Rocky Balboa

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tiikerin katse.

”YO ADRIAAAAN, I DID IT!”

~Rocky otettuaan pari iskua liikaa kuvittelee, että hänen vaimoansa kiinnostaa

Rocky Balboa (s. 1926) oli maailmankaikkeuden paras nyrkkeilijä, joka osasi puhua korkeintaan kolme-kaksitavuisia sanoja. Hänen uransa oli kaikkien mielestä liian pitkä, vuodesta 1976 vuoteen 2006, jolloin hän otti viimeisen kerran naamaansa. Eritoten Rockyn hahmo tunnetaan Jonnet ei muista, kaikkien tuntemana arkkityyppinä: mumiseva, leuka edellä koukkuja kohti etenevä brutaali nyrkkeilijä, joka ottaa tosi kovaa pataan, mutta lopulta aina voittaa.

Juoni[muokkaa]

Kaikki Rocky-elokuvat etenevät kutakuinkin samanlailla. Aluksi Rocky on ollut vähän aikaa treenaamatta ja ottelee leppoisia matseja. Sitten tyhjästä ilmestyy uusi vastustaja, jota ei ole näkynyt kertaakaan aiemmin. Tämä sitten hakkaa Rockyn, ja Rocky päättää lopettaa. Yhtäkkiä häneen iskee kuitenkin aivan älytön treenaushalu (yleensä muutamia päiviä ennen uusintamatsia) ja "Mighty Wings" pärähtää soimaan. Rockyn treenattua itsensä aivan uskomattomaan kuntoon elokuvan tunnusmusiikin tahdissa hän siirtyy kehään.

Ottelussa Rocky ottaa aluksi turpiinsa niin paljon, että oikeasta ihmisestä lähtisi henki (tämä on onneksi vain elokuvaa, jossa kaikki lyönnit ovat feikattua paskaa, ja turvonneet naamat jne. ovat vain meikkiä). Yhtäkkiä Rocky kuitenkin saa uskomattomat voimat (kuten kaikki miehet humalassa) ja iskee vastustajansa kanveesiin. Fanfaari soi ja Rocky huutaa vaimolleen: "YO ADRIAAAAN, I DID IT!" Onnellinen loppu.

Snow.svg Artikkeli on tynkä kuin tontun pippeli pakastimessa.
Laajentamalla artikkelia saat Hikipedian lämpötilan nousemaan.