Rudolf K. K. Koivu

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rudolf K. K. Koivun joulukortissa on heijastuu klassinen Joulu ; Siksi jokaisen hyvän kansalaisen velvollisuus on lähettää sellainen kerran vuodessa.

Rudolf K. K. Koivu on klassinen Suomalainen taiteilija joka on tullut tunnetuksi satusetänä ja joulukorttimaalarina. Hänen taiteensa on oleellinen osa suomalaista kulttuuria ja tämän taiteellisten ansioiden vähättely onkin samaa kuin Suomen vihaaminen.

Koivun tyyli maalarina on sovinnainen ja tyyliltään ihanteellinen mutta realistinen. Satukuvittajana hän päästi mielikuvituksen valloilleen piirtämällä vaaleatukkaisia punaposkisia lapsia jotka hiihtävät hankien keskellä noutamaan metsästä ristipuita joita voidaan polttaa mustaihoisten takapihoilla. Koivu suosi myös satuaiheita. Niissä Ku Klux Klanin asuun pukeutuneet tontut kulkivat iloisina oravien ja muiden metsäneläinten kanssa. Koivun fantasiahahmot ja ihmiset ovat arjalaisen elinvoimaisia ja tunnelmat voimakkaita. Lapset ovat köyhiä mutta terveitä ja punaposkisia. Kylmien hankien ja köyhyyden kovettamat lapset eivät lannistu vaan hankkivat iloiten lebensraumia. Koivun kuvissa äidit ovat paperinukkemaisia vaaleaihoisia pellavapäitä jotka hoitavat kotitöitä kuten kunnon fräulein. Koivun kirjoittamissa ja kuvittamissa saduissa on samoja kauniita teemoja kuin Koivun maalaamissa postikorteissa.

Jokaisen hyvän suomalaisen silmäkulma kyyneltyy heidän kuunnellessaan satua KKKoivu ja tähti jossa lapset palaavat kotiinsa apunaan tähden sijainti puussa. Joka on tietenkin punaposkisen partiolaisen silmiin varsin erikoinen ratkaisu, kun otetaan huomioon se että vaikka tähden näkyvyys taivaalla voidaan sitoa jossain määrin pituuspiiriin, ei tietyn lokaation sitominen puuhun ole helppoa koska puu kasvaa. Ja koska maapallo pyörii sekä oman akselinsa että auringon ympäri, olisi tarpeen tietää myös kellonaika ja päivämäärä. Ja muita vaikeuksiakin asiassa on. Mutta realistina Rudolf K. K. Koivu osasi luonnollisesti viitata tosiasioihin, Hanns Hörbigerin maailmanjääteoriaan. Ja kaikki käykin järkeen ; Ovathan hanget korkeat nietokset todellakin perimmiltään kasa sakaraisia jäähileitä.

Katso myös[muokkaa]