Roboseksuaalisuus

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Wikipedia-logo-v2-en.svg
Bruuu-hhuuu-hu-uttokansantulo! Wikipedian niin kutsutut "asiantuntijat" eivät ole kirjoittaneet tästä aiheesta (vielä) yhtään mitään!


Roboseksuaalisuus on seksuaalinen suuntautuminen, jossa henkilö on kiinnostunut robottien seurasta sillai. Myös kahden robotin välistä parisuhdetta kutsutaan roboseksuaalisuudeksi.

Seksiteollisuus on havainnut melko suppeasti roboseksuaaleissa uuden markkina-alueen.

Taustaa[muokkaa]

Roboseksuaalisuutta on todistetusti ollut jo 1800-luvun ehtoopuolelta asti, joskin se oli pitkälti kriminalisoitu 1900-luvun loppupuolelle. 1970-luvulla roboseksuaalisuus julistettiin rikoksesta mielenterveysongelmaksi, 1990-luvulla roboseksuaalisuuden ehdottelusta saattoi saada syytteen syrjinnästä. Nykypäivään tullessa roboseksuaalisuus on menettänyt nämä luokittelut, eikä sitä pidetä enää parafiliana. SETA taistelee muiden tuulimyllyjen ohella myös paremmasta asemasta roboseksuaaleille.

Roboseksuaaleilla on toisinaan melko outoja fetissejä.

Suhtautuminen[muokkaa]

Valtaväestön suhtautuminen roboseksuaalisuuteen on ollut enimmäkseen ynseää, ja varsinkin vanhempi väki näkee sen moraalisesti ja eettisesti vääräksi. Roboseksuaaleihin kohdistetaan usein myös useita stereotypioita ja ennakkoluuloja. Monet yksittäisetkin aktivistit SETA:n ohella taistelevat oikeuksistaan hanakasti, mikä ollaan koettu pehmentyneinä mielipiteinä ilmiötä kohtaan. Joissakin piireissä kiistelläänkuitenkin vielä siitä, että voiko kone/androidi/gynoidi/kyborgi rakastaa. Anime on todistanut, että voi.

Transroboseksuaalisuus[muokkaa]

Roboseksuaalisuutta huonommin tunnettu, robotteihin liittyvä seksuaalisuus on transroboseksuaalisuus, jossa henkilö kokee kuuluvansa fyysisistä eväistään huolimatta enemmänkin kyberneettisiin eliöihin. Nämä henkilöt pyrkivät korjaamaan sattunutta kömmähdystä käymällä pitkiä hoitoja, joissa näiden sukupuoli muutetaan orgaanisesta elämänmuodosta mekaaniseksi. Transroboseksuaalisuus kuulostaa rahvaan keskuudessa turhan pitkältä ja transroboseksuaalisesta henkilöstä käytetään toisinaan myös nimitystä kyborgi.

Katso myös[muokkaa]

Wiki letter w.png Aivan kuten peniksesikin, tämä artikkeli on tynkä.
Auta Hikipediaa laajentamalla artikkelia.