Pyhäkoulu

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.
Jeesus näyttää mallia.

Pyhäkoulu on kirkon tai muun uskonnollisen tahon järjestämä kerho- ja koulutustoiminta, jonka avulla lapsen mieli ja sydän saadaan vastaanottavaisiksi itselleen Jeesukselle jo nuorella iällä[1]. Lapsille voidaan mukavasti kertoa, että kyseessä on ihan kuin harjoituskoulu, jota käydään vain kerran viikossa, ja sitten ei käydä enää, kun oikea koulu alkaa. Oppikirjojakin on vain yksi! Tai no, luultavasti (siis vääräoppisesti) kyllä enemmän, mutta kaikki kyllä pohjaa yhdelle ja samalle vanhalle muinaisten lammaspaimenten sieni-, epilepsia- ja torajyvähoureissa kasaamalle eepokselle, jota kukaan ei jaksaisi lukea ellei sen nimessä olisi sana "pyhä"[2].

Toiminta[muokkaa]

Pyhäkouluissa leikki-, laulu- ja tarinahetkien avulla tuputetaan opetetaan lapselle kristillisiä arvoja ja elämäntapaa, kuten merinilviäisten syönnin ja polyesterin käytön synkkää syntisyyttä. Pyhäkoululauluissa on paljon lasten maailmaan relevantteja säkeitä, joissa puhutaan Jeesuksen, suojelusenkeleiden ja -mankeleiden ainaisesta, jatkuvasta ja tehokkaasta suojeluksesta, varjeluksesta ja avusta kaikkea pahaa vastaan. Silti lapsi saattaa käytännössä huomata, ettei sinne nokkospuskaan kannattanutkaan mennä leikkimään, eikä naapurin kuus vuotta vanhemmalle esiteinille kannattanutkaan näyttää keskisormea! Mutta sepäs onkin Saatanan toimintaa se, Saatana selvästikin loi nokkospuskat. Vai loiko? Kuka loi nokkosperhosen, joka syö nokkosta? Onko Jumala sittenkään vahvempi kuin nokkonen? Vai mitä tässä nyt tapahtui?

No, Jeesus siis joka tapauksessa opetti, että suurin on rakkaus.[3] Lapsia opetetaan omaksumaan asia jossakin sopivassa järjestyksessä, eli ei välttämättä aloiteta Saulista ja amalekilaisten kansanmurhasta, vaan puhutaan ensin vaikkapa vähän Jeesuksesta ja siitä, miten kiva setä hän oli.[4] Tai sitten aloitetaankin kansanmurhista, mikäs siinä, jos lapset on jo kotona väkevästi kyllästetty, ja he ymmärtävät, että kansanmurhakin voi olla rakastavan Jumalan rakastava suunnitelma. Taikka vaihtoehtoisesti voidaan lähteä toisenlaiselle väkevälle linjalle ja ottaa esiin traktaatit. Yksittäinen traktaatti voi olla mukavasti vaikkapa eräskin "Ihmisen toivottomuuden alku" -niminen teos, joka sisältää murhia ja muita voimakkaita kohtauksia, jotka saattaisivat olla haitallisia lapsille, ellei kyseessä olisi vain värikäs sarjakuva. Joka siis perustuu tositapahtumiin ja kertoo rakastavasta Jumalasta. Vai miten se nyt oli?

Huomioitavaa[muokkaa]

Pyhäkoulua ei kannata sekoittaa päiväkotiin, koska päiväkotiin mennään arkisin, pyhäkouluun vain sunnuntaisin. Lapsihan saattaa mennä päästänsä sekaisin, jos termejä käytetään ristiin!

Katso myös[muokkaa]


P religion.60px.png Tämä uskontoa käsittelevä תנ״ך on kerettiläinen tynkä.
Liity jumalan lapsiin ja levitä sanomaa laajentamalla tätä artikkelia. Aamen. सनातन धर्म.

Viitteet[muokkaa]

  1. Koska on olemassa erittäin huolestuttavia tilastoja, joista näkyy, että aikuisia on pirun paljon vaikeampi käännyttää.
  2. Huomaa sanan samantyyppinen vaikutus myös sanaan "koulu".
  3. Tai ei Jeesus mutta joku niistä kivoista raamattusedistä, mitä niitä nyt oli...
  4. Tässä(kin) mielessä Jumala ja Saatana ovat samanlaisia. Molemmat ottavat ensin pikkusormen.