Quentin Tarantino

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Quentin Tarantino (s. 16. elokuuta 1968) on yhdysvaltalainen elokuvaohjaaja, -tuottaja, -käsikirjoittaja, -näyttelijä ja eritoten -messias. Neljä ensimmäistä hän sai komppaamalla George Clooneyta parissa rainassa, työllistämällä lapsuutensa elokuvasankareita, katsomalla työpaikallaan (ja ajallaan) paskoja elokuvia, tehden sitä myös episodissa, joka kuvasi Tarantinon lapsuutta, mokaamalla huumekauppoja, lukemalla otteita Hesekielin kirjasta, leikkaamalla paikallisilta poliiseilta korvia sekä esittämällä asiat tässä järjestyksessä. Viimeisin tulee noiden summasta.

Tarantinolla on huomattavan kookas leuka.

Tarantinon tyyliin kuuluvat pers...oonallinen elokuvamusiikki [1], väkivallalla leikittely [2], irtopäiden esittely [3],tarkoituksellisen muka-halpa ulkoasu elokuvissaan [4], samojen näyttelijöiden kierrätys[5], paskanjauhannalta kuulostava dialogi [6] .[7] Myös muheva viittaaminen popkulttuuriin oli olennaista.

Tarantinon vahvuuksiin elokuvaohjaajana kuuluu jo edellä mainitun, niin kovin trendikkään kierrätyksen lisäksi kyky kuvata ei parhaan, mutta ainoan kaverinsa (Rodrigues) kanssa kimpassa elokuvia,j otka ovat surkeudessaan sitä luokkaa, ettei jo ennestään ylikuormitettu atomimiiluala joudu puskemaan viimeisiä höyryjään suodattamatta ulos a la Pribjat, kun lukemattomien elokuvateattereiden valomainoksia eivät korista ilmoitukset "Death Proof"-kaltaisten, luvalla sanoen silkkaa sontaa olevien leffojen mainokset. Tosin Tarantinolle tyypilliseen tapaan niistäkin löytyy liibalaabaverbaliikkaa, hieman väkivaltaa ja ainakin yksi pan... mielenkiintoisen näköinen misukka. Huono kuvanlaatu taannee myös sen,että laittomassa nettilevityksessä latausaika lyhenee, mikä edelleen säästää sähköä, niitä atomimiiluja,mutta lisää hermoromahdusten määrää, mikäli moista huttua minkä tahansa tekemisen puutteessa erehtyy katsomaan.

Edesmennyt Åke Lindman ihasteli Tarantinon kykyä pestata elokuviinsa osaavia näyttelijöitä, joista viimeisin tunnettu on Brad "vitun mulkku Jenniferiä pettänyt" Pitt, joka näyttelee todellisen luonneroolin toista kertaa elämässään Tarantinon "Kunniattomat Paskiaiset" -rainassa. Joku olisi voinut Åkelle kertoa, mitä ihmeitä muutamalla pullolla viiniä saa aikaan.

Seuraavassa näyte Tarantinon elokuvien tyypillisestä ylittämättömän mestarillisesta vuoropuhelusta, siitä kohdasta palvottua "Kill Bill" -mestariteosta jossa Uma Thurman ja Aku Ankka keskustelevat baarissa tappamisen hienouksista, samalla kun Samuel L. Jackson tanssii taustalla kädet sidottuna painitrikoissa kanatanssia:

"Fuck!"
"Fuck fuck!"
"Fuck fuck fuck fuck fuck fuck fuck!"
"Fuck fuck fuck!"
"Fuck fuck! Fuckin' fuck! My name Donald Duck!"
"Fuck!"
"Kvääk kväääk!"

...ja niin edelleen, ja niin edelleen, upeaa ja syvällistä pop-modernia dialogia loputtomiin...

Kohtauksen jälkeen Tarantino olisi halunnut tappaa Aku Ankan ja tehdä palvattua ankkapateeta, mutta Dreamworksin ja Mikki Hiiren vastustuksesta johtuen asia jäi ns hautumaan. Parempia aikoja ja elokuvia odotellessa joudumme tyytymään Silence of the Lambsin rippeisiin.

Viitteet[muokkaa]

  1. niin kuin Aki Kaurismäellä
  2. niin kuin Peter Jacksonilla
  3. niin kuin Francis Ford Coppolalla
  4. Kuten Takashi Miikellä
  5. niinkuin Spedellä
  6. niin kuin David Cronenbergillä
  7. Siitä huolimatta Kaurismäen elokuvat ovat pirusti pitkäveteisempiä, Jackson ei saa enää läträtä verellä tienatakseen yhtä paljon, Coppolan irtopäät ovat yleensä eläinten, Miikeä ei tunneta kotimaansa ulkopuolella kuin Tarantinon kaverina, Speden elokuvissa ei ollut mitään ja Cronenbergin dialogi on oikeasti paskaa.
Shemale.jpg Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.