Roskapostidyykkarit

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämän kaiken löysin internetistä!

Roskapostidyykkarit eli spämmintonkijat harjoittavat roskapostidyykkaamista. Tämä on toimintaa, jossa sähköpostien roskapostisäiliöiden sisältöä pengotaan ja analysoidaan. Yleensä tarkoituksena on hankkia tarpeellisia asioita roskapostejen seasta. Dyykkaaja voi erikoistua dyykkaamaan vain tiettyjä asioita, tai sitten hän voi olla yleisdyykkaaja, joka kerää kaikenlaista. Dyykkaaja voi etsiä spammin joukosta esimerkiksi edullisia Rolex -kelloja, Nigerialaisten miljoonia sekä peniksensuurennoksia.

Spamminpenkojat voidaan karkeasti ottaen luokitella kolmeen päätyyppiin;

  1. Aidosti köyhät ihmiset, joilla on hädin tuskin varaa käyttää julkista internettiä kirjastossa varttitunnin vuoroissa. Heillä ei ole varaa elää tavallista elämää, johon kuuluu yletön itselle tarpeettomien asioiden ostaminen rahalla.
  2. Autuaat idealistiset luonnonlapset, jotka korostavat kierrätystä. Heistä spammeja penkoessa itkettävää onkin miten hyviä tarjouksia ihmiset heittävät roskiin miettimättä. Yllättävän harva esimerkiksi luottaa Nigerialaisiin aatelisiin. Siksi spammien pengonta voidaan nähdä jopa rasisminvastaisena työnä.
  3. Liian turvattua elämää eläneet ja sen vuoksi tylsistyneet ihmiset. Nämä usein kohtuullisen hyvin toimeentulevat, iäkkäät ja naispuoleiset ihmiset ovat spesialisteja. Kun normaalista ikkunasta kurkistelusta ei saa riittävästi tietoa ihmisistä, on syytä hankkia lisäkierroksia tekemällä tietojenkeruusta syvällisempää. Kun naapurikyttäystä on harjoittanut niin kauan että tavalliset versiot eivät kiinnosta, voi mummo opetella hakkerointitekniikoita jotta saisi lisää paheksuttavaa yleisille internetfoorumeille. Spamdyykkaus takaa että puheenaiheet eivät lopu!

Lain suhde ilmiöön on hankala. Nettimainoksen tietojen käyttäminen omaan käyttöön ei ole varkaus, kun taas esimerkiksi tunkeutuminen toisen sähköpostiin puolestaan on rikos. Toisinaan dyykkaus voidaan mieltää varastamiseksi, koska ihmiset pitävät roskapostivarastojenkin sisältöä omaisuutenaan. Lisäksi tunkeutuvat dyykkarit ovat aina epämiellyttäviä ja joskus myös haisevia. Näin dyykkaaminen tuottaa esteettistä haittaa.