattimies - Esimies - Äidin uusi mies - Palomies - Setämies - Virkamies - Pieni vihreä mies - Aviomies - Tason mies - Hupparimies - Risumies

Stop crap.png Tämä artikkeli on kasa paskaa ja kaiken lisäksi tynkä.
Laita hanskat käteen ja veistä artikkeli muotoonsa.