Pyhäjoki

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Pyhäjoki on joki muun muassa Pyhäjoella ja kunta muun muassa Pyhäjoen varressa. Pyhäjokia on oikeastaan kaksi, mutta molempien Pyhäjokien varrella asuvat ihmiset ajattelevat, että niitä on vain yksi. Sillä eihän jumaliakaan voi olla montaa. Pyhäjoki on sen varrella asuville pyhä joki, jonne mennään tekemään riittejä, kuten puhdistamaan mattoja, kalastamaan ja uimaan.

Kun Pyhäjoen keskustassa matkaa hieman pohjoiseen, löytää pyhän paikan. Se on kirkko, joka on entinen nuorisoseura, jonka rullalautailijat ovat laittaneet uuteen uskoon, siellä uskotaan kaikenpuolisen kolisteluun ja renkaiden pyörittämiseen. Talo on aivan romahtamisenkunnossa, mutta rullalautailijat ovat alistaneet ja valistaneet sen pyhäksi tilakseen. Heidän mielestään se on Suomen ensimmäinen skeittihalli, vaikka kyseessä on valistustalo.

Lähitulevaisuudessa kaikki kaupungit akselilla Kokkola-Raahe-Oulu tullaan liittämään Pyhäjokeen Pyhäjoen ydinvoimalahankkeen tuottaman vaurauden ja yleisen, pakahduttavan onnellisuuden vuoksi Lähde?. "Haistakaa raahelaiset paska" Kommentoi eräs pyhäjokinen landepaukku. Pyhäjoen keskus on osuuspankin alakerrassa olena Siwa. Pyhäjoki on, on on... no ennen kaikkea on! Lähde?.

Pyhäjoki on hyvä paikka löytää huumesieniä ja siellä on paljon slummeja. Pyhäjoella asuu jatkuvasti väärennetyillä viisumeilla Suomeen tulleita venäläisiä.


800px-Taajama 571.svg.png Tämä paikka ei näy tutkassa, koska sitä käsittelevä artikkeli on tynkä.
Käynnistä satelliittiyhteys laajentamalla artikkelia
.