Pyhä

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Joko tässä kuvassa nöyryytetään Jeesusta. Tai sitten häntä ei nimenomaan nöyryytetä, vaan päin vastoin Jeesuksen Pyhyys siunaa virtsan tehden siitä erikoislaatuista, normaalia parempaa, eettisempää ja muutenkin paremmin käyttäytyvää virtsaa.
DramaticQuestionMark.png
Tiesitkö, että...
Tämän jutun kirjoittamisen taustalla ei missään tapauksessa ole mikään aktuaalinen vahinko, sellainen joka ei missään tapauksessa tapahtunut eräässä teologien illanvietossa. Tätä illanviettoa ei koskaan tapahtunutkaan, ja kaikki yhteydet aktuaalisiin tapahtumiin, kirkkohallituksen erityistutkinnan alla oleviin henkilöihin ja vastaaviin ovat sattuman ja luonnonvalinnan tuotosta

Pyhä on arjen vastakohta. Pyhyyteen liitetään erikoislaatuisuuden ja Jumalisuuden käsitteet. Pyhän määritelmän analyysi onkin tiivistettävissä inhimillisen ja jumalisen vastakkainasetteluksi.

Näin pyhän kannalta olennaisinta onkin miettiä, mitä tapahtuu jos joku virtsaa Pyhään Veteen. Tässä on periaatteessa kaksi vaihtoehtoa. Joko virtsa Pyhittyy tai sitten Pyhästä tulee rihkamaa, se menettää Pyhyytensä.

  • Pyhyyden menettämisessä on taustalla ajatus siitä, että ihminen vääristää Jumalan tahdon valinnoillaan. Epäpyhä ja maallinen olisi siis voimiltaan kontaminoivaa, saastuttavaa. Pyhä on erikoinen vain koska se ei ole kontaktissa näihin. Tämän teorian kannalta Pyhä vesi, johon olet mennyt virtsaamaan, turmeltuu. Näin vesi joudutaan pyhittämään uudestaan. Tämä tietysti kuvastaa mukavasti maailman yleistä turmeltuneisuutta ; Vaikka Jumala onkin luonut koko todellisuuden, niin siitä huolimatta jokainen lammikko ei ole Pyhää Vettä. Myöskään se, että joku kaataisi Pyhää Vettä valtamereen ei selvästi ole pyhittänyt kaikkia valtameriä (joku on taatusti livauttanut sitä.) Maailma onkin valtaosaltaan turmeltunut. Osasyyksi voidaankin nähdä se, miten eläimillä ja joillain ihmisilläkin on taipumus kusta ties minkä päälle. Näin maailma, joka on kenties joskus ollut pyhä, onkin turmeltunut. Kenties juuri virtsan kautta.
  • Toisaalta voi olla että Pyhä vesi pyhittääkin aikaisemmin epäpyhän virtsan. Näin siitä tulisi Puhdasta Virtsaa, jota voisi käyttää vaikkapa dopinglautakunnan harhauttamiseksi. Tälle on perusteluja; Koska Jumala nähdään paljon voimakkaammaksi kuin ihminen - tai edes Saatana. Tätä kautta Pyhyyden pitäisi päihittää epäpyhyys 10-0. Tämä näkyy siinäkin, miten Pyhä Vesi empiiristen havaintojemme mukaan toimii esimerkiksi vampyyreihin. Vampyyri on epäpyhä, mutta kun vesi joutuu sen kanssa kosketuksiin ei vesi suinkaan saastu ja menetä Pyhyyttään, vaan vampyyri on se, joka joutuu reagoimaan vahvemman edessä.

Näistä jälkimmäinen on hyvin vakuuttavaa, ensimmäisessä on Jumalan kykyjen aliarvointia ja se on siksi teologisesti sanoen loukkaavaa, jumalanpilkkaa ja kerettiläistä turmellusta. Tässä mielessä jos satut kännipäissäsi kusaisemaan vihkiveteen, teet kirkolle itse asiassa palveluksen!

Katso myös[muokkaa]