Salamurhaaja

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Salamurhaaja on yleinen ammattikunta, joiden harrastajia löytyy useimmiten baareista juuri ennen sulkemisaikaa. Salamurhaaja toimii useimmiten hyvin palkattuna elämän arvoon liittyvien asioiden konsulttina ja ongelmanratkaisijana.

Salamurhaajien tehtävä[muokkaa]

Salamurhaaja eroaa murhaajasta samalla tavoin kuin salapoliisit eroavat poliiseista. Salamurhaajilla ei siis ole uniformua ja heillä on tuntipalkan sijasta urakkapalkka. Joka tarkoittaa sitä, että salamurhaaja voi suorittaa tehtävänsä onnistuneesti ilman että hänet ensin joko hyllytetään tai että häntä uhataan hyllyttämisellä.[1]. Salamurhaajan erottaa hitmanista siten, että hitman on kalju. Salamurhaajalla on usein myös kummallinen korostus.

Salamurhaajan eettisenä tehtävänä on määritellä ihmisen arvo usein jopa sentin tarkkuudella. [2] Elämän arvon määrittelyn lisäksi salamurhaajat toimivat myös elämään liittyvien ongelmien ratkaisijakonsultteina.[3] Salamurhaaja tyypillisesti ratkaisee ongelmallisimmat tapaukset ratkaisemalla ensin kohteen elämän likiarvon X, sitten ottamalla sen arvon 1/XX:n taulukkoon[4] ja kertomalla tämän palkkaluokituksellaan. Lopuksi salamurhaaja kirjaa tuloksen laskuunsa palkkiohintaansa, ja integrointia käyttämällä nollaa alkuperäisen X:n arvon, jolloin päästään likiarvosta lopulliseen, tarkkaan, tulokseen.


  1. Toisin kuin poliisit. Olen oppinut televisiosta
  2. Hinnan määrittelylle vaikeuksia tuottaa tosin se, että silloin kun elämällä ei ole arvoa, on kuolemalla hintansa.
  3. Nyrkkisääntö: Mitä vähemmän elämän arvo on, sitä vaikeammaksi elämän hinnan määrittely käy, jolloin ongelman ratkaiseminen on vaikeampaa, sitä kalliimpaa konsulttiapu on. Ja toisaalta sitä useampi on valmis myös maksamaan ongelman ratkaisemisesta.
  4. Mitä pienempi X, sen suurempi arvo

Katso myös[muokkaa]