Roska-artikkeli

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Crystal Clear action button cancel.png
Tämä kuva tai artikkeli on merkitty poistettavaksi välittömästi.
Artikkeli käsittelee turhaa aihetta, tai sen sisältö on roskaa. Epäselvissä tapauksissa perustelut ovat toivottavasti keskustelusivulla.


Roska-artikkeli on artikkeli, jonka tarkoituksena on ärsyttää ylläpitäjiä, tiendonhankijoita ja hiki- tai wikifanaatikkoja. Roska-artikkelit ovat eräs edistyneemmän vandalismin muodoista. Roska-artikkelin kirjoittajat ovat yleensä joko täysin vittumaisia tyyppejä tai kolmannen asteen kusipäitä. Myös vankilaan joutuneiden rikollisnerojen on havaittu kirjoittelevan roska-artikkeleita.

Roska-artikkelityypit[muokkaa]

Tavallinen roska-artikkeli[muokkaa]

Kaikken yleisin ja tavallisin. Tavallisista Roska-artikkeleissa ei ole yhtikäs mitään mitä voi tulkita miksikään vaan se on pelkkää SFIEFGEIHHihaggeueautruhghihrairghhsrahirgaheaieiguaughuguuahijjhjghkjbhaithithia maailman tappiin tai selaimen, yleisimpinä esimerkkeinä Firefox sen avoimenlädekoodin (jos kuka vaan voi sörrkiä jotakin niin eihän se voi olla hyvä?) takia tai Internet Explorer (sanat Microsoft ja hyvä eivät vaan kuulu yhteen) mutta ei kumminkaan Opera (ainoa hyva asia joka tulee Norjasta), kaatumiseen ja siitä johtuvaan koneen ylikuumeniminen ja räjähdys. Riskeistä huolimatta se on suositunta (luultavasti siksi että se ei tunne kulttuurirajoja).

Harkittu roska-artikkeli[muokkaa]

Tämän tyyppiset roska-artikkelit eroavat tavallisista siinä että ne toistelevat KEKKONEN OLI HOMO! HALONEN ON SOSIALISTI SIKA! KAIKKI POLIITIKOT ON PAsKIASIA! ONNEKSI TÄSTÄ PÄÄSTÄÄN VUONNA 2012! MENKÄÄ TYÖNTÄMÄÄN PÄÄ PERSEESEEN! TÄH! ETTE YMMÄRRÄ (esim. leikinlaskusta) YHTÄÄN MITÄÄÄN!!!!!!! yms. siihen pisteeseen missä edellisessäkin esimerkissä käy huonosti (sillä eroituksella että poliisit saattavat takavarikoida roskaajan mahdolliseen aseen, mikä on esimerkin kirjoitaneen henkilö kohdalla aivan oikein).

Kunnollisen artikkelin roskaistaminen[muokkaa]

Esimerkiksi roskaaja ottaa kohteekseen artikkelin Matti Vanhanen, ja muuttaa kaiken tekstin muotoon VANHANEN ON PLAYBOY! VANHANEN ON PLAYBOY! JA SILTIKIN KAUHEA HOMO!yms. (kertosäe). Hikipediassa voi tosin tehdä päin vastoin ja korvata oikean artikkelin Wikipedia artikkelilla.

Miten suojautua roska-artikkeleillta[muokkaa]

  • 1. Pysyttele kaukana kaikista wiki-pohjaisista nettisivuista (siis pakene henkesi edestä)!
  • 2. Koita muuttaa roska-artikkeli kunnolliseksi artikkiliksi (toimii kaikkissa parhaiten roskaistettuun artikkeliin, tiedemiehet voivat nimetä keksintönsä roska-artikkelin mukaan, et kumminkaan sinä sillä olet aivan liian tyhmä sellaiseen)!
  • 3. Roskaista Roskaajan käyttäjä artikkeli ja haukku hänet lyttyyn hänen keskustelusivullaan (roskaja voi tosin kostaa samalla mitalla, tai pahemmin, sillä hän on roskaamisen ammattilainen) !
  • 4. Itke ylläpitäjälle, kunnes roskaaja saa bannit (tosin sinä saatat saada bannit, sillä kukaan ei halua nähdä aikuisen "miehen" itkevän) !
  • 5. Homoile Ylläpitäjälle (tosin kukan heistä ei ole homo kuten sinä, eitkä sinä ole nainen, joten unohda koko juttu) !

Roska-artikkelien vaikutukset mielenterveyteen[muokkaa]

Koska oletettavasti olet yrittänyt tehdä kaikkesi sodassa roskaajia vastaan (ja jos et niin heti Luomalle tai vastaavalle märisemään!) ja ahdistelu syytteen saatuasi huommannut, ettei mitään ole tehtävissä, voimme nyt kertoa sinulle mitä nämä pahamaineiset artikkelit aiheuttavat. Aluksi sinä et huomaa mitään eroja henkilökohtaisessa ajattelussasi. Vähän ajan päästä sinä huomaat ASDAF, että alat töhertelemään koulu\työkirjoihisi\muistioihisi. HAISTAKAA HOME! Pikkuhilja sinä alat lisäämään salaa ROSKA-ARTIKKELEITA EI OLE OLEMASSA PRK! opettajasi kirjoihin tai esimiehesi muistioihin vääriä faktoja. Kun se ei riitä OOT HOMO! alat haluta tunkemaan roskaa blogiisi PAINUKAA HELVETTIIN HIKIPEDISTIT! SE TOINEN HIKIPEDIA ON AINOA OIKEA JA TE PERKULE VIE TAPOITTE SEN!!! ja mesen henkilökohtaiseen viestiin. Lopulta kun pieni piiri PYÖRII, LAPSET SIINÄ HYÖRII!!! ei riitä siirryt Wikiin ja Levykevandalisoituminen LEVYKEVANDAALI 4EVER!!! on täydellinen. MITÄ HELVETTIÄ!? ARTEKKELINI ON VANDALISOITU! LUOMAAA!!!

Questionmark.jpg ONKO SIVISTYKSESSÄSI AUKKO?
Tämän sivun vitsi perustuu siihen, että se on kirjoitettu käsittelemänsä henkilön tai aiheen tyylillä parodisin tavoittein. Mikäli et tajua tätä sivua, johtuu se todennäköisesti siitä, että olet sivistymätön barbaari, joka ei tiedä mistään mitään. Ehkäpä sinun kannattaisi lukea enemmän Wikipediaa.