Selfie

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Albrecht Dürerin 13 -vuotiaana maalaama selfie, jossa on nähtävissä ankannokkailmeen esimuoto.[1]

Selfie, eli itsestä otettu valokuva, on muodikas ja trendikäs tapa jolla nuoret teini-ikäiset ovat kantaaottavia.[2] Se toimii voimauttavana kanavana jonka avulla etenkin nuoret teinitytöt voivat olla yksilöitä ja uudistaa yhteiskunnan kauneuskäsitteitä.[3] Sillä selfie on etymologialtaan viittaus käsitteeseen "self portrait", omakuva. Ja nämä taas ovat jotain jota suuret taiteilijat ovat tehneet. Samoin itsestä otettuja valokuvia löytyy runsaasti seikkailijoiden ja astronauttien ottamina.[4]

Selfie on kulttuuri-ilmiö jolla usein kerätään rahaa erilaisille hyväntekeväisyystempauksiin.[5] Lisäksi selfie on mainio keino osoittaa olevansa huumorintajuinen. Itsestä otetut selfiet ovat usein hassunilmeisiä, ja ne viittaavat siihen että ihminen osaa nauraa itselleen.[6]

Viitteet[muokkaa]

  1. NOT.
  2. Tai narsisteja.
  3. Ottamalla itsestään valokuvia joissa heillä on samanlainen "ankannokkailme", ilme joka vahvasti uudistaa korkeintaan käsiteen "WC -ankka", mutta kuitenkin samalla ylikorostaa naisten huuliin liitettyjä seksistisiä mielikuvia ja kauneusihanteita.
  4. Joka onkin täysin verrannollista siihen että joku nappaa itsestään kännykkäkameralla kuvan kylpyhuoneessa.
  5. Koska sitä maailma kaipaa lisää. Sitä että narsistisia idioottimaisia tekoja oikeutetaan ostamalla omatunto puhtaaksi viittaamalla hyväntekeväisyyteen. Johan meillä on nenäpäivä, joten on kyseenalaista miksi selfieille on enää mitään tarvetta! Ja muutenkin : Mikä järki on tehdä jotain joka muistuttaa samaa kuin taistelisi katujen likaantumista vastaan paskomalla ja tuhlaamalla luonnonvaroja ja levittämällä kuvia tästä internettiin? Jumalauta! Ei ole hyväntekeväisyyttä tehdä jotain kammottavaa!
  6. Tosin tämä tehdään aina sellaisella tavalla jossa ei olla tyhmiä-tyhmiä vaan yritetään olla jotenkin söpösti tai seksikkäästi tyhmiä. Mitään itsen altistamista kritiikille tai muuta tabujen rikkomista tai rohkeaa näissä on vaikeaa nähdä.