Saimaannorppa

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Norppia. Varmaankin matkalla tappamaan jonkun rakasta metsästysahventa.

Saimaannorppa eli tuttavallisemmi norppa on se lihava ja paskainen otus Suomen Luonnonsuojeluliiton logossa. Yleisen mielikuvan mukaan se kelluskelee Saimaalla sukupuuton partaalla, mutta silti sympaattisena ja positiivisena. Tämä saattaa kuitenkin olla etelän median maaseudun todellisuutta ymmärtämätön valhe.

==Levinneisy. Kyllä, juuri sillä Saimaalla, jonka rannalla se niin paljon perintömökki on. Ajattele sitä satakiloista karvaista kalaa kun ensi kerran pulahdat saunasta järveen.

Vesiemme leppoisa savolaisisäntä vai vaarallinen peto?[muokkaa]

Norppaa on totuttu ajattelemaan mukavana, suloisena ja kaikin puolin kivana eläimenä. Tämä oletus saattaa kuitenkin olla kohtalokkaalla tavalla väärä. Väitetään, että norppa olisi vaaraton, koska se on viimeksi tappanut ihmisen joskus 1800-luvulla. Kerropa tämä niille pienille ja viattomille lapsille, jotka joutuvat taittamaan pimeää koulumatkaansa norppa-alueella! Ja vaikka hetken leikkisimme, että norppa ei olisi ihmisille [1] vaarallinen, se on sitä ainakin lemmikki- ja hyötyeläimille ja näinollen itse haittaeläin. Helppo se on sieltä punavihreästä kuplasta besserwisseröidä. Myös tarina norpan uhanalaisuudesta on valhetta[2].

Norpansuojelu[muokkaa]

”Suomessa norpansuojelu on norppamafian etuoikkeus. 200 norpan hallinnossa ja tutkimuksessa sählää noin 400 verovaroilla kustannettua viran- ja toimenhaltijaa. Venäjällä on 50000-100000 norppaa. Väitän, että siellä tullaan toimeen pienemmällä hallinnolla kuin 400 virkamiestä. Jokainen norppa Suomessa tulee maksamaan enemmän kuin maahanmuuttaja-noin 50 000 euroa vuodessa. Vihreäliike tuhoaa Suomen kaikilla elämän osa-alueilla.”

~Suomi24:ltä poimittua (alun perin norpan tilalla oli eräs toinen nisäkäs).

Norppien uhanalaisuutta on liioiteltu luonnonsuojelijoiden (lusukkien) toimesta. Norpanmetsästysseurojen Liiton (NMSL) mukaan norppia on todellisuudessa ainakin kaksin- ellei jopa kolminkertainen määrä lusukkien valheellista 320:tä enemmän. Norpanmetsästäjät ovat tässä paras lähde, sillä he elävät norppien keskellä päivittäin, toisin kuin lusukit siellä kehä kolmosen sisällä.

Vuosittain norpan suuhun menetetään epämääräisiä satoja kultakaloja, miljoonakaloja ja ahvenia. Monet kaupunkilaiset kalaharrastajat väittävät rakastavansa kaloja, mutta ovat silti valmiita suojelemaan norppia. He myös vähättelevät maalaiskollegoidensa menetyksiä. Miksi? He tuntuvat täysin epäinhimillistäneen ne akvaarioharrastajat, jotka käyttävät kalojaan kalastukseen. Ja tästä pääsemmekin natseihin...

Norpansuojelun juuret natsismissa?![muokkaa]

Hitler julistamassa norppien oikeuksia samalla, kun miljoonia juutalaisia tapetaan.

On vaarallista, kun jokin eläin nostetaan ihmistä arvokkaammaksi. Onhan kuitenkin Jumalallinen Totuus, että juuri ihminen on luomakunnan valtias, jonka jokaista irrationaalista pelkoa ja vihaa helpottaakseen on voitava tuhota niin monta eläintä kuin sillä hetkellä hyvältä tuntuu. Nyt kuitenkin norppafanaatikkomme ovat nostamassa norppien oikeuksia ihmisen kustannuksella. Fanaattisimmat näistä misantrooppisista julmureista ovat jopa ehdottaneet, että kalaverkkojen määrää norppa-alueilla olisi vähennettävä. Tällaiset kannanotot ovat todella vaarallisia ja kertovat karua kieltään fanaattisten norpansuojelijoiden sairaasta elämänkatsomuksesta.

Natsismin oppi-isä Adolf Hitler, jonka vastuulla on miljoonien ihmisten henki, oli suuri eläinten ja erityisesti norppien ystävä. Eräs hänen päämajoistaan jopa tunnettiin nimellä Norpanpesä. Nykyisen norpansuojelun voi hyvin nähdä kulkevan natsismin jalanjäljissä, väheksyen inhimillistä kärsimystä ja katsoen, että osa ihmisistä on vähemmän oikeutettuja elämään kuin eläimet. Tämä luonnonvastainen ajattelutapa, joka pyrkii tuhoamaan oman lajinsa jonkin toisen kustannuksella, on peruja historiamme synkimmiltä hetkiltä, mutta on valitettavasti yhä voimissaan.

Kolmas valtakunta rauhoitti ensimmäisenä valtiona maailmassa norpan. Vuonna 1933 tuli voimaan Saksan eläinsuojelulaki, maailman ensimmäinen laatuaan, jonka perimmäisenä tarkoituksena oli estää verkkokalastus ja muu vastaava, mahdollisesti norppia häiritsevä toiminta koko arjalaisessa Euroopassa. Pahimmillaan Hitlerin fanatiikka norpansuojelun suhteen johti siihen, että hirmuhallitsija itse tunnettiin, ainakin lähipiirin keskuudessa, lempinimellä norppa.

Tätä faktaa yrittävät nykyiset luonnonsuojelijat kiistää tai vaieta kuoliaaksi. Onhan se tietysti noloa, että logossa on täysin hakaristiin verrattavissa oleva symboli. Myös faktaa siitä, että Hitler oli kasvissyöjä, ovat fanaattisimmat yrittäneet kiistää levittämällä perättömiä huhuja, joiden mukaan tyranni olisi toisinaan sortunut kotiseutunsa perinneherkkuihin, kuten norppamakkaraan.

Metsästys[muokkaa]

Norpanmetsästyksessä on kaksi alalajia: huviksi ja hyödyksi. Hyödyksi-osa jakaantuu vielä kahteen: turkis ja liha. Kaikkia näitä lajeja yhdistää yksi tekijä: jäänteet voi aina kaupata raaka-aineeksi kiinalaisille potenssilääkevalmistajille.

 • Huvin vuoksi metsästys: Tässä on vain yksi sääntö: pidä hauskaa. Yleispätevä määritelmä on, että mitä sotkuisempaa, sitä hauskempaa. Välineeksi käy hyvin vaikkapa kivi. Ja ei kun mäiskimään. Vain mielikuvituksesi on rajana.
 • Hyötymetsästys
  • Turkis: Norppa on tapettava siististi, ettei sen turkki mene piloille. Siksi kannattaa käyttää hyväkseen sitä, että norppa on nisäkäs joka elää vedessä. Lisätään tähän yhtälöön kalaverkko ja odotetaan. Haittapuolena on se, että hukkuvan norpan pakokauhu aiheuttaa lihan sitkistymistä, joten yhdistäminen seuraavan alalajin kanssa on hankalaa. Huvin kanssa tämä taas on yhdistettävissä siten, että käyttää verkon sijasta omia käsiään[3]. Mikäpä olisikaan parempaa, kuin se, kun näet toivon sammuvan norpan silmistä? Norpan nahalla voit sitten vaikkapa verhoilla autosi. Kyllä on kaverit kateellisia, kun sitten kurvaat kylille.
  • Liha: Tässä on tärkeää hoitaa norppa nopeasti ja kivuttomasti pois päiviltä, ettei sen herkullinen liha mene piloille. Tylsimysten hommaa siis.
 • Norpanmetsästyskausi: Norppa on rauhoitettu eläin, joten de jure sitä ei saisi metsästää. De facto metsästys on soveliasta ympäri vuoden, paitsi joulurauhan aikaan ja sapattina.

Norppa ruokana[muokkaa]

Norpan liha on hyvin rasvaista, joten se sopii mainiosti pikaruokaan[4] ja laatikoihin. Myös avokadopastaan norppa sopii, tuoden siihen pikantin lisämaun. Norppaavokadopasta myös on varmasti yksilöllistä.

Muuta[muokkaa]

Keväällä 2016 norppa tuli sotketuksi viihteen turhuuden uudelleenmäärittelyyn, kun Norppalive[5]-lähetys nousi ilmiöksi. Ennen tätä merkittävyyden absoluuttiseksi nollapisteeksi oli luultu Big Brotherin 24-h-lähetystä.

Katso myös[muokkaa]

Viitteet[muokkaa]

 1. Etenkin lapsille ja sotaveteraaneille!
 2. Kato vaikka Wikipediasta, kun et kuitenkaan meitä usko:[1]
 3. Menetelmää ei vaikeutensa vuoksi suositella vasta-alkajille eikä raskaana oleville naisille. Toim. Huom.
 4. Huhutaankin Burger Kingin tarjoilevan norppawhopperia eksklusiivisesti VIP-asiakkailleen...
 5. tai "#norppalive" kuten asiasta paremmin perillä olevat sen kirjoittavat