Runar Af Hollström

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Runar Af Hollström (s. 7. elokuuta 1929 – k. 1960?) oli suomalainen mopomies, joka katosi jälkiä jättämättä lakanoihin kietoutuen kesällä 1960. Hollströmiä on aivan perustellusti epäilty kaikista selvittämättömistä henki- ja esinerikoksista Suomessa. Suurempaan julkisuuteen Hollström kohosi vasta 1950 luvun edetessä kohti 1960-lukua, kun valtakunnantietoisuuteen kohosivat sellaiset selvittämättömiksi jääneet henkirikokset kuten Kyllikki Saari, Tulilahden kaksoismurhat sekä Bodominjärven kolmoissurma muutama päivä Af Hollströmin kuoleman jälkeen.

Poliisilla on vahvaa näyttöä[muokkaa]

Runar Af Hollström vuonna 1960 muutama päivä katoamisensa jälkeen.

Vaikka Runar Af Hollström onkin levännyt haudassa jo vuodesta 1960, on poliisi etsintäkuuluuttanut hänet silti siltä varalta, jos hän kohta kuitenkin olisi paennut haudastaan. On näet käynyt ilmi, että Hollströmin hautapaikalta on löytynyt tyhjillään ollut maanalainen asunto, jossa oli televisio, radio, sänky, kemiallinen wc ja minikeittiö. Seinällä on taulu, jossa lukee: ”Minä en arkunkokoiseen asuntoon tyydy edes haudassa.” Asukasta viimeisen kahden vuoden aikana maanalaisessa asunnossa ei ole tavattu, vaikka poliisi onkin järjestänyt ympärivuorokautisen valvonnan paikalle. Erityisesti Ruotsista on tullut mielenkiintoisia vihjeitä, jotka mahdollisesti viittaavat Runar Af Hollströmin oleskeluun siellä. Ruotsin poliisi arvelee, että Af Hollströmin nimi herättäisi siellä vähemmän huomiota kuin Suomessa, ja että Af Hollström arvioidessaan Ruotsin poliisin toimintaa yleisesti, voisi perustellusti olettaa olevansa paremmassa turvassa Ruotsin maaperällä.

Eräs teoria tapahtumien kulusta[muokkaa]

Oliko Runar Af Hollströmin Lucifer-Export-mopedilla jokin syy-yhteys rikoksiin? Joka tapauksessa näitä mopoja Ruotsin poliisi on ilmoittanut havainneensa Suomen poliisille tämän nimenomaisesta pyynnöstä. Kuvan mopedilla ei yksilönä ole mitään tekemistä Runar Af Holströmin mopon kanssa, vaikka se onkin ilmeisen samankaltainen.
Af Hollström jätti rikospaikalle aina kumisaappaan.

Runar Af Hollström oli siis mopomies ja mopon epäillään kaikissa surmatapauksissa olevan merkittävässä roolissa. Af Hollströmin mopon kaasun tiedettiin hirttävän tämän tästä ja tästä syystä mopo karkasi helposti käsistä. Alibi-lehden artikkelissa Af Hollströmin mopoa epäiltiin sinänsä osallisuudesta rikoksiin, mutta huolimatta syväluotaavista ja runsaslähteisistä artikkeleista pitävää näyttöä mopon saattamiseksi osaltaan syytteeseen ei vielä olla tehty.

Toimiko Runar Af Hollström yksin?[muokkaa]

Mahdollisia yhteyksiä Af Hollströmin tekemiin mahdollisiin rikoksiin on selvitetty viimeisten vuosisatojen aikana perusteellisesti. Toisaalta mitään näyttöä mahdollisista yhteyksistä muiden tekemiin rikoksiin ei olla kyetty osoittamaan. Poliisi ei kuitenkaan sulje pois mahdollisuutta, etteikö Af Hollström todellakin olisi toiminut yksin. Ruotsin poliisi on suorittanut teräaseanalyysejä jäljittäessään mahdollisesti Af Hollströmiä. Ruotsin poliisi on antanut julkisuuteen tiedotteen, että Af Hollström on saattanut kaiverruttaa käyttämiinsä teräaseisiin peitenimensä Stainless Steel.

Katso myös[muokkaa]

  • Roland Af Hällström
  • Ryysyrannan Joosepin kotisivut