Saska Saarikoski

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Saska Saarikosken suosima setälysy-istuma-asento takaa laajan katsannon ympäröivään maailmaan ja Saarikosken kaulalaskoksiin.

Saska Autere Pentinpoika "Miesselitys" Saarikoski (s. 1963) on suomalainen toimittaja, jolla on jopa suomalaiseksi toimittajaksi harvinaislaatuinen kyky ärsyttää aivan kaikkia ikään, sukupuoleen, puoluetaustaan, älykkyysosamäärään tai verotietoihin katsomatta. Tähän on luultavasti syynä se, että Saarikoskessa yhdistyvät Jarkko Tontin omahyväinen kulttuuriseurapiirimyhäily, Tuomas Enbusken pikkunäppärä kaikentietämys ja Saarikoskien sukurasite eli naiivi poliittinen maailmansyleily, joka ilmenee jatkuvana länkyttämisenä asiasta kuin asiasta. Saarikosken massiivinen irrelevanttius suhteessa hänen persoonansa ja mielipiteidensä näkyvyyteen assosioituu puolestaan Mikael Jungneriin. Feministeille Saarikoski on punainen vaate ihan vain olemalla viisikymppinen valkoihoinen mies, jolla on paljon asiaa. Ulkonäkönsä puolesta Saarikoski tuo mieleen urosleijonan, joka on koko ikänsä kulkenut lepopaikan ja ruokakupin väliä, mitä hän onkin. Saarikosken poliittinen kanta on liberaali käännynnäisoikeistolainen lössykkämäisyys, kuten kaikilla viisikymppisillä suomalaisilla setämiehillä.

Saska Saarikoski on itseoppinut kuldduuritoimittaja. Saarikosken mielestä Sanni Kurkisuon Tinder-kuvii – Kinder-munii -lyriikat yltävät kulttuuriselta arvoltaan Vesa-Matti Loirin Eino Leinon "Nocturnen" rinnalle, koska kumpikin lyyrikko kirjoittaa tuotoksensa riimilliseen muotoon.[1] Nykyrunoutta Saarikoski pitää niin vaikeasti lähestyttävänä, etteivät edes hänen tuntemansa kirjallisuuden ammattilaiset uskalla koskea niihin[2]. Saarikoski on luultavasti tyyrännyt kulttuuritoimitukseen ihan vain tehdäkseen mahdollisimman paljon hallaa kaikelle sille, mitä hänen runoilijaisänsä edusti. Jotain Saarikosken suvussa kulkevan Oidipus-kompleksin massiivisuudesta kertoo se, että Saskan isänmurha jatkuu yhä, vaikka Pentti on juonut itsensä pois jo yli kolmekymmentä vuotta sitten.

Saarikosken takamus on levinnyt Helsingin Sanomista aina Yhdysvaltoihin asti, sillä hänen kaltaistensa paikka on suuressa maailmassa.

Näytteitä[muokkaa]

  • ”Eliittivihaa ja rasismia lietsovan Breitbartin johtaja Stephen Bannon on nykyään Donald Trumpin kampanjan vetäjä. – – Breitbart on oikealla laidalla se, mitä Vox, Huffington Post tai Politico vasemmalla. Se on ärhäkkä uutissivusto, joka iskee armotta demokraatteja ja liberaalia mediaa.[3]
Politico on lähinnä sitoutumaton julkaisu, eikä niissä muissakaan ole tavattu vastaavuuksia vaikkapa Breitbartin "Birth Control Makes Women Unattractive and Crazy" -jutuille[4]. Muuten siis ihan hyvin, paitsi ei sinne päinkään. Tämä asiantuntemus ja tyyli on klassisen varma valinta Saska-kampausta käyttäville.
  • ”Viime syksynä kävin ­Washingtonin afrikkalais­amerikkalaisen historian museossa, jossa nuori musta nainen katseli mietteliään näköisenä esittelyä 1700-luvun tanskalaisista orjalaivoista. Pääosin mustan yleisön keskellä tulin tuskallisen tietoiseksi pohjoismaisesta ulkonäöstäni. Käännyin naisen puoleen ja sanoin kuuluvalla äänellä: ’Meillä suomalaisilla ei ollut mitään tekemistä orjakaupan kanssa. Samoihin aikoihin kuin mustia tuotiin orjalaivoilla Afrikasta, suomalaisia vietiin orjiksi Venäjälle.’ Nainen nyökkäsi hämmentyneen näköisenä. Emme puhuneet sen enempää, enkä väitä, että välillemme olisi syntynyt sen suurempaa sorrettujen solidaarisuutta. Saatoin kuitenkin jatkaa museoon tutustumista hiukan kevyemmin askelin.[5]
Ventovieraille amerikkalaisille on tärkeää päästä ulkomaalaisten kulttuuri-ihmisten päähännättömän omantunnon helpottajiksi.

Katso myös[muokkaa]

Viitteet[muokkaa]

  1. Sanni on tämän päivän kansallisrunoilija
  2. Asiaa olisi tietysti voinut lähestyä vaikkapa katsomalla, millaisia runoja Suomen yliopistoissa on tutkittu, mutta mitäpä toisaalta turhia kun kerran "mä tunnen muutaman tyypin, joiden mielestä" -argumentointi riittää Hesariin.
  3. Räyhähenkisestä Breitbart Newsista tuli Trumpin äänitorvi verkossa – ”Olet elossa niin kauan kuin sinua klikataan”
  4. http://www.breitbart.com/tech/2015/12/08/birth-control-makes-women-unattractive-and-crazy/
  5. Tuhansia suomalaisia ryöstettiin orjiksi, mutta sitä hädin tuskin muistetaan – moni kansa ei unohtaisi moista vääryyttä ikinä
Shemale.jpg Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.