Riihimäki

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Riihimäki
Riihimaki coa.png Europe map.jpeg
vaakuna sijainti
[Riihimaki.fi [1]]
Lääni [[Etelä-Suomen Lääni]]
Maakunta [[Häme]]
Seutukunta Riihimäen seutukunta
Kihlakunta Riihimäen kihlakunta
Perustamisvuosi 1881
Kuntaliitokset Hausjärvi ja Loppi
Pinta-ala
- maa
- sisävesi
- meri
60 km²
7 km²
2 km²
0 km²
Väkiluku
- väestötiheys
- väestönkasvu
- väestöennuste
10 003 
52 as/km² 
1 % 
13 
Työttömyysaste 94 % 
Kunnallisvero 76 % 
Kunnanjohtaja Janne Kataja
Kunnanvaltuusto
KHT_RY
KukkaHattuTäti_RY paikkaa
Stadioni

”Täällä puhuu nyrkki!”

~Iltalehti

”Tuntee todella elävänsä, kun pääsee pois Riihimäeltä”

~Aku Hirviniemi

”Ruma kuin Riihimäki!”

~Jorma Uotila

Riihimäki (ei ruotsinkielistä nimeä, koska riihimäkeläisten mielestä kaikki ehdotukset kuulostivat niin idioottimaisilta, että he vetivät nimienkeksijöitä porukalla turpaan). Riihimäki on luokiteltu maailman tylyimmäksi kaupungiksi, ja yleisesti ihan vitun tylsäksi paikaksi. Useiden mielestä syynä on, että kaupunkilaiset eivät välitä ulkopuolisista pätkääkään. Toisten mielestä syynä on juuri se, että he välittävät, ja se osoitetaan usein käsi-päivää-nyrkki-silmään-metodilla.

Historia[muokkaa]

Riihimäki perustettiin vuonna nyrkki ja silmä riihimäkeläisten ajanlaskun mukaan. Sen perustaja oli mies nimeltä Harald Amadeus Andersin. Anders rakensi aluksi yksin rautatien Pietarista Helsinkiin ja pystytti tämän jälkeen muutaman kaupungin matkan varrelle. Saapuessaan nykyisen Riihimäen paikalla sijaitsevaan kestikievariin Amadeus Anders päätti haastaa paikallisen heimopäällikön, H.G. Paloheimon, kädenvääntöön ja voitti. Tästä raivostuneena kievarinpitäjä veti Amadeusta Andersia turpaan. Siitä Amadeus Anders raivostui niin, että nosti molemmat miehet suorin käsin ilmaan, pyöräytti pari kertaa ja heitti molemmat päin peruskalliota. Anders julistautui kolmesta talosta koostuvaan Riihimäen herraksi, julistautui itsenäiseksi Hausjärvestä ja teki valloittamastaan kestikievarista tukikohtansa.

Riihimäki rakentui tämän baarin ympärille. Baarin jälkeen rakennettiin panimo, jotta alkoholipitoisia juomia (riihimäkeläisiä panimotuotteita ei voi verrata mihinkään olemassaoleviin alkoholijuomiin) ei tarvitsisi hakea jostain hevonhelvetistä (Liekö Chuck Norris ne sinne potkaissut?). Koska Riihimäen alueella ei kasva mitään, kukaan ei tiedä, mitä riihimäkeläiset siihen käyttävät. Arvailuja ei uskalleta tehdä, koska riihimäkeläiset saattavat loukkaantua ja vetää arvailijoita porukalla turpaan. Panimon jälkeen rakennettiin kuntosali, joka säilyi ennallaan vuoden 1891 katastrofiin asti. Kuntosali oli Riihimäen turpiinvetotutkimuskeskusinstituutti, jossa turpaanvetoteknologia hiottiin huippuunsa. Seuraavaksi rakennettiin stadioni, jossa uhrattiin nörttejä turpiinvedon jumalalle. Kun autot keksittiin, riihimäkeläiset alkoivat tuunaamaan niistä isompia, näyttävämpiä, ja turpiinvetävämpiä.

Vuonna 1891 tapahtui Riihimäen historian suurin katastrofi. Juoma oli loppu. Näin ei ollut koskaan ennen päässyt käymään. Se sai kaikki raivon partaalle, ja kaikki alkoivat tapella keskenään. Koko kaupunki meni sileäksi. Kun tappelu oli ohitse päättivät riihimäkeläiset rakentaa kaupungin uudestaan, mutta sitä ennen he kävivät juomassa alkoholia Hyvinkäällä. Juoma ei miellyttänyt riihimäkeläisiä ja Hyvinkää meni tasaiseksi.

Kun Suomen valtio sai tietää Riihimäen olemassaolosta, se lähetti sotajoukot sitä valtaamaan. Sotaväen lähdettyä riihimäkeläiset tekivät paikalle jätetystä voudista orjansa, joten sotaväki piti lähettää takaisin ja jättää seudulle pysyvästi. Näin sai alkunsa Riihimäen varuskunta. Nykyään varuskunnassa suorittaa asepalvelustaan Suomen armeijan vetelin aines: viestimiehet. Kun puolustusministeri sai kuulla, kuinka pitkälle riihimäkeläiset olivat hioneet turpiinvetoteknologiaa, siirsi ministeri puolustusvoimien tutkimuskeskuksen Riihimäelle tätä ihmettä tutkimaan. "Näillä opeilla antaa vielä sata suomalaista tuhannelle venäläiselle turpiin", intoilee ministeri.

Samoihin aikoihin alkoivat ihmiset valittaa, että nörttejä ei ole uhrattu pitkään aikaan. Pian läheisen Peltosaaren kaatopaikan lähettyviltä löydettiin joukko jätteidensyöjänörttejä. Riihimäkeläiset telkesivät ne taloon ja odottivat, että ne lisääntyisivät. Tästä kuultuaan ihmisoikeusministeri viestitti ärtymyksensä riihimäkeläisille uhkauskirjeen muodossa. Riihimäkeläiset välittivät hänelle vastauksen kirjepommin muodossa. Samoihin aikoin MTV Oy osti Riihimäeltä oikeudet asentaa taloon kamerat ja seurata nörttien elämää.

Riihimäen rikastuttua MTV Oy:n ansiosta on kaupunki sulkeutunut täysin muulta maailmalta, tietoa sen nykytilasta ei ole. Ainut tieto on saatu paikkakunnalta karanneelta nälkiintyneeltä toisinajattelijalta, joka väittää että rosvopäälliköiden kukistuttua Riihimäkeä hallitsee tätänykyä Janne Katajan julma diktatuuri. Katajan viestin viejänä ja sotapäällikkönä toimii myös todella ilkeä ja häijy Aku Hirviniemi.

Triviaa[muokkaa]

 • Riihimäkeläisiä juomia on erittäin vaikea kuvailla, osittain siksi että ne näyttävät, haisevat ja luultavasti myös maistuvat niin pahalle ettei niitä voi verrata mihinkään tunnettuun juotavaan.
 • Kukaan ulkopuolinen ei ole vielä maistanut riihimäkeläistä juomaa ja selvinnyt, tosin eräs ehti todeta juoman olevan yllättävän hapokasta ennen karmeaa kuolemaansa.

Asukkaat[muokkaa]

Riihimäkeläinen.

Riihimäen asukkaat eli riksulaiset ovat suomihiphopin suurkuluttajia ja seuraavat muotia kymmenen vuoden viiveellä. Pojat ovat köyhiä ja joutuvat käyttämään polvissa roikkuvia housuja, koska kaikki rahat menevät tyttöjen roiskeläppiin. Lempparikauppa on H&M. Heissä kaikissa on yhteistä se, että jos heiltä kysyy tyhmiä, he vetävät turpaan. Kaupungilla saa olla varuillaan ketä katsoo ja mitä tekee. Väärälle ihmiselle moikkaus tai vahingossa tönäseminen saattaa johtaa sairaalareissuun.

Peltosaarelaiset ovat Riihimäen lähistöllä Peltosaaren kaatopaikalla asuvia nörttejä, hulluja, ja muutenkin omituisia ihmisiä, jotka syövät riihimäkeläisten jätteitä. Heidät tunnistaa yleensä siitä, että he ovat mahdollisimman vähän riihimäkeläisten näköisiä ja yleensä aivan helvetin laihoja sekä yltäpäällä mustelmissa ja haavoissa. Jos joku peltosaarelainen kutsuu itseään riihimäkeläiseksi, niin aidot riihimäkeläiset tulevat ja vetävät kaikkia peltosaarelaisia turpaan. Useimmat peltosaarelaiset asuvat koulussa, joka on rakennettu uudelleen todella monta kertaa (joka kerta huonommin). Peltosaari on lähiö jossa Romanit ja kaupungin vuokra-asunnoissa asuvat ihmiset kohtaavat toisensa. Peltosaareen menoa koskaan välillä 22-06 ei suositella.

Jos menet Peltosaareen 22-06 välillä, et palaa takaisin Riihimäkeen. Olet vainaa.

Kaupunginosat[muokkaa]

Lempivaara[muokkaa]

Lempivaara on riihimäkeläisten "lande" - se kun sattuu sijaitsemaan niin kaukana tuon Riihimäen mahtavan metropolin sykkeestä. Jos uskallat mennä Lempivaaran yli, putoat Hausjärveen.

Peltosaari[muokkaa]

Peltosaari on Riihimäen hengenvaarallinen lähiö, jonka perustivat työttömät, juopot, narkkarit ja muut ulkomaalaiset. Lähiö perustettiin vuonna 1850 kun paikalle sattui harmaita ja harmaampia kerrostaloja ihannoiva itsemurha-hakuinen arkkitehti ja ensimmäinen mies joka olisi puhaltanut 100%o. Yhdessä he alkoivat suunnitella kaupunkia vuonna 1851. Juoppo kuoli seuraavana päivänä, mutta arkkitehti vei työn päätökseen yksin. (valitettavasti)

Faktoja

 • Peltosaari tunnetaan myös nimellä Inferno tai "siel haisee"
 • Peltosaaressa ei kannata liikkua 00:00 - 23:59 välisenä aikana.
 • Yhdessä osassa Peltosaarta käydään edelleen Toista Maailmansotaa, ja tämä selittää laukaukset joita kuulee toisinaan.
 • Peltosaari on toiminut inspiraationa jokaisessa post-apocalyptisessa elokuvassa.
 • Suurin osa Suomen itsemurhista tapahtuu Peltosaaressa. Ei ihmisten henkisen tilan takia, vaan talojen suunnittelun.

Uhkola[muokkaa]

Uhkolassa asuvat muistuttavat melko paljon peltosaarelaisia, mutta asuvat kauempana kaikesta. Sen takia aluetta kutsutaankin viinamaaksi peltosaaren takana. Siellä ei kannata liikkua (illalla).

Painonsyöjä.

Hirsimäki[muokkaa]

Täällä hirtettiin painonsyöjä.

Uramo[muokkaa]

Uramo on noin 1,5 kilometriä Riihimäen keskustassa sijaitseva slummi. Pääasiassa Uramossa asuu kodittomia ja vanhempiensa hylkäämiä lapsia. Uramossa oli myös koulu, mutta kaupunki rikkoi sen, koska se pilasi maiseman. Uramon lähellä sijaitsee Riihimäen ravirata, jota ei ole koskaan käytetty, joten moni on miettinyt senkin polttamista.

Nähtävyydet[muokkaa]

Jos ikinä aiot matkustaa Riihimäelle (äiti, lääkäri ja KukkaHattuTäti_RY eivät suosittele) tässä nähtävyyksiä joita pällistellä.

 • Painonsyöjänpatsas – Patsas kuvaa entistä kaupunginjohtajaa syömässä 50 kg:n painoa oltuaan nälkäläkossa osoittaakseen, että tosimies kestää ilman makkaraakin. Myöhemmin hän myönsi syöneensä käsipainon jälkeen jopa banaanin lievittääkseen makkarantarvettaan!
 • PalaHeimo! Oy:n muistopatsas – Tämä patsas sijaitsee juna-aseman lähellä. Se pystyttettiin muistomerkiksi siitä kun PalaHeimo! Oy:n perustaja Niilo Antero Palmi suuttui veljeensä Heimoon ja heitti tätä polttopullolla. Siitä hän päätti perustaa PalaHeimo! Oy:n Riihimäelle. Patsas hönkii tulta tasatunnein.
 • Nörttifarmitalo – Talo Myllykadulla, jossa Riihimäkeläiset kasvattavat nörttejä uhreiksi ja MTV3n suosikkisarjan "Nörtit lukkojen takana" tapahtumapaikka. Monet ihmisoikeusjärjestöt ovat yrittäneet saada taloa lopettamaan toimintansa. MTV3n mielestä asia on aina ollut näin eikä luonnon tasapainoa sovi häiritä. Riihimäkeläisten kommentti asiaan oli murahdus ja nyrkki silmään.
 • Sakon Asetehdas – Koko maailman suurin asetehdas, jossa valmistetaan enemmän aseita päivittäin kuin Counter-Strikessa kuuluu "headshot" tai "Fire in the hole" ja RuneScapessa skämmätään unkarilaisia.
 • Riihimäen Stadioni – Paikka, jossa on jo muinaisista ajoista asti uhrattu nörttejä riihimäkeläisten turpiinvedon jumalalle. Stadion oli paikallaan vuoteen 1991 asti, kunnes se muutui portiksi kaupungin keskusta-helvetti. Helvettiin on myös suora kuilu Riihimäen aseman pihalla, mutta se on tällä hetkellä tukittu hajun takia. Siis Saatanan toimesta.
 • The Club, Seurahuone – Myös "teinihelvettinä" ja yläpeltinä tunnettu juottola, jossa sijaitsee toinen Riihimäen kahdesta tanssilattiaksi laskettavasta pinta-alasta. Mikäli lasinsirut ja tahmeat vessat eivät haittaa, on tässä viihdekeskuksessa nautinnollista viettää enemmänkin aikaa. VIP-loosiin pääsy ovimiehelle lausuttavalla koodisanalla: "haluutsäturpaas?".