Serbia

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.
Stop hand.png Tämä artikkeli tai osio ei välttämättä edusta neutraalia näkökulmaa.
Neutraali näkökanta kiinnostaa kovasti myös keskustelusivulla.
Republika Serbizyva Kúra
Banderaserbia.png
(lippu)
Motto: ”Tänään on hyvä päivä listiä pari kosovolaista.
Mapaserbia.png
Serbia kutistuu säännöllisesti. Vuoteen 2050 mennessä jokainen Serbian asukas on Oman Itsensä tasavallan diktaattori ja ainoa kansalainen.
Valtiomuoto perustuslaillinen anarkia
Hallitsija Sulttaani Zolt Vlazdic I
Pääkaupunki Belgrad
Viralliset kielet serbia, venäjä (virallinen kieli)
Pääuskonnot ortodoksisuus, luonnonuskonnot, islam, katolilaisuus
Itsenäisyys 2007 (Eurovision laulukilpailujen jälkeen)1
Valuutta Tuhru (THZ)
Kansallislaulu Molitva (eli: "ALAS KOSOVOLAISET!")
1 Voitto Eurovision laulukilpailussa mahdollisti Serbian itsenäistymisen.


”Remove kebab from premises!”

~Serbialaiset eivät ole tyytyväisiä kebabravintoloiden talon kastikkeeseen[1]

Serbia on Balkanin niemimaalla sijaitseva pieni ja eristynyt vuoristovaltio. Serbiasta on saatavilla hyvin vähän luotettavaa tietoa, sillä kamerat ja muut tallennuslaitteet on kielletty maassa sulttaanin käskystä. Serbiasta saatavilla oleva tieto onkin saatu lähes kokonaan alueella toimivien NATO-johtoisten KFOR-joukkojen arkistoista ja taisteluoperaatioiden aikaisista nauhoitteista ja valokuvista. Serbian kansallisurheilulajit ovat kansanmurha ja pyöveli.

Historia[muokkaa]

Serbian alueella asui alkeellista ja epäsivistynyttä serbi-kansaa noin vuoteen 1941 asti, jolloin saksalaiset ja italialaiset fasistit miehittivät koko Balkanin niemimaan ja tuhosivat alkuperäisen serbirodun lähes kokonaan. On arveltu, että vain noin 1200 serbiä olisi pelastunut "suurelta puhdistukselta". Jäljelle jääneet serbit sulautuivat lopulta valloittajakansaan ja omaksuivat heiltä mm. vaatteiden ja työkalujen käytön. Tätä sivistyksen aikaa kesti vuoteen 1944, jolloin Neuvostoliitto "vapautti" serbialaiset. Tällä kertaa serbialaiset saivat onnekseen elää ilman kuolemanpelkoa, ja Josef Stalin tutustutti heidät "Itäiseen ajattelumalliin".

Neuvostoliitto käytännössä hallitsi serbiaa hajoamiseensa saakkaa, jolloin Lähi-Idän portit aukenivat ja nykyisen Kurdistanin alueella elänyt terroristiryhmä, "Jumalan Jalka", nousi valtaan vasten kansalaisten tahtoa. "Jumalan Jalka" hallitsi Serbiaa omien etujensa mukaisesti ja pyrki estämään kaiken Eurooppalaisen. Tämän perusteella voidaan sanoa, että Serbia oli noin 50 vuotta Euroopan kehitystä jäljessä. "Jumalan Jalka" pyrki myös hävittämään "sopimattomat kansalaiset" järjestämällä joukkokatoamisia. Vuonna 1990 NATO pyrki omien tavoitteidensa mukaisesti valtaamaan Serbian saaden aikaan ainoastaan verisen sisällisodan, joka ilmeisesti jatkuu maassa edelleen. Viimein vuonna 2007 salaa Eurovision laulukilpailuihin Helsinkiin lähetetty vastarintaliikken jäsen Marija Šerifović sai voitollaan Serbian sekaisin ja "Jumalan Jalka"- ryhmittymän pakenemaan maasta. Tämän jälkeen tuntematon Zolt Vlazdic julisti itsensä Serbian sulttaaniksi ja Serbian itsenäiseksi valtioksi.

NATO ei ole vieläkään onnistunut "tavoitteissaan", vaan jatkaa KFOR- operaatiotaan ainakin vuoteen 2125 asti.

Talous[muokkaa]

Vaikka Euroopan Unionin tuesta huolimatta Serbiassa ei ole vielä varsinaista taloutta, valmistetaan alueella jonkin verran Smégmá- juustoa ja luisia Srebrenica- koruja. Myös maan kansallissankarin, Marija Šerifovićin tuottamia C-kasetteja on myyty maailmanlaajuisesti yhteensä noin 3000 kappaletta. On arvioitu, että näiden C-kasettien myynnistä saadut tulot olivat vuonna 2007 jopa 85 % Serbian bruttokansantuotteesta. Näillä rahoilla (n.10000 €) aiotaan kattaa Serbiassa vuonna 2008 järjestettävien Eurovision laulukilpailujen kulut.

Serbia on hyvin halukas liittymään Euroopan talous- ja rahaliitto EMUun, näin ollen ottamaan euron maan viralliseksi valuutaksi nykyisen tuhrun tilalle. Serbian korkea inflaatio (867 %) on suurin este EMUun liittymisessä. Yksi Serbian tuhru on pyöristettynä noin 0,00006 euroa.

Väestö[muokkaa]

Serbian asukkaista on NATO:n mukaan noin 80,9 % serbejä ja noin 9,7 % albaaneja. Maan epävakaan tilanteen vuoksi NATO ei suostu kertomaan, mitä loput 9,3 % ovat. Useimpien arvioiden mukaan he ovat NATO:n sotilaita. Serbian väestöstä noin 6 % on miehiä ja 8 % on naisia. Lopuista NATO ei ole kertonut mitään. Noin 16 % kansalaisista on lukutaitoisia ja kirjoittaa osaa lähes 12 % koko väestöstä. Nämä luvut ylittävät selvästi Balkanin niemimaan keskiarvon.

Suomen Euroviisukosto Serbialle[muokkaa]

Vuonna 2007 Serbia voitti Euroviisut. Samalla se oli tuon maan suurin saavuttama menestys, millään mittapuulla kansainvälisesti arvioiden. Helsingin kisoissa 2007 Ser-Viva esiintyi kuitenkin erittäin epäkunnioittavasti, lue: Venäjä-mielisesti. Eräs Serbian esittämä euroviisuesitys on tämän jälkeen venäläistetty. Siinä viitataan vihaan, väkivaltaan ja alistamiseen. Nämä kaikki ovat kummallekin varsin tuttuja elementtejä. Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=mlJYRTvu-sI

Kulttuuri[muokkaa]

Serbialla ei "pelinappulan" asemansa vuoksi ole omaa kulttuuria, vaan eri tavat ja taidot on omaksuttu lähinnä entisiltä isäntämailta ja naapureilta. Serbian ainoat kansalliset ylpeydenaiheet ovatkin lähinnä erilaisia luonnonmuodostumia, kuten maailman saastunein järvi ja maailman suurin hiekkakasa. Pääkaupunki Belgradin nähtävyyksistä mainittakoon Balkanin niemimaan korkein rakennus Belgradizye Rectum Center (13m) ja Kikmýass- juustokauppa. Belgradin kaduilla kaupitellaan myös maan kansallisjuomaa Kúzt:a. Kúzt on eräänlainen vuohen syljestä ja aivonesteestä käyttämällä valmistettu mehu. Kúztin juomisen sanotaan "kasvattavan hiuksia sinne, missä niitä ei ennen ollut". Serbia voitti Suolen Neuroviisut vuonna 2007, ja juurikin sattuvalta Hells Kinkking'issä. Kissan lahtausta suuresti muistuttavassa Molittaja- biisin raiskauksessa laulaja pyytää aivan ilmi selvästi het'oitis paikalla Mustat Maijat. Kun niitä saapuikin vain se tasan yksi, niin siitä alkoi Serbia näyttää Suomi-Neidolle pyhästi keskisormeaan.

Aiheesta muualla[muokkaa]