Rynnäkkö

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.

Rynnäkkö on tietynlainen sotilaallinen käyttäytymistapa, jota käyttivät ensimmäisenä svedut suuren Pohjan sodan aikaan. Yleisen käsityksen mukaan rynnäkkö on eräänlainen jalkaväen suorittama länsimainen kamikaze. Toisin sanoen joukot käsketään tekemään itsemurhaisku vihollisen asemiin.

Tämän kaltainen taktiikka saattoi toimia muinoin, mutta sitä ei osattu lopettaa ajoissa, joten rynnäkkö on nykyäänkin varsin yleinen rutiinitaktiikka. Se on huomattu, mutta tiettyjen muoti-ilmiöiden takia rynnäkköä on muokattu taloudellisempaan ja inhimillisempään suuntaan.

Rynnäkön toimintatapoja[muokkaa]

Joskus, kun isokenkäiset haluavat säästää patruunoita, annetaan vain joka toiselle soltulle ase. Tätä toimintatapaa käytti mm. Josif Stalin.

Toisenlaisessa taktiikassa, jolla halutaan säästää ihmishenkiä, sotilaille annetaan ennen rynnäkköä pikaisesti luettavaksi eräänlainen "rynnäkkösotilaan Raamattu", eli kirja nimeltään Miten selvitä ristitulesta, jonka on kirjoittanut Mannerheim. Kirjan ehdottomasti tärkein ohje kuuluu: Vältä ristitulta.


Atomic explosion - 1.jpg Tämä katastrofia käsittelevä tynkä saattaa räjähtää käsiin.
Voit auttaa Hikipediaa laajentamalla joukkotuhoa
.