Ryhmään pääsystä kiittäminen

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.
Wikipedia-logo-v2-en.svg
Bruuu-hhuuu-hu-uttokansantulo! Wikipedian niin kutsutut "asiantuntijat" eivät ole kirjoittaneet tästä aiheesta (vielä) yhtään mitään!

Ryhmään pääsystä kiittäminen on ihmisten välistä vuorovaikutusta, jossa ilmaistaan kiitollisuutta ryhmään pääsemisestä. Nykyään huomattavimpia ryhmään pääsystä kiittämistä vaalivia järjestöjä Suomessa on "Kiitos ryhmään pääsystä"-ryhmä[1], Facebookissa toimiva asiapitoinen metaryhmä, jossa simuloidaan muita verkkoyhteisöjä, kuten vauva.fi ja suomi24-foorumit sekä lukuisat säännölliset ja säännöttömät nettikirppikset, sekä ennen kaikkea ollaan kiitollisia ryhmään pääsystä. Ryhmän aktiviteetteja ovat mm. kiitollisuus, vakavoituminen, asiallinen keskustelu sekä AV ja mieheltä kysyminen.

Ryhmään pääsystä kiittämisen historia[muokkaa]

Ryhmään pääsystä kiittämisestä on säilynyt filosofisia pohdintoja jo Platoniin yhdistetyissä epäperäisissä kirjoituksissa arviolta vuodelta 320 eaa, mutta ryhmään pääsystä kiittämisen keksijänä pidetään yleisesti Erasmus Rotterdamilaista, jonka vuodelta 1501 peräisin oleva puupiirros välittää ylitsevuotavat kiitokset Napolin Gnostilaiseen Filosofia- ja Liimanhaistelukerhoon pääsystä ryhmän YP:lle Aldus Manutiukselle. Varmuutta puupiirroksen loppuvaiheista ei ole, mutta erään teorian mukaan YP olisi poistanut viestin "asiattomana", ja painottanut tämän jälkeen sääntöjen lukemisen tärkeyttä ryhmäläisille.

Raamatun Psalmien kirja sisältää laskutavasta riippuen 4–6 ryhmään pääsystä kiitospsalmia.

Katso myös[muokkaa]

Viiteet[muokkaa]

Wiki letter w.png Aivan kuten peniksesikin, tämä artikkeli on tynkä.
Auta Hikipediaa laajentamalla artikkelia.