Raymanin tasavalta

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun


Älä muokkaa!
Tämä sivu kuuluu ohjesivun varoittaviin esimerkkeihin!
Tai jos kuitenkin muokkaat, etsi edes parempi esimerkki ohjeisiin.
Raymanin tasavalta
Raymaninlippu.png
Raymanin tasavallan lippu muistuttaa epäilyttävästi Makedonian lippua, hyvässä tai pahassa
Motto: ”Saatana, kun pitää hypätä niin tarkkaan
France.jpg
Valtiomuoto Tasavalta
Hallitsija Vaalit vielä kesken (Rayman on vahvalla)
Pääkaupunki Karkkilinna
Viralliset kielet englanti, saksa, ranska
Pääuskonnot buddhalaisuus, pimeänpalvonta
Itsenäisyys 1. syyskuuta 1995
Valuutta Tingit (1T = 9,76€)
Kansallislaulu Mulla eijo raajoja ja iloinen olen siitä
1 YK:ssa monet ovat epäilleet sitä, että Raymanin tasavaltaa ei ole olemassakaan, kun valtio ei ole liittynyt YK:hon, mutta toinen osa puoli on ajatellut päinvastoin.

”On niin vitun raskasta asua täällä, kun ne pienet vaaleanpunaiset Antitoonit on aina kinuamassa seksiä oven takana”

~Rayman haastattelussa presidentinvaaleissa

”Mutta hetkinen, niillähän ei ole raajoja! Väkivaltaa!”

~JurpoJarppinen

Raymanin tasavalta on pienen pieni valtio Ranskan itä-puolella, jossa oli kaikki hyvin, mutta sitten eräänä päivänä ranskalaiset perustivat yhtiön nimeltä Ubisoft ja alkoivat vangita Raymanin tasavallan asukkeja mannekiineiksi tulevaa peliä varten. Kun peli oli ilmestynyt markkinoille, oli pelaajien vuoro motata pelin tekijöitä, koska pelaajat olivat huomanneet, että tämä kyseinen peli oli HELEVETIN VAIKEA!!!

Asukkeja[muokkaa]

 • Rayman on perinyt isänsä Rayman II:n vallan tämän hautajaisten yhteydessä ja käyttää tasavallan verorahoja viisaisiin investointeihin, kuten RAY-automaattien hakkaamiseen. Monet tasavallan juorulehdet olivat väittäneet Rayman I:sellä olisi juttuja Betillan kanssa, siihen asti, kunnes Rayman teloitti toimittajat kylmäverisesti.
 • Betilla-keiju on niin sanotusti lutka taikka huora, joka tekee koko ajan Raymania väkivaltaisemmaksi jollain hänen isoäidin reseptin mukaisella kokaiinipaukulla. Huhujen mukaan Betilla on voinut myös harrastaa seksiä Taikurin (ei siis jumalauta muumien taikurin) kanssa.
 • Taikuri on hirveä vaatija, kun se haluaa aina välttämättä kymmenen tingiä, jotta Rayman voisi mennä bonustasolle ja saada sieltä lisäelämän. Vaikka jotkut ipanat luulevat, että Taikuri on Raymanin puolella, he ovat väärässä. Oikeasti Taikuri on aina palvonut Herra Pimeää. Hänellä on myös joku vitun Aleksanteri-serkku, joka kirjoittaa niin paskasti englantia, ettei kukaan saa hänen käsialastaa selvää.
 • Hra. Pimeä on vittumainen jätkä, joka asuu lymypaikassaan Karkkikaaoksessa, jossa hän toimii väliaikaisesti namusetänä jakelemassa ilmaisia karkkeja Electooneille, jotka tyhmyydessään syövät niitä ja humaltuvat ihan mustiksi ja Herra Pimeä orjuuttaa niitä tekemään Raymanistä selvää jälkeä. Ja kaikille hikipedisteille tiedoksi, jotka eivät ymmärrä Pimeän pahuutta, voimme kertoa arasti, että hän on wikipedisti.
 • Valokuvaaja on aina paikalla missä Rayman milloin onkin, mutta kyllä hän ottaa muistakin kuvia ja ihan ilmaiseksi. Valokuvaajalla on tauluja, joissa on pääaukot, johon laitetaan pää sisälle ja valokuvaaja ottaa siitä kuvan. Taulujen alaosat ovat niin naurettavia, että kun sunnuntaisin ilmestyy Raymanin tasavallan kuvalehti, jossa on kuvia niistä henkilöistä, jotka ovat työntäneet päänsä tauluun. Tauluissa olleet henkilöt ovat joskus suuttuneet kuvista niin paljon, että ovat pahoinpidelleet Valokuvaajan sairaalakuntoon. Valokuvaaja hankkii kameransa valtion kameratehtaalla, jossa tehdään tosi huonosti kameroita, että kuvan ottamiseen menee sekunnin neljäsosa.
 • Kyläläisiä ovat mm. heinäsirkat, poliisit, jotka ampuvat ilmaan lentäviä nuijia, kivikoiria, löytöretkeilijöitä, Electooneja, Antitooneja (tummennettu versio Electooneista), Sinisiä silmiä, joilla on koivuallergia ja siksi ampuvat salamia, kivi-ukkoja, muurahaisia, (vitun) sinisiä piikkipalloja, avaruusafroeurooppalisia, jotka lentelemät ilmassa paistinpannun avulla, teräviä nuotteja, pirajoita, torvia, joilla on nuha, käsiä, jotka paukuttelevat tyhjään rumpunkapulalla, Lentäviä teräviä nokkia, joilla ei ole vartaloa, rumpuja ja JingJang-palloja.

Läänit[muokkaa]

Valtion kartta.
 • Unien metsä on aika saman näköinen kuin ihan normi viidakko paitsi, että puussa kasvaa violetteja tomaatteja. Jossain päin tätä aluetta riehuu ADHD-Tarzan, joka jakelee taikasiemeniä, varmaan siksi, koska alueella on ollut paljon tulvia. Alueen vesistössä on paljon pirajoita ja maalla hyppiä sieniä, jotka voivat myös johtua siitä, että pelaaja näkee ne hallusinaationa taikka pelaaja kärsii skitsofreniaa. Alueen lääniherra on itikka nimeltään Moskiitto ja varalääninherrakin on myös itikka nimeltään Bzzit.
 • Bändi maa on yksi Raymanin tasavallan musikaalisimmista paikoista. Siellä on myös uimalasipäinen rumpu, jonka päällä saa hyppiä. Läänin tappavimmat murhaajat ovat torvet, joilla on nuha, koska kun ne aivastavat, kuka tahansa luisuu niiden aivastuksen mukana kuolemaansa. Osa lääniä kuuluu taivaaseen. Alueen lääninherra on Hra. Saksofoni.
 • Siniset kivet on ihan läpällä vedetty nimi, koska alueella ei ole yhtään sinistä kiveä. Alueella on kivisiä raksamiehiä, jotka ovat niin kömpelöitä, että tiputtelevat laavapalloja vahingossa muiden otusten päälle. Lääniä ahdistelevat hyperaktiiviset kivikoirat, jotka hyppivät sinne tänne varomatta ketään. Vuoriston ylimmässä kolkassa asuu joku musikanttihippi, joka antaa Raymanille oopiumipullosta, jotta hän osaisi lentää tukkansa avulla. Alueen lääninherra on hyvin väkivaltainen ja nimeltään Hra. Kivi.
 • Kuvakaupunki on hyvin taiteellinen kaupunki, mutta se vihjaa lapsia käymään koulua, koska siellä on monia kouluun liittyviä asioita, kuten mm. lyijykyniä ja pyyhekumeja. Alueen ovat miehittäneet lakupekoilta näyttävät avaruuspiraatit, jotka terrorisoivat aluetta piirtämällä graffiteja talojen seinille. Alueen omaperäiset jingjang-pallot vihjaavat alueen vastakohdukkuuden. Tämä alueen lääninherra (tai tässä tapauksessa nainen) on nimeltään Avaruusmamma, joka pukeutuu idioottimaiseen viikinkipukuun aina sunnuntaisin.
 • Skorppionin luolasto on pimein alue koko Raymanin Tasavallassa. Alueella on vitusti tulimuurahaisia, jotka purevat kipeästi. Alueella on grillikioski, jota pitää yllä joku vihreä ja nelisilmäinen mutantti, joka on vanginnut monia keijuja ja myy niitä aina 20 tingit edestä. Tällä läänillä on koko tasavallan pankki hallussaan, koska siellä aarrearkullinen kultaista kamaa. Alueen lääninherra on nimeltään Hra. Skorppioni.
 • Karkkilinna on Raymanin tasavallan pääkaupunki taikka tarkemmin sanottuna päälääni. Tämän alueen on tehnyt kuuluisaksi Hra. Pimeä, joka lymyilee ehkä vielä tänäkin päivänä omassa piilopaikassaan, jaellen huumattuja karkkeja Electooneille. Alueella on myös paljon pellejä, jotka esim. heittelevät toisten päälle mustetta, paukuttelevat maata vasaralla, että maa olisi kuin maanjäristyksen hyökkäämänä ja myös sellaisia, jotka tiputtelevat ilmasta pommeja toisten päälle. Alueen lääninherra oli tämä äsken aiheena oleva namusetä, mutta hänet poistettiin vallasta, kun tuli ilmi, että hän oli vanginnut Electooneja, eli seuraava lääninherra voi olla presidentiksi ehdolla oleva Rayman III.

Historia[muokkaa]

Vallankumous[muokkaa]

Vuonna 1899 Ranska piti Rayman tasavaltaa outojen eläimien eläintarhana, sillä kansalaisia pidettiin evoluutiossa geenihypyn tehneinä otuksina. Kuitenkin, eräänä päivänä, Rayman I (s. 1870), kansalaisista omituisin, alkoi kapinoimaan heidän rodun aliarvioinnista olemalla syömättä mitään. Ranskalaiset eläinhoitajat eivät pitäneet että asiakkaat näkisivät nälkäisiä otuksia, joten he tekivät, mitä kansalaiset vaativat ja tekivät eläintarhasta valtion liittämällä sinne talonpoikien maaplänttejä. Se ei kuitenkaan poistanut kansalaisten nälkää ja neljäsosa alkuperäisestä kansasta nääntyi nälkään ennekuin he keksivät alkaa viljelemään ruokaa.

Sota[muokkaa]

Rayman I:stä muistopatsas tämän armeijan rohkeasta vastarinnasta sodassa pystytettynä Unien metsään

Kaikki alkoi vuonna 1900 syyskuussa, kun Hra. Pimeän isoisä ja Maurice Sarrail olivat yhden kerran ranskalaisessa kapakassa juomassa keskaria. Kahden pullollisen jälkeen he vilkaisivat toisiinsaja sillä samalla minuutilla he jo tutustuivat toisiinsa. Pimeän isoisä kertoi Mauricelle, kuinka vituttava oli Rayman I, josta kaikki piti ja Maurice Pimeälle, kuinka vituttava oli hänen vaimonsa, joka nalkutti hänelle koko ajan. Silloin molemmat keksivät tehdä vallankaappauksen. He jäivät laatimaan suunnitelmaa yömyöhään asti, kuinka Ranska voisi tehdä Raymanin tasavallasta (joka oli siihen aikaan pelkkä maaplätti) yhden osavaltion Ranskalle. Heidän touhunsa keskeytti baarimikko, joka sanoi, että nyt olisi sulkemisaika. Hra. Pimeä ja Maurice rupesivat jakelemaan lentolappusia, joissa kerrottiin tulevasta liitoksesta omille maille. Ranskassa ruvettiin juhlimaan tämän liitoksen tulemista, mutta Raymanin tasavallassa kaikki rupesivat protestoimaan tätä hanketta. Eräänä päivänä Hra. Pimeä oli jokapäiväisellä aamulenkillään, kunnes hänen päähänsä lensi mätä, violetti tomaatti, jonka yksi Electooni oli heittänyt ihan tarkoituksella. Hra. Pimeä raivostui ja huusi, että TÄMÄ TIETÄÄ SOTAA!!! sen Electoonin perään, että koko Raymanin tasavalta raikui. Hra. Pimeä ilmoitti Mauricelle, että tästä liitoksesta on kehkeytynyt sota. Maurice sanoi, että sopisiko Pimeälle, että sota aloitettaisiin vasta 1901, koska hänellä ja hänen vaimollaan oli suhdeongelmia. Pimeälle se kävi oikein hyvin ja ilmoitti sodasta omapäisesti Raymanin tasavallan asukkaille. Raymanin tasavaltalaiset hankkivat nopeasti aseita, joilla kukistaisi Ranskan, kuten laavapalloja, mätiä violetteja tomaatteja, ritsoja, pieniä pommeja, mustepalloja ja tietenkin monta pulloa alkoholitonta siideriä jos sotaretkellä sattuisi jano. Vuonna -01 sota alkoi. Ranska pystytti leirinsä Luxemburgin metsän pimennoksiin, kun taas raymanin tasavaltalaiset Raymanin tasavallan rajoille odottelemaan hyökkäystä. Sota alkoi 2. tammikuuta, koska 1. päivänä oli niin vitun kylmä, ettei pystynyt sotimaan. Ranska asensi kaikkiin heidän omistamiin AK-47:hin täydet panokset, jotta voisi ampua nopeasti raymanin tasavaltalaiset alas. Raymanin tasavaltalaiset kuitenkin suojasivat selustan kivikovilla palloilla ja kaivoivat nopeasti juoksuhaudan. Ranskalaisten ensimmäinen hyökkäys epäonnistui, 60% kuoli mustepalloihin ja muut 41,9% pakeni. Ja miksikö 0,01% ei paennut? No, pari heinäsirkkaa vangitsi hänet ja rupesivat kiduttamaan häntä pannen hänet kuuntelemaan tätä kappaletta. Pian ranskalaiset kuuli, että yksi heidän sotilaista oli kuollut liiasta verenpaineen noususta tämän päähän ja teon takana olivat raymanin tasavaltalaiset. Yöllä raymanin tasavaltalaiset nukkuivat ja osa oli vartiovuorossa. Kaksi ranskalaista hiipi kohti raymanin tasavallan leiriä kohti. He päättivät, kumpi menisi harhauttamaan vartiovuorossa olevia ja toinen tappamaan Raymanin. Tappaja hiipi veitsen kanssa kohti Raymanin telttaa. Tappajan oli hankalaa päästä Raymanin luokse, koska ennen häntä oli muutama Electooni, toinen muutama heinäsirkkoja ja pari torvea, jotka niiskuttivat. Raymanin luona, tappaja hivutti veitseä kohti Raymanin sydäntä ja meinasi iskeä, mutta samaan aikaan Rayman heittelehti käsiään unissaan ja veitsi ei osunut hänen sydämmeen, vaan tappajan silmään! Kohta koko leirissä kuului tämän sotilaan tuskanhuudot. Nämä tuskanhuudot kuuli myös se toinen vartija, joka harhautti vartiossa olleita, mutta kuoli, kun Hra. Skorpioni katkaisi hänen päänsä vasemmalla saksellaan. Tuskissaan oleva tulitettiin laavapalloilla hänen kuolemaansa saakka. Aamulla Maurice ja Hra. Pimeä maanitteli, kun jo kolme sotilasta oli kuollut näiden viimeisten päivien aikana. Tätä samaa rulettia jatkui monta vuotta, mutta vuonna 1904 molemmat vastarinnat jäivät tulitauolle koska televisiosta tuli Ranskan Olympialaiset. Kisojen kuluttua tapettiin pari ranskalaista ja ihmeen kaupalla, yksi heinäsirkka! Sotiminen keskeytyi kuitenkin Paralympialaisten tuloon ja niiden lopputtua jatkettiin sotimista.

Pari vuoden jälkeen oli 75,6% leirin ranskalaisia kuollut Raymanin tasavallan yllätykselliseen murskavoittoon. Loput ranskalaiset luovuttivat ja lähtivät kotiin omien perheitensä luo. Hra. Pimeä ja Sarrail alkoivat kiistellä häviöstään samalla, kun raymanin tasavaltalaiset juhlivat voittoaan. Sarrail sai tarpeekseen, repi sopimuspaperit ja lähti oikopäätä takaisin Pariisiin. Hra. Pimeä karkotettiin Karkkilinnan vuorelle, jossa hänen 3. sukupolvi elelee nykyään. Raymanin tasavallan ja Ranskan välinen sota päättyi vuonna 1906.

Lama[muokkaa]

Sodan jälkeisenä vuonna 1907 alkoi Raymanin Tasavallassa lama huonon viljasadon takia. Suurin osa odotteli ruokaansa leipäjonossa, kun taas osa omisti ihan ikioman maatilan, jossa oli mahdollisuus kasvattaa itselleen ruokaa. Suureksi osakseen heinäsirkat ja lääni Karkkilinna olivat pelon valassa, kun sirkkoja alettiin metsästää ja grillatta elävältä, kun taas Karkkilinna-läänistä ei olisi jäänyt mitään jäljelle, jos ei Rayman olisi tullut siihen lääniin puhumaan lama-asiat selväksi.

Lama kesti vain kymmenen vuotta ja vuosina 1917 - 1920 oli vaurautta ja rikkautta, mutta vuonna 1921, lama iski jälleen. Heinäsirkat olivat koonneet salaliiton, jossa vastustettiin lihasyöjiä ja yritettiin käännyttää kansalaiset vegetaristeiksi. Salaliiton nimi oli Vegetaristinen Heinäsirkka Puolue (VHP). Kansa ymmärsi salaliiton tarkoituksen vasta sitten, kun Rayman vieraili VHP:n päämajassa ja alkoi syödä Unien metsästä sieniä ja rehuja. mutta osa kalasti, paistoi, maustoi ja söi piraijoja. Kuitenkin suurin osa oli syömässä Karkkilinnan läänissä. Lama loppui vuonna 1939, mutta samaisena vuonna kuoli myös Rayman I sydänkohtaukseen ja vallan peri tämän poika Rayman II (äiti ei tiedossa).

Raymanin tasavalta toisessa maailmansodassa[muokkaa]

Saksan miehitettyä Ranskan keväällä 1940, Hitler miehitti myös Raymanin tasavallan, koska oletti siellä olleen kommareita, jutkuja jne. Hän kuitenkin joutui pettymään tasavallan rauhasta ja piittaamattomuudesta muuta maailmaa kohtaan. Hitler kuitenkin kaasutti pari avaruuspiraattia, olettaen heitä jehoviksi.

Oikeasti Rayman II (vas.) itkee, kun joutuu vetämään heinäsirkkaa turpaan, mutta sitä ei näy, koska peliyhtiö on muotoillut Raymanin kasvot vihaisiksi, jottei hänen herkkyyttä näytettäisi.

Pelin synty[muokkaa]

46. rauhallisen vuoden jälkeen ranskalaiset hyökkäsivät kostoksi eläintarhan menetyksestä. Ranskalaiset pakottivat kansalaisia esiintymään pelissä ja kuten ehkä tiedättekin, Rayman oli pääosassa. Kun ranskalaiset pakottivat muut, kiltit olennot pahoiksi oli osa sitä vastaan. Pitkän puhumisen jälkeen Ranska voitti niukasti. Rayman joutui hakkaamaan ystäviään ja vihollisiaan nyrkillään, koska ranskalaiset pakottivat häntä ja jos hän olisi kieltäytynyt häntä olisi piiskattu (kuten kävi muutaman kerran).

Pelin kuvaamisen jälkeen Raymanin ystävät ja viholliset olivat saanet liian paljon turpaan, että osa joutui sairaalaan tai halvaantui. Kuten alussa kerroin, peli oli vitun vaikea, mutta sai paljon kuuluisuutta. Vuoden 1995 jälkeen oli valtiossa ollut muuten ihan rauhallista paitsi silloin, kun Rayman II:n kuoleman jälkeen Rayman III valittii seuraavaksi johtajaksi, anarkismi kukoisti.

Diktatuurin loppu[muokkaa]

Rayman III päätti, että 94 vuoden jatkuneen diktatuurin piti loppua ja lopetti sen pitämällä ensimmäiset demokraattisen vaalit. Useat olivat ihan hysteerisen iloisia Rayman III:n päätöksestä ja senpä tähden suurin osa kansasta äänesti Raymaniä. Anarkisti-heinäsirkat eivät pitäneet siitä ja alkoivat kapinoimaan. Rayman hikoillen teki uusintavaalit vuonna 1997, mutta silloinkin hän voitti ja ryhtyi mukisten johtamaan valtiota. Seuraavat vaalit ovat siirtyneet lähitulevaisuuteen, sillä vaalikoppeja ei ole ehditty tehdä tarpeeksi.

Politiikka[muokkaa]

Katso myös[muokkaa]