Reinkarnaatio

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Reinkarnaatio on hindujen ja buddhalaisten käyttämä tapa lievittää itsemurhan suorittamisen aiheuttamia paineita. Siinä ihminen ei kuole, vaan hänen sielunsa siirtyy toiselle, sieluttomalle elävälle olennolle, jolla voi olla sielu. Näitä ovat mm. vastasyntyneet ja Hikipedian (negatiivinen adjektiivi) ylläpito. Myös ituhipit kannattavat reinkarnaatiota, sillä heidän mielestään sieluja tulisi kierrättää sen sijaan, että ne jätetään kaatopaikalle mätänemään.

Karu totuus[muokkaa]

Todellisuudessa reinkarnoitua voivat vain kissat (8 kertaa) ja ajan herrat (12 kertaa[1]). Nämä ovat hieman erilaisia; kuollessaan kissa herää uudestaan henkiin ja menettää yhden elämän, kun taas aijan herra muuttuu terveellisen keltaisenhehkuiseksi (joskus harvinaisissa tapauksissa siniseksi) ja räjähtää.

Toki eri uskonnoilla on omat uskomuksensa reinkarnaation kaltaisista ilmiöistä. Niitä käsitellään lähemmin täällä. Yksikään niistä ei pidä paikkaansa. Todellisuudessa vain Hikipedia käyttäjillä on mahdollisuus reinkarnoitua. Loput päätyät helvettiin. Reinkarnoitumisesta päättävät Seitsemän viisasta[2]. He arvioivat koko elämäsi ja sen perusteella päättävät, antavatko he sinun reinkarnoitua. Kärjistetysti vain hyötykäyttäjät, oppineet käyttäjät sekä ennenaikaisesti kuolleet noviisit reinkarnoituvat. Lopuille se on sitten ikuinen kadotus.

Katso myös[muokkaa]

Viitteet[muokkaa]

  1. Paitsi jos satut olemaan itsestäsi kertovan sci-fi-sarjan pääosassa, jolloin saat uuden regeneraatiosyklin.
  2. Heitä ei tosin olla nähty vähään aikaan, joten reinkarnoituminen ei liene tällä hetkellä mahdollista.