Rovaniemi

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

”Olin kuolla pakkaseen, mutta vielä riitti voimia tilata taksi.”

~Matti Nykänen

”Aja ohi.”

~Jari Tervo

”Myö nukettethaan tejät rovanaiset!”

~random kemijärveläinen
Rovaniemi tiivistettynä makkarankuoressa
Sijainti Lapasenmaa, Laphi
Deletoitu Suomen kartalta 1947
0,3 hlöä / poro
Hihhuleita koko sakki
Tilavuus 4 kuutiopeniskulmaa
Kansallistunnus ruskea olkatopattu nahkatakki
Puukotuksia vuodessa 34 370 kpl
Ajoneuvokanta Porot mallia 2003, moottorikelkat ennen vuotta 1970
Yleisimmät kuolemansyyt joulustressi, maksatulehdus, kuppa, järjen jäätyminen
Korkein kohta 30m ylämäkeen
Muuttotappiot 2–0
Muuta Älä ainakaan Rovaniemelle!

Rovaniemi on suuri, mutta kituva jättömaa-alue kaukana sivistyksen äärilaidalla. Paikallisissa murteissa rova tarkoittaa ’jätekasaa’, ’ryhmää pilaantuneita elimiä’ tai jopa ’epämuodostunutta fallosta’. Rovaniemen nimi oli alun perin Porova-Niemi, mutta sittemmin paikalliset helpottivat kirjoitusasua johtuen sisäsiittoisuuden mukanaan tuomasta vajaaälyisyydestä ja ylenpalttisesta anjoviksen nauttimisesta. Rovaniemi on myös kaupunki, jonka usein aivan suotta luullaan sijaitsevan Suomen pohjoisosassa. Rovaniemellä asuvat kutsuvat itseään rovasteiksi.

Historia[muokkaa]

Rovaniemellä on kolmivärinen historia, ja se on saatavana kuvitettuna kaksisivuisena laitoksena karvaisin kansin. Teoksen hankkimiseen tarvitaan Ruotsin kuninkaan henkilökohtainen lupa ja Ugandan passi.

Muinaishistoria[muokkaa]

Alkujaan Rovaniemi sijaitsi kyllä Suur-Suomen valtakunnassa, mutta toisen maailmansodan loppupuolen tapahtumat muuttivat alueen lopullisesti. Yli-innokkaat juutalaiset olivat ajaneet aseveljemme kauas Saksinmaan schnitzel-pöytien ääreltä ja suomalaiset olivat päättäneet auttaa heitä tarjoamalla turvapaikkaa. Suuressa ystävällisyydessään suomalaiset järjestivät aseveljilleen myös virkistävän huvittelukierroksen Rovaniemellä. Karussa pohjolassa aseveljillemme näytettiin primitiivistä toimintaa panssaroitujen autojen ikkunoista, ja he olivat suuresti huvittuneita näkemistään porojen ja alkuihmisten risteytyksistä. Kiitokseksi saamastaan huomiosta aseveljemme järjestivät matkan päätteeksi Rovaniemellä hienostuneet grillijuhlat. Grillijuhlien ollessa vasta alussa häiriintyneeseen tilaan joutuneet rovaniemeläiset juoksivat heinäkenkineen liian lähelle grilliä, jolloin heinät syttyivät tuleen ja hetkessä koko tienoo paloi poroksi. Ulkopaikkakuntalaisille rovaniemeläiset jaksavat aina ja kyllästymiseen asti muistuttaa, että vika ei ollut heidän, sillä he eivät olleet ennen osallistuneet grillijuhliin, saati sitten nähneet makkaraa.

Noin tunnin päästä kaupungin palamisesta rovaniemeläiset tekivät periaatepäätöksen, jolla kaikki grilleihin tai juhlintaan liittyvä kiellettiin ankarasti koko Rovaniemen alueella. Rangaistukseksi moisesta säädettiin, että asianomainen voi menettää poronsa (nykyään: moottorikelkkansa) hallinnan kiperässä tilanteessa. Rovaniemeläiset eivät vielä nykyäänkään pysty myöntämään lapsellista panikointiaan tuossa kohtalokkaassa grillijuhlassa. Egonsa pönkittämiseksi rovaniemeläiset pystyttivät raja-alueille tarkistuspisteitä, joissa turisteilta takavarikoitiin kaikki tulentekoon tai grillaukseen tarvittavat välineet. Tämä käytäntö on voimassa edelleen, ja raja-alue tunnetaan nimellä Makkarapiiri.

Rovaniemi juuri ennen tulipaloa. Makkaranpaisto Rovaniemellä on soo soo!

Entisen Rovaniemen paikalle on Suomessa kaivettu suuri tekojärvi, etteivät moiset hulluudet pääsisi enää koskaan toistumaan. Keski-Euroopasta tällä paikalla käy vielä nykyäänkin ihmisiä naureskelemassa tapahtuneelle.

Rovaniemellä on viime aikoina kuitenkin syntynyt saksalaisvastaisia liikkeitä, suurimpana kansankiihottajan tällä hetkellä on RASK (Rovaniemen Anti Saksalainen Komissio), joka järjestää Anti-Saksalais-Iltojaan (ASI) paikallisessa huvittelupaikassa Tivolissa joka toisen viikon lauantaina aamunkoitossa. Illoissa kärytetään bratwurstia mustaksi ja heitetään hapankaalia roskiin. Liikkeellä on villejä huhuja, joiden mukaan kostoksi saksalaisten grillausonnettomuudesta Rovaniemellä suunnitellaan parasta aikaa grillausattentaattia Rovaniemelle pesiytynyttä saksalaista päivittäistavarakauppaa kohtaan.

Lähihistoria[muokkaa]

Muinaisista ajoista asti Rovaniemi pidettiin jotenkin aisoissa eräänlaisella sulkijalihaksella, jota myös maalaiskunnaksi kutsuttiin. Tämä nähtiin hyvänä asiana, sillä rovaniemeläisten mielestä oli aina ollut perusteltua erottaa reikä ja sen reunat toisistaan. Moottorikelkan keksimisen jälkeen rovaniemeläiset innostuivat hinkkaamaan tätä reunaseutua edestakaisella liikenteellä ja ydinkeskustan määritelmä hämärtyi täysin. Sulkijamaalaiskuntarengaslihas petti oleellisella hetkellä ja kovalla rytinällä. Nyt jokainen rovaniemeläinenkin tietää, kuinka perse toimii ilman riittävää jännitystä.

Hyvin pian tämän ikävän tapahtuman jälkeen muuan vittuuntunut poroloordi tuli käymään äitinsä luona, koska pitkin maakuntia levinnyt rovaniemeläispaska sotki paikat ja äidin moottorikelkasta oli poronkarvanopat varastettu. Poroloordi oli käynyt halpamatkalla Kreikassa ja samalla vaihtanut poroja pilaantuneeseen ruokaan. Poroloordia vitutti siis monikin asia, mutta viidellä tuhannella porolla sai niin paljon kebabia, että se piti myydä vaikka sitten puoli-ilmaiseksi. Silloiselle kauppapaikalle määritettiin Rovaniemen suurjänkhälän keskusta uudelleen, mutta poroloordia ei ole sen jälkeen alueella nähty. Perimätiedon mukaan hän kuoli vitutukseen ja häpeään, koska paikallinen uutistoimitus julkaisi hänestä kuvan, jossa hänellä on kebabia suupielessä. Annoksien keskikoon suurentumisesta ja hintojen laskusta huolimatta näyttää siltä, että kebabia riittää Rovaniemellä vuoden 2099 marraskuuhun asti.

Rovaniemi nykyään[muokkaa]

Rovaniemen suurjänkhälän kartta

Iglukylän (eli Rovaniemen) hinttejä ja myös siellä pistäytyviä turisteja vaivaa hyvin usein piinallinen joulustressi, koska Rovaniemellä on ikuinen adventti. Asiaa ei ole vaikea ymmärtää, sillä Rovaniemellä kuulee tauotta joulutiukumusiikkia. Rovaniemellä sataa vuodenajasta riippumatta räntää, ja ihmiset kantavat puukkoja mukanaan, ja heillä on erittäin lyhyt pinna, koska he harkitsevat alituisesti itsemurhaa. Rovaniemeläinen kestämättömyyden paradoksi syntyy siitä, että puukot ja ihmiset ovat tylsiä ja muutoinkin munattomia, minkä vuoksi he huvittelevat puukottamalla toisiaan eivätkä itseään.

Pääosa väestöstä ajaa päänsä jäädyksiin noin viikon välein, koska heillä on pakottava tarve käydä Ounasvaaralla suutelemassa pyhän Meiju Suvaksen takalistoa. Epäillään myös, että kyseinen riitti on johtanut paikallisen kuppaepidemian puhkeamiseen sekä poronkarvanoppien myynnin tasaiseen kasvuun.

Rovaniemen ympäristö[muokkaa]

Alueen ilmasto sopii hyvin siellä asuvalle väestölle, mutta turistien täytyy suojata hengityselimensä, jottei nahkatakeista lähtevä löyhkä aiheuttaisi kohtalokasta pahoinvointia. Kesäiset räntäsateet mahdollistavat maksatulehduksesta kärsivien rumien ihmisten moottorikelkka-ajelun ja porojen sekä hirvien ”pahoinpitelyn” jatkumisen. Rovaniemellä ei sada lunta, vaan Tuiskuttaa Anttia. Poroihin sekaannutaan koko suurjänkhälän alueella kylmä- tai lämminsavustettuna, mutta keskustan alueella näyttäisi suosiotaan kasvattaneen helpomman elämän muodossa oman käden onni: kebab poroloordin kastikkeella. Ovathan rovastit hyvin tunnettuja kullinaristisista tavoistaan.

Uudessa Rovaniemen vaakunassa esiintyvät kaupungin polttaminen ja makkaratikku

Rovaniemen suurin vetonaula lienee parrakkaan pedofiilin luola, josta koko alueen logistiikkaa johdetaan ja uusia lapsia värvätään pakkotyöleireille. Rovaniemellä ei ole kaupunginosia eikä teiden nimiä, koska moottorikelkalla mennään milloin mistäkin. Tärkein nimetty alue on kuitenkin uskonnollinen keskus Ounasvaara, joka saattaa pian irtaantua omaksi valtiokseen, sillä alueen hälyttävä kuppaesiintymä on erittäin tiheä ja monimuotoinen. Luonnollisestikaan rovastit eivät tiedä alueensa ulkopuolisesta elämästä yhtään mitään. Heille on aivan turha puhua järkeä, sillä heille riittää, että he pitävät moottorikelkkaa Jumalan lahjana sekä kelkkailu/pilkkihaalaria uskonnon toteuttamisen äärimmäisenä välikappaleena. Myös räntää pidetään Jumalan huomionosoituksena yksinomaan heille. Rovaniemen nahkatakkipolitiikan ja ikivanhojen kaksitahtisten moottorikelkkojen päästöjen on todettu olevan myös ilmastonmuutoksen päätekijä, mutta kuten sanottua, kukapa hihhulin pään kääntäisi. Siitäpähän saavat, kun räntä muuttuu paperisilpuksi ja porot käristykseksi – turisti tykkää!

Infrastruktuuri[muokkaa]

Rovaniemellä toimii yksi sanomalehti, nimeltään Ounasvaaralta Päivää. Se ilmestyy sattumanvaraisesti ja jouluna, mutta sen sisältö on tarkoin rajattu. Lehden aiheiden tulee liittyä jollakin tapaa paikalliseen uskontoon, fallossymboliin, Meiju Suvakseen, moottorikelkkojen variaattorihihnojen akuuttiin rasvaukseen tai keinosiemennykseen. Lehti tulee jokaiseen rovaniemeläiseen talouteen.

Rovaniemen läpi kulkeva lääkekuurille haiseva joki saa alkunsa rovaniemeläisistä itsestään. Alkujoki muodostui jo ennen uudelleenrakentamista ja kuppaepidemian puhkeamista, mutta on nykyisessä loistossaan valjastettu anjoviksen tuotantoon. Anjoviksesta valmistetaan alueella paikallisia erikoisuuksia, kuten nahkatakkeja ja moottorikelkan istuimia, mikä työllistääkin kaikki ihmiset 132,5 km säteellä keskustasta. Joesta nostetaan myös koko maakunnan juomavesi, joten se ei laske Rovaniemen suurjänkhälän ulkopuolelle. Joki on lähes aina jäässä, mutta toisinaan se saattaa sulaa, jolloin porolla ei pääse joen yli. Tätä tarkoitusta varten rovaniemeläiset rakensivat ensimmäisen siltansa vuonna 1995. Koska silta oli niin surkeasti rakennettu, ensimmäiset sata poromatkailijaa tippuivat jokeen ja hukkuivat. Silta on, ihme kyllä, vieläkin olemassa, mutta se on tuettu järjettömillä teräsköysillä. Silta tunnetaan nimellä Jätkään kynttilää.

Vaikka Rovaniemen opinahjoista ainoassa voi opiskella vain lappalaista nunhukajoikhua ja kiinalaisten kopiolelujen tuoteselosteiden väärentämistä, on sillä merkittävä menneisyys mm. Matti Nykäsen koulutushistoriassa. Tosin Nykänen ei viihtynyt koulussa viikkoa pidempään, kun hän loukkasi kylkensä tiputtuaan rakennuksen katolta helikopteridemonstraationsa päätteeksi. Kyseisellä kohdalla haisee vieläkin pöytäviina.

Oma muistomerkkinsä on Analcum, joka on todellisuudessa museo, joka on omistettu rovastien kantaäideille. Alun perin ko. rakennuksen oli tarkoitus olla maan päälle rakennettu bordelli, mutta pienen suunnitteluvirheen takia se upposi vetelään maahan räystäitä myöten. Rovastit unohtivat koko rakennusprojektin, mutta pian sille keksittiin uusiokäyttöä. Analcumin perustaneet rovastit olivat tiettävästi viimeisiä perinteistä heteroseksiä harrastaneita rovaniemeläisiä, ja heidän suurimpana saavutuksenaan voidaan pitää raunioiden päälle rakennettua lasikattoa. Käytännössä Analcum on Rovaniemellä ainoa paikka, jossa voi tutustua naisen fysiologiaan ja prostituution kehittymiseen alueella.

Rovastien uskonto[muokkaa]

Ounasvaaran kesäistä luontoa

Rovaniemeläiset ovat hyvin uskonnollista väkeä, eikä toisinajattelijoita suvaita. Jos tarkkoja ollaan, he ovat täysiä hihhuleita. Räntää heitetään Rovaniemellä usein ja uskonnollisissa päivämenoissa myös naamalle. Uskonnollisuus ilmenee myös siinä, että vaikka koko alue on hukkumassa omaan ja porojensa paskaan, ovat he päättäneet yhdessä tuumin ottaa vastaan koko Venäjän vanhat renkaat, ruotsalaisten käytetyt kondomit sekä Yhdysvalloissa amputoidut raajat. Loppusijoituskohteena toimiva Ounasvaara onkin rakennettu näistä tuontimateriaaleista, ja rovaniemeläiset palvovat tätä alati kasvavaa kohdetta herkeämättä.

Koska rovastit uskovat Kuussa asuvan naisia, on heidän suurin toiveensa ollut jo pitkään, että Ounasvaara peittäisi alleen koko keskustan, jolloin se olisi ensimmäinen puolikuuhun näkyvä vähäjärkisten rakentama kuppainen fallossymboli. Tämän on määrä tapahtua vuoden 2010 helmikuuhun mennessä. Tavoite on rovastien mielestä haastava mutta realistinen, sillä uskonnollinen yhteenkuuluvuudentunne on Rovaniemen historiassa ennenkin osoittanut mahtinsa. Suomen meteorologian laitokselta kuitenkin todetaan ensikäteen, että tavoite on utopistinen, koska alueen päällä on ollut lähes yhtäjaksoinen räntäsaderintama ties kuinka kauan, joten näkyvyys puolikuuhun on epätodennäköistä. Toiseen käteen Finska Meteorologiska Instituten kertoo, että naisia voi olla vain täysikuussa, jos sielläkään.

Rovasteissa on yksi merkittävä piirre, joka erottaa ne muista lappalaisista: he eivät ymmärrä mitään yhdellä kertaa – eivät, vaikka näkisivät itse. Lappalaiset tekevät perinteisesti vihamiehistään ns. nunnuttelulauluja, mutta rovastit alkavat länkyttää loputtomasti käsittämättömyyksiä ja tappavat vihamiehensä tylsämielisyydellään. Älä siis koskaan hankkiudu huonoihin väleihin rovastin kanssa tai yksinkertaisesti: ÄLÄ KOSKAAN MENE ROVANIEMELLE. Älä edes harkitse.

Väestörakenne[muokkaa]

Rovastit pitävät toisiaan hyvänä.

Rovastit ovat harjoittaneet epäheteromaisia hihhulimenojaan jo niin kauan, että sukusolujen siirtoa on pitänyt jatkaa nahkatakin taskuun tehdyllä keinohedelmöityksellä. Tämä on hyvin yleistä ja sitä tavataankin jokapäiväisessä rovastien kanssakäymisessä. Keinohedelmöitettyjä puoliäpäriä siirretään rekilasteittain kasvamaan parrakkaan pedofiilin luolastoon, josta ne pääsevät siirtotyöläisiksi teini-iässä. Menettelyssä on se huono puoli, että noin 95,7 % rovasteista on miehiä ja vain 0,8 % naisia, mutta sen pidemmälle he eivät ole laskeneet. Naiset ovat yhtä rumia kuin Rovaniemellä asuvat miehetkin. Naiset ovat poikkeuksetta ammatiltaan prostituoituja, mutta ilman kuppaa eläville miehille heidän palvelunsa ovat ilmaisia, toisin sanoen yhdesti.

Sanontoja Rovaniemeltä[muokkaa]

 • Missä on zeizei?
 • Luulit sitä hirveä sitten poroksi.
 • Tuli niinku kuppa - taas.
 • Anjovista perkele!
 • Variaattori vinkuu niinku ei oos koskaa saanu. Ootko sie?
 • Ootaha ku mie laitan miun Matti Vanhasen siun taskhuun.
 • Miten mun perse voi taas aristaa?
 • Koiranoksennus.
 • Galijaa Guuliggo?
 • Misässon?!?

Sää[muokkaa]

 • Vuoden keskimääräinen lämpötila: -18,9 °C
 • Vuosittainen sademäärä: 3535 mm
 • Räntä pysyy maassa keskimäärin 364 päivää vuodessa
 • Matalin lämpötila, jossa räntää voi sataa: –107,5 °C
 • Korkein lämpötila, jossa räntää voi sataa: +6,2 °C
 • Keskiyöllä kuu näkyy vuosittain kesäkuun 6. ja 7. päivän välisenä aikana

Tiesitkö tämän?[muokkaa]

 • Rovaniemellä sijaitsee maailman ainoa McDonald's, josta saa selkäsaunan lisäksi anjoviksen makuisia leipiä velaksi.
 • Joulutiukumusiikki voi sulattaa pääsi umpipakasteesta neljässä ja puolessa sekunnissa.
 • Itä-Berliinin on aina ollut Rovaniemen ystävyyskaupunki.
 • Rovaniemellä tavattava hihhulismi tarttuu erittäin helposti, eikä siihen ole parannuskeinoa.
 • Edes ruotsalaiset itse eivät huomaisi, vaikka Rovaniemeä ei olisikaan.
 • Rovaniemestä ei ole missään kirjoitettu näin kattavasti.(paitsi wikipediassa)
 • Jos luit koko tekstin, sinun täytyy olla rovasti tai ainakin sukua sellaiselle.

Kuuluisat rovastit[muokkaa]

Rovaniemeltä kotoisin olevia tai siellä asuneita henkilöitä: