Radio Kajaus

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Eivätpä onnistuneet karkuripojat hassuttamaan Kainuun poliisia!
Näkymä Kajauksen konttorin ikkunasta

Radio Kajaus on vuonna 1989 perustettu kajaanilainen kaupallinen radioasema. Kajaus toimii perinteisellä kainuulaisella yritysmentaliteetillä: yritystä laajennetaan voimakkaasti konkurssin edellä. Sen kuuluvuusalueeseen kuuluvat siksi nykyisin myös Koillismaa ja Rovaniemi sekä myöskin sinun kämppäsi nettiradion välityksellä. Taloudellisesti laajentuminen ei kuitenkaan Kajauksen kohdalla ole ollut aivan huono idea, sillä kuusamolaisilla on jatkuvasti jotakin mainostettavaa. Kainuulaisissa kaupoissahan tahtovat pyöriä ne samat tavarat vuodesta toiseen eikä niitä tarvitse mainostaa, koska kaikki tietävät, että ne ovat siellä. Velipoika tuossa kertoi, että v. 2013 lopulla Kajaus alkoi kuulua myös Ylä-Savossa. Tuosta ei enää olekaan pitkä matka valtakunnalliseksi kanavaksi. Radio Kajauksen suoraan sanoen junttimainen tyyli näyttää iskevän suoraan suomalaisuuden ytimeen, häpeä myöntää.

Radio Kajauksen uutisten pääaiheita ovat navettapalot, traktorikolarit, marjan kukinta ja juoppojen tappelut. Toimittajiksi Radio Kajaus on hankkinut aitoja maalaisihmisiä suoraan traktorin pukilta sekä luokan hiljaisimmat ja ujoimmat tytöt. Sujuva sisälukutaito ei ole kuulunut pääsyvaatimuksiin. Musiikkilistan kokoelmaa he ovat koonneet samalla tavalla kuin vinyylisinglejä kotiaitassa soitellessaan: levyjä poimitaan kapioarkusta fiiliksen mukaan. Tästä johtuen Radio Kajaus on yksi niitä harvoja radioasemia, joita jaksaa kuunnella jopa useamman tunnin ajan traktorilla karhi perässä "formulaa" ajaessa, venettä tervatessa tai aitaa naulatessa. Tähän listasoittoon kuuluu tosin sekin, että levy vetäistään soittimesta kesken toiston, jos silmään sattuu jokin vieläkin makeampi biisi. CD:n toisto katkeaa tämän tästä myös klähmäisen peukalonjäljen aiheuttamaan zig-zig-zig-ääneen.

Radio Kajaus pääsi v. 2004 itsekin uutisiin, kun riitaisassa avioerossa USA:an määrättyjä lapsia piiloteltiin Ristijärvellä aseman toimittajien toimesta. Kainuussa on kuitenkin salaisuuksilla ikävä tapa tulla julki, joten ennen pitkää poikia retuutettiin rapakon taa.

Viikottaisia ohjelmia

  • Radiopörssi

Ohjelman tarkoituksena on laittaa rojut siirtymään talosta toiseen puhelimien ja radion avulla. Kaikenlaisten hörhöjen soittelut kuitenkin tuovat ohjelmaan mielenkiintoisen jännitysmomentin.

  • Radiojumalanpalvelus

Viikon hilpein ohjelma.

Radion antimeet

Groove FM - Iskelmä - Järviradio - Radio Helsinki - Radio Kajaus - Radio Nova - Radio Rock - Radio Suomipop - Yle Radio Suomi - Shit FM - The Voice - YleX - NRJ