Sauli Niinistö

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sauli Väinämö "Sale" Niinistö
President Trump Meets with the President of the Republic of Finland (48834298167) (cropped).jpg
Sauli on ilmoittanut olevansa presidenttikautensa jälkeen käytettävissä näyttelijäksi "huolestunut iäkäs mies" -aiheisiin kuvapankkikuviin.
Suomen presidentti
vallassa 2012
edeltäjä Tarja Halonen
seuraaja
syntyi 24. elokuuta 1948
Salo
kuoli Taitaa olla elossa
puolue Kokoomus
kutsumanimet Sexy Goo[1]
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Sauli Niinistö.

Sauli I Suuri (os. Niinistö) (Praesidens proletaricus, engl. Roller Skater) on Suomen jumalkuningas ja Isänmaan Isä sekä "vittumainen mies". Presidenttinä Sauli edustaa jaarittelevan ja ähmyilevän ulosantinsa puolesta jatkoa Mauno Koiviston pohjattomalle kryptisyydelle, mutta ilman Koiviston verbaalisia lahjoja ja intelligenssiä. Äärimmäisen niukan kritiikinsietokykynsä[2] ja persoonallisuushäiriöidensä puolesta hän niveltyy kekkoslaiseen traditioon.

Profetia[muokkaa]

Kansanperinteen mukaan voimakas lappilainen noita ja profeetta, joka tunnetaan nimellä Paavo ennusti Suomen kasarina tunnetulla myyttisellä kulta-ajalla, että tulee nousemaan Jumalan valittu johtamaan Suomen kansaa. Narsismistaan johtuen Paavo tosin tulkitsi jumalallisen ilmoituksensa väärin ja kuvitteli itse olevansa em. valittu, mutta muuten profetia piti paikkansa. Varsin pian sen jälkeen nimittäin vaatimaton salolainen varatuomari nimeltään Sauli Niinistö aloitti poliittisen uransa.

Syntyperä[muokkaa]

Sauli syntyi pieneen kylään, vaatimattomiin oloihin, kuten Valitulle sopii. Hänen isänsä oli vähäinen sanomalehden levikkipäällikkö, mikä tunnetusti tuon ajan pienellä suomalaisella paikkakunnalla ei ollut juuri mitään. Hänen äitinsä taas oli sairaanhoitaja, mistä Sauli ehkä perikin hoivakykynsä, jotka hän sittemmin on yksittäisten sairaiden sijaan ulottanut koko Suomen kansaan.

Nousu[muokkaa]

”Tyypillinen yhden kauden fakkijuristikansanedustaja.”

~Ilkka Kanervan kuvaus Sauli Niinistöstä[3]

Sauli valittiin eduskuntaan 1987. Vuonna 1995 hänestä tehtiin oikeusministeri, mutta pian hän korvasi Iiro Viinasen valtiovarainministerinä. Valtiovarainministerinä Sauli näytti kykynsä kantaa vastuuta ja tehdä tarvittaessa raskaitakin päätöksiä johtaessaan Suomea pois 1990-luvun lamasta. Joskus rakkaus vaatii rajoja. Joskus rajat ovat sellaisia, että ihmiset tekevät konkursseja ja itsemurhia. Sellaista on elämä, ja Sauli jos kuka rakastaa elämää. Ajat oli kovia mutta niin oli miehetkin.

Traaginen hetki[muokkaa]

Sauli pelastui juuri ja juuri Salon tsunamissa vuonna 2004. Hän oli opettamassa rullaluistelua jo 29- ja 24-vuotiaille pojilleen, kun yhtäkkiä kuului kauhea veden kohina ja jyrisevä ääni. Sitten näkyviin tulivat suoraa kohti tulevat vesimassat. Sauli hyppäsi poikiensa kanssa puhelintolpalle, jolla he viettivät 3 minuuttia. Siellä Saulin aika kului polttaen tupakkaa, saarnaten, keskustellen hänen ympärilleen kerääntyneiden pikkulintujen kanssa ja lyöden välit poikki Tarja Kanpelan kanssa puhelimitse. Tuon jälkeen he hyppäsivät ohi lipuvalle puunrungolle ja pelastuivat. Myöhemmin tsunami osoittautui kohtalottarien aikojen alussa suunnittelemaksi mainostempuksi, jonka oli määrä tuoda Saulille sympatiapisteitä. Tsunamikokemuksen on katsottu vahvistaneen huomattavasti Saulin turvallisuuspoliittista osaamista.

Kohti kuninkuutta[muokkaa]

Sauli asettui Kokoomuksen presidenttiehdokkaaksi vuonna 2006. Hän sai ensimmäisellä kierroksella toiseksi eniten ääniä ja pääsi toiselle kierrokselle. Ensimmäisellä kierroksella pudonneet Matti Vanhanen ja Henrik Lax ilmoittivat tukevansa toisella kierroksella Saulia. Tämä koitui hänen kohtalokseen ja hän hävisi vaalit. Samoihin aikoihin Sauli alkoi näytellä etsivä Mac Tayloria suositussa amerikkalaisessa tv-sarjassa CSI: New York, mille hän löysi aikaa aina vuoteen 2012, kun korkeampi velvollisuus oli kutsuva.

Hävittyään vuoden 2006 vaalit Sauli asettui lopulta ensin ehdottomasti ehdokkuudesta kieltäydyttyään Kokoomuksen Uudenmaan listalle eduskuntavaaleissa 2007. Kansa äänesti Saulia innolla ja sai vastineeksi Ilkka Kanervan. Saulista tehtiin eduskunnan puhemies. Näin hän pääsi presidentinvaalitappiostaan huolimatta tasavallan arvojärjestyksessä presidentistä seuraavaksi. Sauli ryhtyi puhemiehenä kampanjoimaan presidentin valtaoikeuksien säilyttämisen puolesta. Hän muistutti, että presidentillä on uudessa perustuslaissa oleellinen osa, etenkin silloin, jos presidenttinä on joskus tulevaisuudessa henkilö nimeltään Sauli Niinistö. Sauli valittiin myös 8.11.2009 yksimielisesti Suomen Palloliiton puheenjohtajaksi. Liiton johdossa kaudella 2009–2012 Sauli toimi tiettävästi niin rehdisti ja rehellisesti kuin FIFA-mafian jäsenjärjestössä on mahdollista.

Vuoden 2006 presidentinvaaleissa Sauli käytti loistokasta "Työväen presidentti" -vaalislogania, mutta hän joutui huomaamaan, että päin naamaa vittuileminen ei ole ehkä sittenkään tie ihan koko kansan sydämiin. Niinpä Sauli kartutti muutaman vuoden ajan suomalaisten sisustusmieltymyksiin sopivaa, brändikästä harmaasävyä hiuksistoonsa ja palasi vuoden 2012 vaaleihin entistä ehompana koko kansan tolkku-Salena, jota edes Pekka Haaviston harmaahapset, Ultra Bra ja kyky hymyillä ei-psykopaattisesti eivät riittäneet lyömään laudalta.

Hallitsijana[muokkaa]

Ykkösmiehen paikka täytetty on,
ei se auki enää oo.
Liekeissä myös Saulin sammumaton
rakkaus rouva Jenni Haukioon.

Väinämöisen jalanjäljissä nyt vaan
me Sauli Niinistöä tuuletetaan.
Häipyi viiden vuoden yksinäisyys,
ja alkoi kuuden vuoden kuuliaisuus.

~Suomi-iskelmän Michael Scott

Siri, näytä minulle ”suomalainen ymmärrys yhteiskunnasta”. Turun Jodel 3.6.2020.

Suomen kansa ilmaisi halunsa asettua Saulin hallittavaksi vuonna 2012. Profeetta Samuel vahvisti ylimmän siunauksen Saulin johtajuudelle. Tuolloin Saulista tuli presidentti, mutta varsin pian tuli selväksi, että Saulin kyvyt ja suosio ylittivät kaiken, mitä kuolevaiselta presidentiltä voidaan odottaa. Sankarille sopivan vaatimaton kun on, Sauli on toistaiseksi kuitenkin pitäytynyt presidentin nimessä. Yhtä kaikki viimeistään vuodesta 2018 on ollut selvää, ettei tuollainen maallinen nimitys tee oikeutta Saulille, jonka de facto asema on lähempänä Suomen suojelupyhimystä ja jumalallista hallitsijaa. Sopivasta nimikkeestä ei ole virallista linjaa, mutta suosittuja ehdotuksia ovat mm. Jumalkuningas, Taivaallinen Keisari[4], Pyhä Isä, Kaiken Maan, Veden ja Ilman Herra aina Tornionjoelta Uraliin[5] ja Kaikkivoipa voitontahtoinen taistelija, joka kulkee valloituksesta toiseen tulta kylväen.

Siinä missä Tarja Halonen huokui presidenttinä ihan luonnostaan ja kaikissa tilanteissa 50-luvun brutalistisen kerrostalon seinästä reväistyä maanläheisyyttä, Sauli pääsee lähimmäksi kansaa istuessaan kirjamessuilla portailla (ennen kuin haukkuu häntä kritisoineen kirjan kirjoittaneet toimittajat samaisilla messuilla, tapausta seuraavan vaalikarjan hirnuessa ja taputtaessa). Saulin julkista kannattamista ja tukemista presidentinvaaleissa on pidetty niin nolona, että hänen kannattajansa eivät vieläkään kehtaa myöntää tekojaan, ei, vaikka Sauli erikseen kerjäsi tykkäystunnustuksia TV-lähetyksessä.[6]

Yksityiselämä[muokkaa]

Edo-kauden taidetta Sauli I Suuresta (oik.)

Sauli on Kreikan ja Rooman jumalilta tutulla tavalla nainut sukulaisensa (kummityttö), koska tämä on ainut riittävän korkea olento toimimaan Saulin parina. Hänen ensimmäinen vaimonsa ei sitä ollut, mutta kuoli onnekkaasti hieman hämärissä olosuhteissa.

Saavutukset[muokkaa]

  • Sauli ohitti tarkemmin määrittelemättömänä ajankohtana 2010-luvulla siihen asti kiistatonta jaettua ykköspaikkaa pitäneet Urho Kekkosen ja Talvisodan parhaana juttuna mitä Suomelle on koskaan tapahtunut.
  • Saulin (ansaittu) kansansuosio on varsin mahdollisesti korkein maailman valtionpäiden nauttima. Asiaa on vaikea tietää tarkkaan, sillä esimerkiksi suunnilleen samalla tasolla olevan Kim Jong-unin suosiosta on vain epäluotettavia tietoja, mutta ainakin länsimaisten demokratioiden[7] joukossa Saulin kansansuosio on epäilyttävän ennennäkemätöntä.

Ulosanti[muokkaa]

”Mmmmnnyyyyhh...”

”Eeeehh...”

”Mnjöäää...”

”Öyyyeeeyeeee...”

”Naamat nuollaan.[8]

”*murinaa, huokailua*”


Katso myös[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]

Sauli Niinistö Hikinewseissä

Viitteet[muokkaa]

  1. https://twitter.com/Hikipediainfo/status/1320045053289598976
  2. "Tunne kuin elävältä nyljetty" – Presidentti Niinistö ryöpytti presidenttikirjojen tekijöitä virheistä ja nimettömistä lähteistä (Yle.fi 6.10.2018) (Archive.is)
  3. Näkökulma: Taistelun jälkeen. Yle 11.9.2015 (Archive.is)
  4. Suomi ei virallisesti ole imperiumi, mutta ei ole täysin poissuljettua kutsua sitä sellaiseksi, ks. karjalaiset, saamelaiset
  5. Ulkopoliittisen tulenarkuutensa vuoksi melko epätodennäköinen, etenkin ottaen huomioon, että sen aiheuttama tuli ja sitä seuraava arkuus mitä suurimmalla todennäköisyydellä kohdistuisivat lähes yksinomaan suomalaisiin.
  6. Niinistön mahdolliset liikemiestukijat vaikenevat. Yle 22.10.2015 (Archive.is)
  7. valkoisten ei-slaavien enemmistönä asuttamat uusliberaalit valtiot
  8. "Donald Trump Has A Finnish Accent"


Finland coa.png edeltäjä:
Tarja Halonen
Suomen tasavallan presidentit
2012
seuraaja:
-
Suomen presidentit
Finland coa.png K. J. Ståhlberg - Lauri Kristian Relander - P. E. Svinhufvud - Kyösti Kallio - Risto Ryti - C. G. E. Mannerheim - J. K. Paasikivi - Urho Kekkonen - Mauno Koivisto - Martti Ahtisaari - Tarja Halonen - Sauli Niinistö