Rosa Meriläinen

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Rosa Meriläinen.

”Nautin siitä, että saan kävellä autotiellä ja huutaa – oikeus siihen on ensiarvoisen tärkeää”

~Siinäpä se lyhyesti[1]

Rosa Anneli Meriläinen (s. 31. joulukuuta 1975 Tampere) on suomalainen entinen poliitikko ja idiootti, joka toimi Vihreän liiton kansanedustajana. Hän on istunut eduskunnassa yhden kauden vuosina 2003–2007. Meriläinen oli suuren valiokunnan ja hallintovaliokunnan jäsen sekä perustuslakivaliokunnan ja Kansaneläkelaitoksen valtuuston varajäsen. Hän on ollut Tampereen kaupunginvaltuuston jäsen vuodesta 2001 lähtien. Meriläinen on yrittänyt toimia yhteiskuntatieteiden tutkijana Tampereen yliopistossa. Hän oli avoliitossa alivaltiosihteeri Simo Frangénin kanssa ja pariskunnalla on yhteinen lapsi Frans Jekku Anus Artturi Tappi :):) Frangén (s.2006), jonka elämä on varmasti yhtä helvettiä, kun ei tiedä onko hänellä isä ja äiti vai kaksi äitiä vaiko kaksi isää ja onko hän itse poika vai tyttö.

Meriläinen laskeutui eduskuntaan vuoden 2003 vaaleissa. Sitä ennen hän oli muun muassa Vihreän liiton varapuheenjohtajana ja kansanedustaja Satu Hassin eduskunta-avustajana. Lisäksi hän on toiminut Suomen ylioppilaskuntien liiton hallituksessa ja ollut perustamassa terroristiliike Attacia Suomeen. Järjestö ajaa afganistanilaisen ruuan asiaa Suomessa.

Meriläinen herätti huomiota muun muassa kertomalla kannabiskokeilustaan ja puheenvuoroistaan päätellen myös käyttämällä ko. ainetta eduskunnassa. Hän myös käytti poikkeuksellisen lyhyttä minihametta, ”roiskeläppää”, ja rintamerkkiä, jossa luki ”vittu haisee hyvältä”. Tämä hirvitti erityisesti mieskansanedustajia, sillä Rosa oli niin hirvittävä näky. Lisäksi rintamerkin väitettä pidettiin kansanedustajalle sopimattomana ns. muunnellun totuuden puhumisena. Kansanedustajan työstä hän raportoi harmaasti kotisivuillaan ilmestyvässä blogissa.

Syyskuussa 2006 Meriläinen ilmoitti, ettei asetu ehdolle seuraavissa, kevään 2007 eduskuntavaaleissa, koska hänet on vangittu kannabiksen hallussapidosta. Tästä seurasi viikkojen spontaani juhlinta ympäri Suomen. Eduskuntakauden jälkeen hän on ollut hoitovapaalla ja kirjoittanut Helsingin Sanomiin yhä härömielisemmiksi käyviä kolumneja, sekä yhdessä puolisonsa kanssa kirjan Fransin ensimmäisestä vuodesta. Meriläinen on myös Vihreiden puoluevaltuuskunnan jäsen ja ohjelmapäivitystyöryhmän puheenjohtaja 2007–2009.

Kolumneissaan Rosa Meriläinen tekee lähinnä sitä ihteään mitä Hesarin kolumnistit parhaiten. Meriläisen perustelemattoman kliseisiin universaaliväitteisiin ja syytöksiin (”Naisen keho on pornograafisen ja esineellistetyn katseen pilaama. Näköaistin ylivalta leijuu seksin yllä. Välineiden1 Käytetään tunnetusti vain näköaistia varten ja asujen vyöry peittää muut aistihavainnot alleen.”2 http://www.hs.fi/elama/a1386646495218) sekä hyvää vauhtia poroporvarillistuvan nysvärin pippurisuuspretensioihin (Annamari Sipilä vetelee jatkuvasti samanlaista eetosta monta kertaa syvemmältä ja kusisemmasta päästä – ja siinä olivat vasta lehden femakot) nojaava kolumnifeminismi ei edes erittäin valitettavaa kyllä ole ainoa asia, jota meidän pitää häneltä odottaa. Lokakuussa 2015 Meriläinen sykähdytti selittämällä Arttu Wiskarin ja tämän "Kahvimaito"-hitin ja näiden fanien osakseen saaman dissauksen yksiselitteisesti jonkinlaiseksi keskiluokkaisten hipsterien harjoittamaksi luokkasodaksi. Odotetaan innolla, milloin Meriläinen keksii julkisesti olla löytämättä mitään vikaa Päivi Räsäsestä, jota myös häntäkin yleisesti pilkataan ja tunnustetaan paskaksi. Lisäksi koska Meriläisen teoriaan ei ole muita perusteita kuin Wiskarin kuuntelijoiden oletettu työväenluokkaisuus, Meriläisen logiikalla Wiskari lienee ko. yhteiskuntaluokalle jonkinlainen syvimpien tuntojen tulkki, mitä ei voi ainakaan rakkauspuhena pitää.3 HS:n yhteiskuntaluokaltaan tuntemattomat kommentoijat sen sijaan eräänä valtakunnallisimmista anti-intellektuelliliikkeistämme suhtautuivat juuri tähän kolumniin kerrankin liki yksimielisesti komppaillen ja ylistäen.

1990-luvun alussa Meriläinen näytteli kammottavassa Metsolat-sarjassa pankinjohtaja Laila Heikkisen tytärtä Veeraa (voi hyvä helvetti sentään). Rosa Meriläisen äiti on näyttelijä Anneli Ranta, ja hänellä on läheiset suhteet sekä biologiseen isäänsä että isäpuoleensa, heillä on nimittäin orgiat vähintään kerran kuussa. Tai ainakin pyykki-ilta. Mikä saattaa Meriläisen asuttamassa huushollissa olla sama asia.

Viitteet[muokkaa]

Shemale.jpg Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.